The Legend of Zelda: Breath Of The Wild

The Legend of Zelda: Breath Of The Wild
The Legend of Zelda: Breath Of The Wild
Release Datum:Genre:Platform:, Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:,

Na ondertussen meer dan 130 uur in de game gestoken te hebben heb ik nog steeds niet alles gevonden wat deze game te bieden heeft, maar de review kan niet langer op zich laten wachten dus vliegen we er maar in!

Breath of the Wild is de laatste nieuwe telg in een van de meest succesvolle franchises ter wereld, namelijk The Legend Of Zelda. Met fans over de hele wereld en een ondertussen 30jarig bestaan telt de reeks al 19 games met meer dan 75 miljoen verkochte kopieën. De verwachtingen zijn bij alle gamers dan ook een klasse apart wanneer de naam Zelda genoemd wordt en ik ga voor jullie uitzoeken of deze telg daaraan kan voldoen.

Link, de slapende held

Het verhaal begint wanneer je wakker wordt uit een diepe slaap, en je wordt geconfronteerd met de benauwde situatie waar de wereld zich in bevindt. Ze wordt namelijk geteisterd door een oeroud kwaad. Calamity Ganon, een dreiging door de geschiedenis van Hyrule. De legendes vertellen over een princes en haar trouwe ridder die keer op keer opstaan als verdedigers van het land om hem in zijn vele vormen te stoppen. De laatste keer is dit echter mis gegaan.

Ganon was haar te slim af en nam de 4 Divine Beasts geschapen om hem te stoppen over en keerde hun tegen onze helden. De ridder werd verslagen en als laatste daad redde de prinses zijn leven door hem in een honderdjarige slaap te dompelen.Vervolgens sloot ze zichzelf samen met Ganon op in het koninklijke kasteel tot de ridder zou ontwaken om hem te verslaan.

Hyrule, een gigantische wereld

Dit doe je in een nooit gekend grote omgeving, met verschillende bekende inwoners en prachtige gevarieerde landschappen. Naast de menselijke Hylians vind je in de bossen de Kokiri, graswezens die je graag helpen sterker te worden in je avontuur.

In het noorden wonen de steenharde Gorons, vulkanen en bergen zijn hun voorkeursgebieden. De gevleugelde Rito wonen in het noordwesten, waar ze hun dorp op een hoge rotsformatie gebouwd hebben. In het oosten vind je het visachtige ras van de Zora en hun waterkoninkrijk. In de woestijn in het westen vind je dan weer de vrouwenstam van de Gerudo, waar mannen niet toegelaten zijn.

Een groot deel van het spel zul je besteden aan het verkennen van graslanden, sneeuwovergoten bergen, gevaarlijke vulkanen, woestijnen met kille nachten en bloedhete dagen en dikbegroeide bossen. Dit is een absoluut plezier om te doen, want hoe groot hyrule ook is, je verveelt je geen moment. Iedere centimeter van de wereld is namelijk gevuld met materialen, eten, vreemde wezens die hun eigen verhaal hebben en geheimen. Om die te vinden zul je je omgeving tot het uiterste moeten benutten, met onder andere uitrusting die je beschut van extreme temperaturen, je weerhoudt van vuur te vatten, je sneller doet klimmen of zwemmen en nog zoveel meer.

De vijanden

Hyrule zit boordevol vijanden die gaan van ongevaarlijke vleermuizen tot gigantische mechanische moordmachines die je zullen doen huilen en roepen om je moeder. Ik som er graag wat op met de nodige uitleg.

 • Keese

Deze vleermuizen zijn op zich geen probleem, alleen kom je ze in verschillende versies tegen. Ze kunnen namelijk de eigenschappen van vuur, ijs en elektriciteit aannemen en dan zijn ze best vervelend als je ze niet van ver genoeg ziet aankomen

 • Chuchu

Deze slijmerige wezens bevatten materialen om je uitrusting sterker te maken. Ook zij nemen eigenschappen van elementen over en kunnen venijnig ontploffen nadat ze sterven. Opgelet!

 • Bokoblin

Dit zijn de meest voorkomende vijanden in Hyrule. Ze zijn geen dreiging op zich, maar ze bevinden zich vaak in grote groepen en zullen je al snel omsingelen en openingen in je verdediging zoeken. Zeker als ze vergezeld worden van hun grotere broertje.

 • Moblin

Deze venijnige monsters hebben altijd een wapen bij dat mij sterk doet vermoeden dat ze ergens voor overcompenseren. Blijf goed uit de buurt en neem je tijd want ze slaan met die stok in ieder geval ontzettend hard.

 • Lizalfos

Hagedissen met wapens. Niet echt veel uitleg bij nodig toch?

 • Stalfos

Stalfos vind je in alle maten en vormen. Ze komen alleen ’s nachts uit en zijn met een welgemikte slag dood te maken. Zolang je niet vergeet hun hoofd te vernietigen. Anders rapen ze zichzelf gewoon weer bij elkaar.

 Lizalfos

Lizalfos

Ik sla hier bewust de zeldzame vijanden over omdat ik jullie nog wat ontdekkingsplezier wil laten. Wel verdient een vijand een speciale melding, namelijk de ijzingwekkende guardians.

