Top-Down Bullet-Hell Metroidvania Minishoot’ Adventures verschijnt op 2 april op Steam

SoulGame presenteert met trots het nieuwe spel Minishoot’ Adventures (Steam-pagina, trailer, persmap), dat op 2 april op Steam verschijnt. De titel combineert het beste van shoot’em up-gameplay met een opwindend gevoel van rauwe verkenning, geïnspireerd door de allereerste Legend of Zelda op de Nes. Ga de lucht in in een charmante open wereld die volledig met de hand is ontworpen, en beleef een uniek avontuur waarin de vrije verkenning en hectische actie van two-stick shooters samenkomen. Vecht je een weg van de glinsterende kusten naar de diepte, upgrade je schip, red je vermiste vrienden en versla begraven kerkers en hun gigantische eindbazen.
Een paar woorden van de ontwikkelaars: “We hebben de wereld zo ontworpen dat het opwindend is om hem stukje bij beetje te ontdekken, in de stijl van een Metroidvania, maar ook om hem steeds opnieuw te verkennen, met talloze verbindingen, sluiproutes, geheimen en vaardigheden. Eenmaal vrijgespeeld, openen deze vaardigheden nieuwe doorgangen en plaatsen om te verkennen. De mogelijkheid om een levendig, snel reagerend schip te besturen en te boosten maakt navigeren snel en vloeiend, waardoor backtracken een plezier wordt in plaats van een karwei. De gevechten die de verkenningstocht opleuken zijn ook zorgvuldig met de hand gemaakt, wat resulteert in unieke ontmoetingen die optimaal gebruik maken van het levelontwerp en repetitieve situaties vermijden. Om dit gevechtssysteem te ondersteunen, hebben we een gestroomlijnde grafische stijl ontwikkeld die een feilloze leesbaarheid biedt, zelfs te midden van een kogelregen! In de 4 jaar van ontwikkeling hebben we al onze liefde voor Zelda, Metroidvanias en shoot’em ups in Minishoot’ gestopt, dus we hopen echt dat je het spel interessant vindt!”

“Het is echt een juweeltje van een spel, een fusie tussen Zelda en Metroidvania, met Bullet Hell, het is solide, de muziek en de visuals zijn geweldig. Ik speel zelden Bullet Hell omdat ik niet kan zien wat er gebeurt, maar in dit spel is alles van begin tot eind glashelder. Het gevoel van beweging is geweldig en het spel is echt een lust voor het oog. Ik kan niet wachten tot het uitkomt!” – Wanderbots

SoulGame is een kleine onafhankelijke studio opgericht door twee Fransen die graag allerlei charmante, originele, excentrieke en melancholische werelden creëren, met de nadruk op het compromisloze streven naar plezier en kwaliteit.

 

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password