The Crew Motorfest

The Crew Motorfest
The Crew Motorfest
Release Datum:Genre:Platform:, , , , Ontwikkelaar:Uitgever:

Met zijn open wereld en een viering van de autocultuur in de vorm van een festival is het duidelijk dat The Crew Motorfest zwaar geïnspireerd is door de geliefde Forza Horizon-serie. Toch slaagt The Crew erin zijn eigen identiteit te vinden en een aangename race-ervaring neer te zetten. The Crew Motorfest daagt de dominantie van Forza Horizon 5 dus duidelijk uit. Met zijn unieke mix van auto’s, vliegtuigen en boten zorgt de game meteen voor meer variatie. Of dat genoeg is om Forza Horizon van de troon te stoten gaan we hieronder even uitzoeken.

The Crew Motorfest draait om de ervaring van het besturen van verschillende high-performance auto’s. De game bevat een indrukwekkende verzameling auto’s, elk met unieke eigenschappen. Of je nu een fan bent van klassieke muscle cars of de voorkeur geeft aan de strakke lijnen van moderne supercars, de game heeft altijd wel iets dat bij je smaak past.

Welkom in Hawaï

Een van de aantrekkingspunten van The Crew Motorfest is de prachtige open wereld. De game speelt zich af op het Hawaïaanse eiland O’ahu en biedt spelers een gevarieerde en visueel indrukwekkende omgeving om te verkennen. Van dichte regenwouden en ongerepte stranden tot stedelijke locaties en de hellingen van een vulkaan, de wereld van Motorfest is een lust voor het oog. De aandacht voor detail is indrukwekkend, met elke weg en elk landschap prachtig gerealiseerd.

The Crew Motorfest is een visueel prachtig ogende game, met indrukwekkende graphics die de diverse kleurrijke omgevingen in de game tot leven brengen. Of je nu door de drukke straten van de stad scheurt of het schilderachtige platteland verkent, de graphics van de game zorgen voor een adembenemende ervaring. Daarnaast worden er tijdens de races verschillende effecten gebruikt om de sfeer van het event of de playlist nog wat meer uit te drukken. Tijdens bijvoorbeeld een Japanse tuning playlist werd heel de wereld weergegeven onder de gloed van neon lampen, waardoor je je helemaal in de Japanse tuning en racing-wereld gezogen voelde worden. Het oogt prachtig en zorgde er voor dat deze races helemaal anders aanvoelde dan die uit andere playlists. Andere races spelen dan weer af onder het Hawaïaanse zonnetje, waardoor je je meteen op vakantie waande.

Handling

Vergeleken met Forza Horizon neigt de besturing van The Crew Motorfest meer naar arcade dan sim. Desondanks vereist de game een niveau van vaardigheid en precisie om alles uit je race te halen. Gelukkig kan je zelf instellen hoe moeilijk het allemaal is. je kan 3 niveaus van tractioncontrol en stabiliteitscontrole kiezen. Je kan zelf ook kiezen hoe moeilijk je tegenstanders zijn en of je al dan niet na een fout kan terugspoelen. De moeilijkheid en rijhulp die je kiest, heeft trouwens wel invloed op de credits die je na een race verdient. Hoe moeilijker jij je instellingen zet, hoe meer credits jij ontvangt na een race. Je hebt er dus alle baat bij om steeds beter te worden, zodat je de game telkens wat moeilijker kan zetten om zo meer credits binnen te halen.

Elk voertuig voelt apart en uniek aan. Of je nu in een Amerikaanse muscle car rijdt of in een Japanse straatracer, de verschillen in besturing en prestaties zijn merkbaar, waardoor je bij elke auto je rijstijl zal moeten aanpassen. Echter heb ik toch een puntje van kritiek aan de besturing. De handling voelt nogal losjes aan, waardoor je soms het gevoel hebt dat je auto veel trager reageert dan je zou verwachten. Hierdoor is het met stabiliteits- en tractiecontrole uitgeschakeld, soms erg moeilijk om je wagen te corrigeren. In het begin kan dit vrij lastig zijn, gelukkig wen je er na een tijdje aan waardoor je minder fouten zal maken en de besturing na wat spelen beter kan inschatten. Hierdoor voelt de besturing echter soms wat minder natuurlijk aan en kan de game (vooral online) nodeloos lastiger zijn.

Ter land, ter zee en in de lucht

The Crew Motorfest is een omvangrijke game met een schat aan content om spelers bezig te houden. De game bevat een reeks evenementen: van razendsnelle races tot uitdagende tijdritten, die elk een unieke uitdaging vormen. De game introduceert het concept van ‘Playlists’, thematische reeksen evenementen waaraan spelers kunnen deelnemen. Deze afspeellijsten spelen in op verschillende voorkeuren, of je nu de voorkeur geeft aan straatracen, offroad races, drag races, driften of zelfs het luchtruim kiezen. De afspeellijsten voegen structuur toe aan de game en zorgen voor een geleid pad door de enorme inhoud van de game. Van Amerikaanse muscle cars tot Japanse straatraces, elke afspeellijst biedt een unieke ervaring en laat verschillende aspecten van de autocultuur zien.

Van de vele evenementen in de game springt de ‘Demolition Royale’ eruit. In dit onderdeel nemen spelers het tegen elkaar op in een Destruction Derby-achtig event. De chaotische aard van dit evenement staat in schril contrast met de meer traditionele races en biedt spelers een unieke uitdaging. Een ander hoogtepunt van The Crew Motorfest zijn de Grand Races. In deze razendsnelle evenementen nemen maximaal 28 spelers het tegen elkaar op in O’ahu, waarbij ze tijdens de race meerdere keren van voertuig wisselen. De chaos en intensiteit van deze races zijn ongeëvenaard. Spelers vechten om hun positie en gebruiken alle trucjes uit het boekje om een voorsprong te behalen. De Grand Races bevatten de essentie van wat racegames zo spannend maken en zorgen voor een boeiende ervaring.

