Trackmania Turbo

Trackmania Turbo
Trackmania Turbo
Release Datum:Genre:Ontwikkelaar:Uitgever:

Trackmania staat al jaren bekend als erg snelle arcade racer met bizarre tracks. Jaren verscheen deze game enkel op pc. Na enkele jaren geleden ook een uitstapje gemaakt te hebben op de Wii en op de 3DS, komt Trackmania eindelijk ook naar Playstation en Xbox One.

In Trackmania is het de bedoeling om op elke track een zo goed mogelijke tijd neer te zetten. Dit doe je enkel en alleen door gebruik te maken van je stuurmanskunsten, want in Trackmania heb je niet de beschikking tot het terugspoelen van de tijd, heb je geen power-ups, en beschik je ook niet over nitro. Dit alles maakt dat Trackmania Turbo erg gemakkelijk om te leren is, maar moeilijk om te masteren.

Gelukkig kan je ten alle tijde herstarten wanneer je merkt dat je je beste tijd niet kunt verbeteren. Je kan ook respawnen bij een checkpoint, maar hierbij verlies je kostbare tijd, waardoor volledig opnieuw starten altijd de betere optie is. Je zal tijdens het spelen ook merken dat je gaandeweg steeds beter wordt in het nemen van debochten, waardoor je al snel enkele honderdsten van een seconde van je tijd weet af te snoepen. Dit maakt meteen ook de game erg verslavend, aangezien je bijna altijd wel weer wil proberen om toch nog even je tijd te verbeteren. Ook het feit dat je na elke track te zien krijgt op de hoeveelste plek je staat, zorgt ervoor dat je na elke poging toch nog even een snellere tijd wil neerzetten. De scoreboards zijn verdeeld over je wereldwijde ranking, je landelijke ranking en je regionale ranking. En zeg nu zelf, je wilt toch altijd proberen om op zijn minst eerste te zijn van jouw regio? Ik alvast wel!

Trackmania Turbo zit boordevol singleplayer inhoud. Je krijgt de beschikking over meer dan 200 voorgebouwde tracks. Dus aan offline plezier zeker geen gebrek, waardoor deze game dan ook niet snel zal gaan vervelen. Ik wens alvast iedereen veel succes om op al deze tracks goud te behalen, want hier zul je best wel een tijdje zoet mee zijn. Vind je dit aanbod van tracks toch nog te beperkt, dan kan je zelf aan de slag gaan met de track builder. Hierin kan je -zoals je zelf waarschijnlijk al wel vermoedde- aan de slag gaan, om zelf tracks te bouwen, waarna je deze vervolgens kan uploaden en gebruiken in jouw online playlist.

Het bouwen van een track is erg overzichtelijk gemaakt, en werkt ook erg vlot. Je kan zelfs kiezen op welke moeilijkheidsgraad jij de track builder gebruikt. Je kan namelijk kiezen tussen Beginner mode, Normal mode enAdvanced mode. Elke moeilijkheidsgraad beschikt over andere opties. Natuurlijk is het wel zo je bij de Advanced mode over meer opties en tweaks beschikt, dan bij Normal of Beginner mode. Hierdoor kan je erg snel en vlot een nieuwe track bouwen. Uiteraard zal je hier dan ook steeds beter in worden, waardoor je steeds leukere creaties zal kunnen creëren. Voor wie het creatieve vermogen van een garnaal heeft, kan zelfs kiezen om de game een track random te laten genereren, waarna jij deze kan uploaden en gebruiken als eigen gebouwde track. Een handige tool voor de minder creatieve gamers onder ons.

Trackmania Turbo bevat enkele omgevingen uit de vorige delen, in Trackmania Turbo kan je racen in Canyon, Valley, Lagoon, en Stadium tracks. Elke omgeving kent zijn eigen wagentjes, die telkens net iets anders reageren, waardoor je toch iets anders zal moeten rijden naargelang de omgeving. Zo zal het racen anders aanvoelen wanneer je op los zand rijdt, dan wanneer je op een geasfalteerde track rijdt.

Tenslotte is er nog de multiplayer mode. De game beschikt over een split-screen mode, iets wat tegenwoordig een zeldzaamheid is geworden. Hierin strijd je dan uiteraard weer om de beste tijd te verkrijgen. Echter is dat niet alles wat de offline multiplayer te bieden heeft. Nieuw in Trackmania Turbo is de Double Driver mode, hierin besturen twee spelers één enkele auto. Op deze manier moet je dan zien samen te werken om de track tot een goed einde te brengen. Ook online valt er weer heel wat te beleven. Hier zal je wederom je best moeten doen om de beste tijd te behalen. De servers bieden plaats voor 100 spelers, dus je zult erg goed je best moeten doen om bovenaan uit te komen. Tot nu toe heb ik nog geen lag ondervonden tijdens de online multiplayer, zelfs niet in een server met 100 spelers. Gelukkig blijft het ook met zoveel spelers overzichtelijk en speelbaar, want alle spelers verschijnen op de track als ghost, dus je zal geen last hebben van spelers die in de weg rijden, of een speler die de trol wil uithangen door zich dwars over de baan te zetten. Online is het ook mogelijk om je eigen game op te zetten, waarna jij kan bepalen welke tracks aan bod zullen komen. Hierdoor kan jij je zelfgemaakte tracks online zetten, en vervolgens samen met andere mensen spelen. Het is zelfs mogelijk om tracks die gemaakt zijn door mensen uit je vriendenlijst toe te voegen aan jouw playlist. Je kan vervolgens ook nog kiezen of je playlist private is, zodat enkel vrienden mee kunnen spelen, of je kan hem gewoon voor iedereen beschikbaar maken. Erg handig is ook het feit dat zelfs wanneer jij stopt met spelen, jouw playlist gewoon verder online speelbaar blijft. Hierdoor kunnen de andere spelers verder blijven spelen op jouw playlist.

Trackmania Turbo speelt op console net zo lekker zoals we dat van de pc-versies gewend zijn. Alles loopt erg soepel en op een stabiele 60 frames-per-seconde. En alle mogelijkheden die je ook op de PC verwacht zijn aanwezig in de console versie. Hierdoor is de ervaring gelijk op zowel PC als console. Het enige minpunt dat ikzelf heb ondervonden is het feit dat de laadtijden vrij lang duren. Audiovisueel scoort de game ook erg hoog, de graphics zijn erg mooi en verzorgd, en ook het geluid is wat het moet zijn. De soundtrack past perfect bij de game. Is de beschikbare muziek niet jouw ding, dan kan je deze gewoon tijdens het racen uitschakelen zonder dat je in een menu hoeft te gaan.

Conclusie: 

Trackmania Turbo biedt je de beste Trackmania ervaring ooit aan, De game barst van de inhoud, en dankzij de track builder valt er altijd wel een nieuwe track te ontdekken. Dankzij zowel de uitgebreide singleplayer inhoud, de trackbuilder, en de online mode zal je net zoals ik nog maanden erg veel plezier kunnen beleven aan Trackmania Turbo

Good

  • Enorm veel tracks beschikbaar
  • Trackbuilder
  • Met 100 spelers tegelijk online racen
  • Erg toegankelijk en uitdagend

Bad

  • Lange laadtijden
8.5

Geweldig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

2 Comments

  1. Goeie game! Blij dat deze naar de xbox one gekomen is!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password