Hardware: Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX

Hardware: Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX
Hardware: Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX
Release Datum:Genre:Platform:, , , , , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:, , ,

Een goede headset kan je als gamer natuurlijk niet missen. Gelukkig is er tegenwoordig erg veel keuze op dat vlak. Turtle Beach, onder andere, is al jaren een gevestigde waarde op vlak van gaming headsets, waarvan het bedrijf tal van verschillende modellen produceert gericht op verschillende prijspunten en de specifieke noden voor elk budget. Top of the line is de nieuwe Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX, welke een grote verbetering is op de al zeer goed ontvangen Turtle Beach Stealth 700 Gen 2. Wanneer je de verpakking ziet valt meteen op dat deze headset ontworpen is in licentie voor Xbox, mocht je echter geen Xbox hebben, geen nood, want deze headset is volledig bruikbaar op alle gaming toestellen en meer. 

New and improved

Zoals ik in de intro al aangaf, is de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX een opgewaardeerde en verbeterde variant van de al fantastische Stealth 700 Gen 2 voor Xbox en PC. Net zoals zijn voorganger weet deze headset Wireless en Bluetooth mogelijkheden te combineren tot één goed werkend geheel. Je kan zowel draadloos met je console verbinden terwijl je op hetzelfde moment ook met je telefoon of tablet bent verbonden. Zo hoor je zelfs met de headset op al je meldingen binnenkomen en kun je erg simpel je telefoon opnemen zonder de headset van je hoofd te moeten halen.

De focus van de verbeteringen bij de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX lag op het verbeteren van de bouwkwaliteit, een betere batterijlevensduur en cross-device compatibiliteit om ervoor te zorgen dat je deze headset op eender welk toestel, waar dan ook, zonder problemen kan gebruiken. Dit kan door op de dongle zelf aan te duiden of je de headset op een Xbox gebruikt of via USB-mode om te gebruiken op je PC, PS4/5 of zelfs op de Nintendo Switch. Waar de vorige versie na volledig op te laden 20 uur gebruikt kon worden, is de MAX-versie zelfs 40 uur te gebruiken voor je deze weer moet opladen. Deze lange levensduur is zonder twijfel een enorme luxe, nog nooit heb ik een headset getest die zo lang meegaat. Via de Turtle Beach Audio hub op je telefoon kan je trouwens de headset volledig naar wens kalibreren, zodat deze klinkt zoals jij het wil.

Comfort

Net zo belangrijk als de geluidskwaliteit is natuurlijk het comfort van deze headset. Hoewel de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX een redelijk zware headset is, zit deze desondanks toch erg comfortabel op je hoofd. Zelfs na deze uren aan één stuk in gebruik te hebben blijft deze headset comfortabel aanvoelen. Net zoals eerder geteste headsets, heb ik ook dit exemplaar getest en gebruikt tijdens mijn dagelijks werk als customer service-agent. Zelfs na een shift van 8 uur voelt de headset niet storend aan, dit komt onder andere dankzij de oorschelpen die lekker zacht aanvoelen en goed zijn opgevuld; de buitenkant is van kunstleer, terwijl het materiaal dat tegen je hoofd aanzit gemaakt is van een zeer zachte en aangename kunststof. Binnenin zit Turtle Beach’s Aerofit verkoelende geheugenschuim dat voorkomt dat de headset, na lang gebruik of in de zomer, te warm gaat aanvoelen. Het enige dat ik eventueel kan aanmerken is dat de headset nogal strak aanvoelt, alsof deze je hoofd echt wil vastgrijpen. Hoewel dit na langdurig gebruik voor mij niet lastig begon aan te voelen, is dit niet voor iedereen geschikt.

Een andere comfort feature bij de Stealth 700 Gen 2 MAX is het ProSpecs Glasses relief-systeem van Turtle Beach. Elk oorkussentje kan worden aangepast om een klein kanaaltje te creëren dat de druk bij het dragen van een bril verlicht. Om dit aan te passen, verwijder je de oorkussens en er is een klein rubberen lipje dat kan worden verzet om een beetje van het oorkussen naar binnen te trekken. Dit zorgt ervoor dat de headset ook met een bril erg comfortabel aanvoelt, zelfs met de strakke grip die deze bied.