Naast auto’s kan je in The Crew Motorfest net zoals in het tweede deel ook vliegtuigen en boten besturen. Hoewel deze elementen misschien niet op hun plaats lijken in een traditionele racegame, voegen ze een extra laag variatie toe aan de gameplay. De ervaring van het zweven door de lucht of het varen door de golven zorgt voor een verfrissende afwisseling van de razendsnelle autoraces.

De game bevat ook een uitgebreid tuningsysteem, waarmee spelers hun voertuigen kunnen aanpassen aan hun voorkeuren. Van het aanpassen van de versnellingsbakverhoudingen tot het afstellen van de vering, de game biedt spelers een scala aan opties om hun voertuigen te verfijnen. Naast tuning biedt The Crew Motorfest ook een reeks aanpassingsopties. Spelers kunnen het uiterlijk van hun voertuigen aanpassen door unieke laklagen en stickers aan te brengen om hun persoonlijke stijl uit te drukken.

Online

The Crew Motorfest biedt een robuuste online component, zodat spelers met elkaar in contact kunnen komen en het tegen elkaar kunnen opnemen. Of je nu vriendschappelijke races houdt met je vrienden of het opneemt tegen spelers over de hele wereld, de online functies van de game voegen een extra laag van uitdaging en herspeelbaarheid toe aan de game.

Hoewel het multiplayer-aspect van The Crew Motorfest ongetwijfeld een grote aantrekkingskracht heeft, biedt de game ook een schat aan solocontent. Afspeellijsten bieden een verscheidenheid aan race-uitdagingen en open-wereld activiteiten zoals slaloms en snelheidsvallen bieden hapklare fun. De game bevat ook uitdagingen om aan te gaan in voltooide afspeellijsten en een selectie van open-wereldactiviteiten om spelers bezig te houden.

Audiovisueel

Ubisoft Ivory Tower heeft met The Crew Motorfest een technisch indrukwekkende game afgeleverd. De graphics zijn verbluffend, met ongelooflijk veel aandacht voor detail en omgevingsdiversiteit. Van weelderige bossen tot zonovergoten stranden, elke locatie voelt levendig en geloofwaardig aan. De game presteert bewonderenswaardig, met minimale prestatieproblemen en een soepele gameplay. In de prestatiemodus houdt de game een solide 60 frames per seconde aan, voor een naadloze en meeslepende ervaring. Jammer genoeg lijkt de game in de resolution mode wel wat te sputteren. Hier is de framerate ver van stabiel en lijkt deze af en toe zelfs onder 30fps te zakken.

De game wordt aangevuld met een dynamische soundtrack. De muziek in de game is afgestemd op de gameplay en versterkt het gevoel van snelheid en spanning tijdens races. Of je nu de open wereld verkent of meedoet aan races met hoge inzet, de soundtrack zorgt ervoor dat het plaatje compleet is.

Hoewel The Crew Motorfest op veel gebieden uitblinkt, heeft het ook zijn gebreken en beperkingen. Zo mist de game originaliteit en lijkt deze verdacht veel op de Forza Horizon-serie. Aan de andere kant is de FH-serie natuurlijk niet beschikbaar op Playstation consoles, waardoor de The Crew Motorfest hier een goed alternatief voor is. De voortdurende herinneringen aan microtransacties en de nadruk op het kopen van in-game content met echt geld kan voor sommige spelers afschrikwekkend zijn. Daarnaast kan de solocontent van de game na een tijdje repetitief aanvoelen. Ook is het niet altijd mogelijk om fast travel te gebruiken om naar een race te gaan, waardoor je vaak veel tijd verliest door naar je volgende race te rijden die soms meer dan 20km van je af is.

Ubisoft Ivory Tower heeft voor The Crew Motorfest een robuuste ondersteuning na de lancering beloofd, net als bij zijn voorganger The Crew 2. Dit betekent dat spelers een gestage stroom nieuwe content kunnen verwachten, waaronder extra races, voertuigen en activiteiten. De toekomst van de game ziet er veelbelovend uit en de toewijding van de ontwikkelaars om de titel te ondersteunen zorgt ervoor dat er de komende maanden en jaren geen tekort aan dingen te doen zal zijn voor spelers.

Conclusie

The Crew Motorfest biedt een solide en plezierige race-ervaring. Hoewel de game overeenkomsten heeft met de Forza Horizon-serie, staat het op zichzelf met een levendige open wereld en de mogelijkheid om te racen met vliegtuigen en boten. De afspeellijsten, thematische evenementen en intense Grand Races zorgen voor veel spanning en afwisseling. Hoewel The Crew Motorfest er niet in slaagt om Forza Horizon van de troon te stoten is, dankzij de belofte van ondersteuning na de lancering, The Crew Motorfest een game die racefanaten zonder twijfel aan hun collectie kunnen toevoegen.

Good

  • Veel inhoud om doorheen te spelen
  • Moeilijkheidsgraad zelf te bepalen
  • Veel variatie
  • Een prachtige open wereld

Bad

  • Besturing voelt soms wat losjes aan
  • Microtransacties
  • Boten en vliegtuigen voelen soms overbodig aan
9

Fantastisch

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password