Topman Duits Olympisch Comité: “esport bestaat niet”

De laatste tijd zijn enkele positieve stappen gezet om esports op de Olympische Spelen te krijgen, niet in het minst door de inclusie van esports bij grote, aan de Olympische Spelen gerelateerde sportevenementen, zoals de Asian Games en de Southeast Asian Games. Voorlopig houdt het Internationaal Olympisch Comité de boot echter af en daar heeft het zo zijn redenen voor.

Hoewel het Internationaal Olympisch Comité het gesprek omtrent esports verder aan wil gaan, zijn sommigen binnen de Olympische organisatie ronduit tegen. Zo is er Alfons Hörmann, die esports maar niks vindt. “Esport bestaat niet,” vertelde hij, “en het zal niet in het Olympische programma worden opgenomen.”

De uitspraken van Hörmann leunen aan bij die van Peter Beuth, minister van sport voor de Duitse deelstaat Hessen. Die vergeleek esports met iets als breien en is fel gekant tegen steun van de overheid aan programma’s rond esports. Hij vindt de term “esports” ook absurd omdat het volgens hem niets met sport te maken heeft.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password