Sound

Dan zijn we nu bij het belangrijkste punt aangekomen van deze review, het geluid. Ik heb het al in eerdere reviews aangegeven, ik ben een enorme muziekliefhebber, en ik ben uiterst kritisch op zuiverheid van geluid bij alle vormen van entertainment. Een headset moet voor mij in de buurt komen van mijn 7.1 Home-cinema-installatie, die tot op de puntjes is afgesteld om het best mogelijke resultaat te leveren. De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX stelt hierbij niet teleur. Deze headset is de eerste die erg dicht in de buurt weet te raken van deze set-up. Sterker nog, ik ben bijzonder onder de indruk van de bass die de Stealth 700 Gen 2 MAX weet te produceren. Deze klinkt enorm indrukwekkend en zuiver. Nooit eerder heb ik een headset mogen aanschouwen die de bass zo goed weet te produceren. Het klinkt bijna alsof er een echte subwoofer aan het spelen is, wat een ervaring. Net als in andere tests heb ik deze headset getest met verschillende genres muziek. Dit opnieuw met dezelfde nummers. In een review van een andere headset gaf ik aan dat ik die bepaalde headset voortaan ging gebruiken als voorkeur voor muziek, wel move over want we hebben een nieuwe winnaar, de Stealth 700 Gen 2 MAX is de eerste headset die mij op dit vlak bijna even goed weet te verwennen als mijn Home-cinema-installatie. Wat mij betreft een indrukwekkende prestatie.

Hetzelfde mag gezegd worden op het gebied van gamen. Dankzij de lekkere bass klinken explosies en beschietingen lekker hard en realistisch. Het was een waar feestje om Call of Duty: Vanguard online te spelen met deze headset. De Stealth 700 Gen 2 MAX wist mij trouwens enorm te verbazen op gebied van virtueel surroundsound. De meeste headsets zijn hiermee niet meteen overtuigend, maar de stealth 700 Gen 2 MAX is dit wel. Ondanks dat ook deze headset nog steeds een stereo headset is, hoorde ik bijzonder goed waar de vijand zich bevond. De meeste headsets geven je wel een beetje een gevoel van waar de vijand zit, maar met de stealth 700 Gen 2 MAX kon ik beangstigend goed de vijand positioneren. De headset beschikt ook over een knop en optie voor superhuman hearing, wanneer je dit aanzet hoor je voetstappen van vijanden nog beter waardoor je nog sneller kunt reageren op een aansluipende vijand. Echter moet ik hier ook eerlijk zijn, deze optie verkloot de geluidskwaliteit. Wanneer deze optie aanstaat, klinkt alles erg schel en luid zonder balans of definitie. Tuurlijk, je hoort nog beter waar vijanden zijn, maar dit gaat ten koste van het mooie geluid, wat het erg zonde maakt om deze optie te gebruiken. Al zullen er vast wel liefhebbers voor zijn.

Het werd nog indrukwekkender zodra ik Dolby Atmos aanzette, het leek hierdoor bijna alsof ik echt surround geluid had. Ik heb geen idee hoe Turtle Beach hierin geslaagd is met een stereo headset, het is op zijn zachtst erg indrukwekkend te noemen. Ook bij racing games was het genieten geblazen van het geluid, je kon perfect horen hoe ver een tegenstander van je af was, en vanwaar deze je probeerde voorbij te steken. Ook een rustige game zoals Life is Strange: True Colors was een genot om te spelen met de headset. Stemmen en gesprekken klinken heel natuurlijk en zuiver, waardoor je echt in de game gezogen wordt. Nogmaals, indrukwekkend.

Hoewel er headsets met betere microfoons bestaan, wist ook deze mij toch te overtuigen. Op het moment van schrijven heb ik tijdens mijn dagelijkse job al bijna een week enkel en alleen deze headset gebruikt. Klanten en potentiële klanten konden mij zeer zuiver en duidelijk horen aan de telefoon, en ook bij het herbeluisteren van de gesprekken bleek dat dat deze inderdaad beter weet te presteren dan de gebruikelijke Jabra microfoons die men in de zakelijke wereld gebruikt. Ik zal dus niet snel meer overschakelen naar mijn gewone werk headset.

Conclusie

Turtle Beach heeft met de Stealth 700 Gen 2 MAX een erg indrukwekkende headset weten te produceren. Het is de eerste keer dat ik zo erg onder de indruk ben van een headset, en de eerste keer dat ik bij een headset het gevoel krijg dat deze in de buurt komt van een 7.1 home-cinema installatie. Ondanks dat de headset nogal groot en zwaar is zit deze uiterst comfortabel. Daarnaast biedt deze headset uitstekend geluid met geweldige bass en zelfs overtuigende virtuele surroundsound. Dit in combinatie met een batterijlevensduur van 40 uur per oplaadbeurt zorgt ervoor dat de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX de must have headset is van dit moment.

Good

  • Comfort
  • Geluidskwaliteit
  • Indrukwekkende bass
  • Gelijktijdig verbinden via dongle & bluethooth
  • gaat 40u mee per oplaadbeurt

Bad

  • Grote headset
  • Nogal zwaar
9.5

Fantastisch

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password