The Elder Scrolls Online: Morrowind

The Elder Scrolls Online: Morrowind
The Elder Scrolls Online: Morrowind
Release Datum:Genre:Platform:, , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

We verlaten de woeste zee die we “beta” noemen en varen deze keer naar de echte kust van Morrowind! Hoe was de beta verlopen? Dat kan je lezen in de preview uiteraard.

Welcome back to the land of Tamriel!

Welkom terug in Morrowind! Zoals aangehaald bevat deze expansion een uitgebreid nieuw gebied. Daarnaast horen daar uiteraard een hoop nieuwe quests en een storyline bij. Deze storyline ben je wel gemakkelijk enkele uren mee bezig.

A new Warden has arrived

In deze expansion is een nieuwe class toegevoegd, een Nature based class. Deze nieuwe class is de Warden class.
De drie skill trees van de Warden zijn:

 • Animal Companions – Je kan wilde beesten oproepen zoals cliff racers, shalks, en zelfs een war bear.
 • Green Balance – Je kan allerlei planten gebruiken om healing items en buff items te maken voor jezelf en eventuele metgezellen.
 • Winter’s Embrace – Dankzij deze skills wordt je Warden sterker en meer bestand tegen meer dan enkel de kou.

De keuze is uiteraard volledig aan de speler. Je kan je oude character op sleeptouw nemen in het nieuwe avontuur, of gewoonweg vanaf 1 starten. Het is echter niet nodig om de vorige storylines te spelen of gespeeld te hebben. Je kan onmiddellijk de nieuwe storyline gaan verkennen.

Wil je dus graag de Warden class uitproberen in Morrowind? Geen enkel probleem! Nieuwe spelers beginnen met een volledig nieuwe tutorial. Na deze tutorial starten de nieuwe spelers automatisch in Morrowind. Dankzij de laatste Tamriel update vond er ook een level-balancing plaats voor de wereld en de vijanden die er zich in vertoeven. Hierdoor kunnen low level players gemakkelijk samen spelen met high level players.

Klaar met je avonturen in Morrowind? Het einde van het verhaal zal je weer naar het oude continent brengen waar je gewoon verder kan gaan met de originele storylines. Of je kan gewoon ronddolen in de prachtige wereld van The Elder Scrolls Online, er is niets wat je tegen houdt om elk hoekje te verkennen uit deze prachtige wereld.

I am the strongest in all of Tamriel!

Vanaf level 10 kan je jezelf bewijzen tegenover andere spelers in Tamriel. Je kan je begeven naar de Battlegrounds waar je de nieuwe PvP (Player vs Player) mode kan uitproberen.

In deze korte wedstrijden van een 10 minuten nemen drie teams van vier spelers deel in kleine arenas. Momenteel zijn er 3 mogelijk game types:

 • Team Deathmatch
 •  Capture the Relic
 •  Domination

Conclusie

Will you venture to Vvardenfell with me?
Mensen die mij kennen weten dat ik niet snel MMORPG’s speel. Maar The Elder Scrolls Online weet me toch weer over de streep te trekken. De game zelf speelt zeer vlot (het voelt echt aan als een Elder Scrolls game), de main quests zijn erg interessant en zorgen voor dat “nog een quest, en dan stop ik. Of misschien toch deze ook nog?” gevoel.
Voor de extra content die deze expansion biedt, zou ik het zeker aanraden. De lengte van de main story alleen al was voor mij een selling point. De PvP doet me niet zo heel veel (ik ben meer een PvE persoon), maar het is wel tof voor de mensen die dat wel graag zien in een MMORPG. Kortom, een zeer goede en uitgebreide expansion voor een al keurige game.

Good

 • Zeer grote uitbreiding van de wereld
 • Nieuwe PVP
 • ± 30 uur verhaal

Bad

 • Slechts 1 nieuwe class
 • Geen verhoging van level cap
7.3

Goed

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password