The Witcher auteur wil extra geld van CD Projekt RED

Andrzej Sapkowski, de auteur van de boeken waarop de The Witcher games van CD Projekt RED gebaseerd zijn, heeft via zijn advocaat aan CD Projekt RED laten weten dat hij meer geld van hen wil. Omgerekend zou het om ongeveer 14 miljoen euro aan extra royalties gaan. CD Projekt RED gaat echter niet in op die vraag.

Toen CD Projekt RED een hele tijd geleden de rechten verkreeg om games te maken op basis van de boeken van Andrzej Sapkowski, werd hem aangeboden om hem een percentage van de winst te geven. Daar wilde Sapkowski echter niet van weten. Hij had geen vertrouwen in het succes van de games en wilde gewoon meteen een vast bedrag uitbetaald krijgen. Dat gebeurde dan ook. Om hoeveel het toen ging, is niet bekend, maar tijdens een interview heeft Sapkowski al eens laten vallen dat dat toen een grote vergissing was van zijn kant, omdat hij het succes niet verwacht had en zo veel geld is misgelopen.

Nu echter stelt de advocaat van Sapkowski dat de overeenkomst van destijds enkel betrekking had op de eerste game van CD Projekt RED en dat de studio dus geen rechten heeft voor de overige games. De advocaat zegt ook bewijs te hebben dat CD Projekt RED wist dat het enkel rechten had voor één game. Bij CD Projekt RED echter klinkt het dat de overeenkomst duidelijk is en dat het dus de rechten heeft om zoveel games te ontwikkelen als het wil, gebaseerd op de boeken van Sapkowski.

Mogelijk trekt Sapkowski nu naar de rechter, waar CD Prokekt RED zich dan zal verdedigen, tenzij beide partijen in alle stilte nog onderling tot een regeling komen.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password