Touhou-ritmespel Danmaku Kagura onthult Switch-versie

Touhou Danmaku Kagura Phantasia Lost, het ritmespel dat zich afspeelt in het door Unknown X ontwikkelde Touhou Project-universum, kondigt aan dat een Nintendo Switch-versie zich zal voegen bij de bijgewerkte en uitgebreide Steam for PC-release in 2023.

Dankzij Touhou en Danmaku fans heeft de Campfire Japanse crowdfunding campagne zijn 15 miljoen yen doel binnen 30 minuten bereikt, met meer dan 80 miljoen yen toegezegd tot nu toe. Dankzij deze steun heeft Unknown X aangekondigd zich in te zetten voor een Nintendo Switch-versie die ook in 2023 moet uitkomen.
Daarnaast kunnen fans genieten van een nieuw themalied van Kishida Kyoudan & THE Akeboshi Rockets x Kayoko Kusano. Unknown X zal ook extra ondersteunde talen toevoegen en een implementatie van zowel de Mitama Card Index als een Music Cover Art Index in de PC- en Nintendo Switch-versies.

De campagne loopt nog tot maandag 9 januari 2023 en er zijn nog meer stretch goals beschikbaar. Toekomstige doelen zijn onder andere een nieuwe ritme-actie spelmodus en een mogelijke fysieke release voor Nintendo Switch.

Touhou Danmaku Kagura Phantasia Lost herrees uit de as van de uitschakeling van Danmaku Kagura op mobiele platforms. Tik noten op de maat terwijl ze naar beneden vliegen in steeds moeilijkere notengrafieken, met eindbaasgevechten die bijzonder duivelse uitdagingen vormen voor fans van ritmegames. Geniet van een aangepaste besturing voor controller of toetsenbord, met een gloednieuwe verhaalmodus exclusief voor de PC-versie, geschreven door Jin Fujisawa en Wakano Takeda van Story Note Co.

“We zijn vereerd door de steun van de fans omDanmaku Kagura in deze nieuwe vorm voort te zetten op Steam en Nintendo Switch,” zegt JYUNYA, oprichter, Unknown X. “We hebben niet alleen steun gezien van console- en pc-ritme en Touhou-fans, maar ook van spelers van de mobiele versie die ons vertelden dat dit de eerste keer was dat ze ooit betaalden voor een spel dat niet free-to-play was!”

Unknown X, een groep opgericht door JYUNYA (regisseur van Touhou Genso Wanderer) die het Touhou Project helpt overzien met de hulp van seriemaker ZUN, zal de titel wereldwijd uitgeven. Ze doen dit in samenwerking met Ryu’s Office, die hielp met de promotie van Danmaku Kagura op mobiel, en zal blijven helpen met de Steam-versie van het spel.

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password