Twee beroemde Japanse artiesten op Made in Asia

Attack on Titan-regisseur Tetsurō Araki en gerenommeerd Ghibli-animatietalent Yoshimichi Kameda zakken drie dagen lang af naar het Made in Asia-festival (1-2-3 maart) in Brussels Expo. Op dat Aziatisch georiënteerde popcultuur-evenement zullen duizenden fans van Japanse animatie het duo recht in de ogen kunnen kijken en gratis handtekeningen vragen.

Tetsurō Araki zette als regisseur van de eerste drie seizoenen van Attack on Titan een echte titanen-prestatie neer. Deze geanimeerde manga-adaptatie was vanaf de eerste aflevering een instant wereldwijd succes en wist tien jaar later af te sluiten met een algemeen gevierd hoogtepunt. Araki heeft dus een grote schare fans in Europa en komt die nu maar wat graag gratis handtekeningen bezorgen in Brussels Expo, tijdens de drie dagen van Made in Asia.

Animator Yoshimichi Kameda is dan weer bekend van onder meer zijn werk voor Studio Ghibli – het Japanse equivalent van Disney – en de geanimeerde bewerking van de manga Mob Psycho 100. Vorig jaar nog kwam The Boy en the Heron internationaal in de cinemazalen, het langverwachte finale deel in de Ghibli-reeks, waarvoor Kameda de eer kreeg om er mee zijn professionele schouders onder te zetten.

Naast hun ontmoeting met deze twee Japanse animatie-kleppers, kunnen Made in Asia-bezoekers zich eveneens opnieuw onderdompelen in Aziatische sferen. Verschillende zones gewijd aan de oosterse wereldcultuur, zoals Little Asia en de Korean Alley, zullen een brede waaier aan activiteiten aanbieden, waaronder Japanse taallessen en delicatessen, workshops kalligrafie en origami, klassieke bordspellen als Go en Mahjong, en ga zo maar door.

Wie wil proeven van het Made in Asia-festival mag zich op 1, 2 en 3 maart naar Brussels Expo begeven, waar je een verlengd weekend lang kan genieten van meer dan 350 stands met spullen en activiteiten in thema. Alle activiteiten op het festival zijn inbegrepen in het toegangsticket, waaronder dus ook de ontmoeting met en handtekening van Tetsurō Araki en Yoshimichi Kameda.

 

De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password