The Lego Movie 2 Videogame

The Lego Movie 2 Videogame
The Lego Movie 2 Videogame

Everything is awesome, everything is cool when you’re part of a team. De lyrics hadden nog maar net mijn brein verlaten na de eerste Lego Movie, en hier komen ze weeral aangevlogen met een tweede deel. Waarom ik mijzelf dit nog eens aandoe is heel simpel. Mijn liefde voor de Lego games. Degene die de review van DC Supervillains hebben gelezen weten dat ik Lego heel hoog in het vaandel draag. Benieuwd of dit deel even leuk gaat zijn als zijn voorganger.

Everything is not awesome?

Aliens, een vernielde stad en ontvoerde vrienden. Drie dingen die je in het echte leven niet zou willen meemaken, maar wel een goede start zijn voor een film of videogame. Laat dit nu toevallig het begin zijn van The Lego Movie 2 Videogame. Wanneer Bricksburg in vernieling is achtergelaten, is het aan Emmet om alle zaken weer op orde te stellen en een zoektocht te starten naar zijn vrienden. Het verhaal begint in het vernielde Bricksburg, dat nu herbouwd is naar Apocalypsburg. Een Mad Max-achtige stad in een woestenij. Het eerste wat je direct opvalt is dat deze Lego game niet meer bestaat uit een HUB en verschillende levels zoals we die gewoon zijn, maar dat het één grote open wereld is bestaande uit een 12-tal verschillende planeten. Hierdoor krijg je meer een RPG gevoel. Her en der vindt je personages die missies voor je hebben. Voltooi je die missies wordt je beloond met paarse magic bricks. Als je een bepaald aantal van deze magic bricks hebt gevonden, ben je in staat om een portaal te openen die je naar een wereld brengt, waar jouw het volgende aantal bricks staat te wachten. Het redden van je vrienden wordt dus een heuse zoektocht.

Everything is different

Zoals eerder vermeld zijn de levels en HUB die we kennen van de vorige Lego games verandert naar één open wereld. Dit brengt natuurlijk veranderingen met zich mee. Zo hoef je bijvoorbeeld een level niet meer verschillende keren te spelen om alle minikits, red bricks en personages te verkrijgen. Of dit zozeer iets positief is, hangt natuurlijk van persoon tot persoon af. Ergens voelde ik wel een gemis naar hetgeen wat ik al kende, anderzijds vond ik dat alles wel heel vlot ging. Iets te vlot soms. Ik was nog niet halverwege het verhaal, of ik had al 80% van de vrij te spelen characters in mijn bezit. Dit komt dan weer doordat je ze deze keer niet hoeft te kopen of te vinden, maar omdat ze voorkomen in Relics die je overal tegenkomt. Deze Relics kan je het best beschouwen als een soort van lootboxes waarbij geen microtransacties aan te pas komen. Overal in de wereld kom je groene, paarse of blauwe Relics tegen in kisten of door het verslaan van vijanden. Ga je met deze Relics naar een shop, kan je ze openen en krijg je een random item (groen), character (paars), of gebouw (blauw). Krijg je eentje die je al hebt uit één van deze Relics verandert die automatisch in een golden Relic part. Wanneer je er vijf hebt verzameld krijg je een golden Relic. Deze geeft je drie dingen die je nog niet hebt. Dit laatste is dan weer handig omdat je geen uren moet gaan verslijten in het zoeken naar dat één bepaalde item.  Een laatste Relic dat je nog kunt vinden zijn de rode Relics. Deze kan je het best vergelijken met de Red Bricks van de vorige Lego games. Elke rode Relic of Super Relic geeft je een Super item. Zo heb je bijvoorbeeld een map die alle paarse verzamelblokken op je scherm tovert, of een helm die alle studs aantrekt.

Everything is a weapon

Waar je in de vorige Lego games een al immens aantal aan characters had, doen ze in deze game nog een stapje bovenop. Namelijk met de wapens. Doorheen het verhaal ben je niet gebonden aan een bepaald personage. Dus als je iemand hebt waarmee je heel graag wilt spelen, kan je die ook wanneer je wilt gebruiken. Hetzelfde geldt voor de wapens die je krijgt. En dit zijn er heel veel. Je kan het zo gek nog niet bedenken, of het is een wapen. Van zwaarden en geweren tot verschillende etenswaren of zelfs een pot met goud. Laat je fantasie maar de vrije loop.

Everything is cool when you’re a part of a team

Wat niet veranderd is, is de gezellige couch co-op die Lego te bieden heeft. Zoals gewoonlijk kan je vanaf het begin de splitscreen aanzetten en de wereld gaan verkennen met een vriend(in). Daarnaast biedt de open wereld je de mogelijkheid om elk je eigen ding te doen. Zo kan bijvoorbeeld speler één een race aangaan, terwijl speler 2 op zoek gaat naar verborgen schatten of zich bezig houdt met het verhaal. Alleen de belangrijke events zoals bossfight moet je samen trotseren. Opvallend is wel dat je alle puzzels nu in je eentje kan oplossen, waar je vroeger je buddy voor nodig had. Wat je dan wel krijgt is dat het spel dan dubbel zo snel uitgespeeld is. Het enige minpunt aan de multiplayer is zoals elke voorgaande Lego game de camera. Ook in spel zijn de camera angles vaak geen zege en zie je soms niet wat je aan het doen bent.

Conclusie

Lego heeft met deze game weer een leuk vervolg op de eerste Lego Movie gemaakt. De vernieuwingen zijn voor de fervente Lego spelers even wennen, maar eenmaal die gewenning er is kan je ze zeker en vast appreciëren. Het concept dat ze hebben gemaakt is zeker goed uitgedacht, maar had wel iets beter uitgewerkt kunnen worden. Zo zijn heel veel sidequest hetzelfde en is er weinig of geen uitdaging. Je merkt wel dat ze nog niet helemaal gewend zijn aan het maken van open werelden, door de vele foutjes zoals framerate drops en verschillende bugs. Verder zijn de camerapunten in de multiplayer ook niet optimaal. Maar al bij al ben ik wel nieuwsgierig hoe ze hier verder mee aan de slag gaan. The Lego Movie 2 Videogame is een goed spel, dat iets beter afgewerkt had mogen worden.

Good

  • Goed verhaal
  • Grote variatie aan personages
  • Leuke vernieuwing

Bad

  • Framerate drops
  • Eentonige gameplay
  • Camerapunten in multiplayer zijn niet optimaal
6.7

Aardig

Lost Password