Toen we de eerste glimp opvingen van breath of the wild werd dit monster ons getoond. Het internet ging op slag wild, wat een vette baas zou dit worden! Wisten wij veel dat dit ijzingwekkende monster een veelvoorkomend fenomeen ging worden, laat staan hoe dodelijk het ging zijn. Simpel gezegd? Als je dit monster ziet en je bent nog geen 40 uur aan het spelen, ren dan alsof je net een wespennest hebt ingetrapt en er nergens water in zicht is. Deze mechanische reuzen zijn onverschrokken, absoluut dodelijk vanop lange afstand en razendsnel.

De Wapens

Link zou zijn vijanden niet de baas kunnen zonder machtige wapens en een koel hoofd om ze juist te gebruiken. Deze wapens vind je in alle vormen en maten overal in de wereld. Van gigantische zwaarden en bijlen tot speren en boomerangs en natuurlijk normale zwaarden en schilden. Hiervan zijn er tientallen soorten te vinden en dit geeft je de mogelijkheid om je speelstijl volledig naar wens aan te passen.

Ook krijgt Link zijn vertrouwde boog met verschillende soorten pijlen met speciale eigenschappen.De wapens die Link in het wild vindt zijn echter breekbaar, je zult dus continu naar nieuwe wapens moeten zoeken.

Wat Breath of the Wild apart maakt zijn de Runes die je ter beschikking krijgt. Deze speciale gaven maken het voor Link mogelijk om de vele puzzels en geheimen op te lossen die in Hyrule verborgen liggen.Je eerste Rune is de Bomb rune, die je bommen laat oproepen, gooien en vanop afstand tot ontploffing laat brengen.

Veel interessanter is de Ice Rune, waarmee je ijspilaren kunt oproepen waar je op kunt staan en stromend water mee tot halt kunt brengen.

Vervolgens is er de Magnesis Rune. Met deze gave kun je metalen voorwerpen naar wil optillen en bewegen, net als Magneto!

Net als je denkt dat het niet cooler wordt heb je dan de Time Rune. Hiermee kun je de tijd stopzetten en bewegende voorwerpen en vijanden stoppen. Ook kun je voorwerpen die bevroren zijn aanvallen en wanneer de tijd weer verder loopt krijgen ze alle schade in een keer. Zo kun je grote rotsen door de lucht slaan en minigolf ermee spelen.

De Missie

Om Hyrule te redden van Calamity Ganon volstaat het natuurlijk niet om gewoon naar het kasteel te rennen en er een lap op te geven, al kun je dat wel doen, zoveel vrijheid heb je. Je krijgt er gewoon genadeloos van langs en rent al snel met de staart tussen de benen weg. Je zult eerst een stuk sterker moeten worden. Dit doe je door Shrines te zoeken, die overal in hyrule verstopt zijn. Iedere shrine bevat een kleine puzzel en geeft je een Spirit Orb voor je moeite. Per 4 orbs kun je kiezen om extra leven te krijgen of meer stamina.

Ook kun je de 4 Divine Beasts die Ganon gestolen heeft heroveren. Deze helpen dan in het laatste gevecht. Ieder beest is een dungeon op zich, je zult ze moeten binnengaan en hun puzzels oplossen voordat ze weer luisteren.Hoeveel sterker je wordt, en of je alle Divine Beasts bevrijdt is volledig jouw keuze. Speel het spel zoals jij wil, daar ligt Breath of the Wild zijn grote sterkte.

Tijd voor de kritiek!

Je zult al begrepen hebben, ik ben compleet weg van deze game. Ik vind de titel heel terecht, Breath of the Wild is een frisse adem op een van de oudste reeksen die ik met heel veel liefde in huis heb gehaald en die een blijvende indruk heeft nagelaten. Maar ik zou geen reviewer zijn als ik de negatieve kanten niet kon erkennen in de games die ik speel. Hier gaan we dan!

Voor mij persoonlijk ontbrak het in de game aan een memorabele soundtrack. In de plaats daarvan krijgen we atmosferische deuntjes die het spel niet echt dragen maar ook niet storen.Ook zijn er maar 5 grote dungeons, wat weinig is voor een zelda titel. Maar de enorme wereld met zijn geheimen en puzzels maakt dat dan weer goed.Graag had ik ook gezien dat er toch een paar wapens niet zouden breken, zelfs de speciale coole wapens die je vindt zijn maar van zeer beperkte duur en dat kan wel eens frustrerend zijn.

Misschien geen minpunt, maar centraal staat in Breath of the Wild dat je zelf verkent en ontdekt, dus er is vrij weinig aan uitleg en geen enkele dwingende leiding die je zegt waar je naartoe moet op eender welk moment in het spel. Volledige vrijheid dus.Het spel lijdt ook onder de occasionele frame rate drop, wat toch echt wel vermeden had moeten worden. Op de switch is het een stuk zeldzamer dan op de Wii U, waar het wraakroepend is, maar toch.

Conclusie

Hoe je het ook draait of keert, dit spel zal je langer vasthouden dan 4 andere AAA titels samen. En dat is een flinke prestatie. Als je hard genoeg zoekt vind je inderdaad een paar minpunten, maar ik heb nog niemand gevonden die het niet met me eens is dat dit spel een absolute must have is. Het is een les voor alle open world game developers. DIT is hoe het moet!

Gamebrain.be Gold Award

Good

 • Gigantische open wereld
 • Volledige vrijheid
 • Episch avontuur

Bad

 • Onderwelmende Soundtrack
 • Snel Brekende wapens
9.8

Fantastisch

Snapback is Rhythm game zot, dol op RPGs en fighting games en verslindt games met een goed verhaal. Met een uitgesproken mening gaat hij zijn reviews te lijf zodat jullie weten waar jullie aan beginnen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password