THQ Nordic krijgt Carmageddon in handen

THQ Nordic heeft nog maar eens iets op de kop kunnen tikken. Het heeft van ontwikkelaar Stainless Games namelijk de Carmageddon franchise overgekocht. De kans is dan ook groot dat de gewelddadige racegame een comeback zal gaan maken.

Het afgelopen jaar heeft THQ Nordic het geld al goed laten rollen wat overnames betreft. Zo nam het Koch Media, het moederbedrijf van Deep Silver, over, waardoor het onder meer Saints Row en Metro in handen kreeg. Ook Kingdoms of Amalur, ReCore en Alone in the Dark kwamen in handen van THQ Nordic terecht. Verder nam het recent ook nog Bugbear Entertainment (Wreckfest) en Coffee Stain (Goat Simulator) over.

Voor alle duidelijkheid: nu is enkel de Carmageddon franchise overgenomen en niet ontwikkelaar Stainless Games. Stainless zal zijn eigen ding blijven doen. Eerder maakte het al Magic Duels: Origins en Magic: The Gathering – Duels of the Planeswalkers voor Wizards of the Coast, evenals verschillende ports van oude Atari games voor Xbox Live Arcade.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password