THEC64 Releasedatum bekend gemaakt

Een tijdloze klassieker krijgt nieuw leven ingeblazen met de lancering van een volledige versie van THEC64.

THEC64 wordt ontwikkeld door Retro Games Ltd. en gedistribueerd door Koch Media en is een volledig gelicenseerde recreatie van de best verkochte computer uit de jaren ’80.
Na de launch in 1982 domineerde de C64 Home Computer gedurende de jaren ’80 de computerscene. Wereldwijd werden miljoenen exemplaren verkocht, waardoor de C64 een speciale plek veroverde in het hart van veel vormalige eigenaren. 37 jaar later is het terug van weggeweest!

Deze full-size THEC64 heeft een volledig toetsenbord en komt met een geüpdatete micro switch classic joystick die in één van de vier USB-poorten plugt, en met de televisie verbindt door middel van HDMI. Het heeft drie verschillende modi – start rechtstreeks op naar het originele C64 BASIC, VIC20 BASIC of wissel naar de Games Carrousel en speel rechtstreeks één van de 64 ingebouwde games in 50hz of 60hz, met optionele Filters/Screen modes.

Naast de klassieke C64 en VIC20 BASIC modi zijn klassiekers als California Games, Paradroid en Boulder Dash ingebouwd; met nieuwe toevoegingen als Attack of the Mutant Camels, Hover Bovver, Iridis Alpha en Gridrunner. Met als klap op de vuurpijl de recent uitgekomen shoot ’em up Galencia en het tekstavontuur Planet of Death komen de hoogtijdagen van toetsenbord-gaming terug! Je kan zelfs je eigen C64 en VIC20 games laden en opslaan via een USB Flash Drive en toegang krijgen tot multi disc titels.

“We zijn trots op onze samenwerking met Koch Media om nogmaals meer van de meest geliefde retro games ooit terug te brengen op twee van de meest iconische computers aller tijden, nu met een werkend keyboard”, zegt Paul Andrews, Managing Director van Retro games. “THEC64 Full Size is een herinterpretatie van de klassieke C64 computer en de tweede in een geplande serie producten.”

THEC64 zal vanaf 5 december 2019 in de winkels liggen met een adviesprijs van €119.99.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password