The Lord of the Rings: Return to Moria is officieel uit… ‘Mithril’ voor PC voor lancering op 24 oktober; PlayStation 5-versie uitgesteld tot december 2023

Onafhankelijke ontwikkelaar Free Range Games en uitgever North Beach Games zijn blij te kunnen aankondigen dat hun langverwachte co-op survival crafting titel, The Lord of the Rings: Return to Moria, de laatste stadia van ontwikkeling heeft doorlopen en officieel ‘Mithril’ (Goud) is gegaan voor PC in aanloop naar de lancering op 24 oktober via de Epic Games Store. De digitale PlayStation 5-versie van de game is uitgesteld en komt nu uit op 5 december. De Xbox Series X|S-versie staat gepland voor begin 2024.

Onlangs deelden de ontwikkelaars een eerste blik op de Dwarf Creator in de game, waarmee spelers hun eigen unieke dwergenpersonage kunnen maken en aanpassen voor hun spel in The Lord of the Rings: Return to Moria. De Dwarf Creator geeft spelers talloze opties om hun Dwerg naar eigen inzicht aan te passen, waaronder verschillende keuzes voor baarden en haar, accessoires en sieraden, gelaatstrekken, tatoeages, littekens, lichaamstype en zelfs de afkomst, stem en persoonlijkheidstype van de Dwerg.

Het verhaal van The Lord of the Rings: Return to Moria neemt spelers mee naar het vierde tijdperk van Midden-aarde, de fantastische wereld die is gecreëerd door J.R.R. Tolkien. Spelers worden door Lord Gimli Lockbearer (in de game ingesproken door acteur John Rhys-Davies) opgeroepen om naar de Misty Mountains te gaan. Ze vormen daar een compagnie dwergen die de opdracht hebben om de verloren voorwerpen uit het thuisland van de dwergen, Moria (bekend als Khazad-dûm of Dwarrowdelf), op te eisen in de diepten onder hun voeten. Hun zoektocht vereist doorzettingsvermogen en teamwork, waarbij ze diep in de Mijnen van Moria moeten graven om de schatten terug te vinden en in de hoop ze ooit in hun oude glorie te herstellen.

In The Lord of the Rings: Return to Moria creëren spelers hun eigen Dwarf voordat ze zich alleen of samen met een groep collega-Dwergen online in de spelonkachtige mijnen van Moria wagen. Elk avontuur in de diepte brengt unieke uitdagingen en mogelijkheden met zich mee door het gebruik van procedureel gegenereerde omgevingen, waardoor bijna eindeloze mogelijkheden ontstaan als spelers op zoek gaan naar de diepste krochten van de Dwergen. Terwijl ze zich steeds dieper wagen, moeten de Dwergen ervoor zorgen dat hun metaal klaar is om de gevaren die daar liggen het hoofd te bieden. Ze moeten veerkrachtige pantsers en verfijnde wapens maken die bescherming kunnen bieden tegen alle soorten goblins, arachnoïden of meer mysterieuze vijanden die ze tegen kunnen komen. Graaf de mysteries van de Misty Mountains uit, win de kostbare metalen die de dwergen zo waarderen, bouw smederijen die al lang koud zijn geworden opnieuw op en leer het geheim van de Schaduw die in je schuilt.

Ontwikkeld door Free Range Games en uitgegeven door North Beach Games, komt The Lord of the Rings: Return to Moria wordt op 24 oktober gelanceerd voor Windows PC via de Epic Game Store met een verkoopprijs van 35,99 EUR, en een T voor Tiener ESRB en PEGI 16 classificatie. De titel komt op 5 december 2023 uit op de PlayStation 5, zowel digitaal als in de winkel, en de Xbox Series X|S-versie staat gepland voor begin 2024. Fans kunnen de game digitaal pre-orderen op pc via de Epic Games Store en verlanglijstje op PlayStation 5 via de PlayStation Store.
De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password