Tekken World Tour kondigt zijn 2022 editie aan

Bandai Namco Europe heeft vandaag aangekondigd dat TEKKEN 7, dat nu zijn vijfde verjaardag viert, terugkomt in de voorhoede van de competitieve esports scene met de TEKKEN World Tour 2022, die wordt uitgebreid naar een totaal van zestien wereldwijde regio’s.

Na twee jaar zonder offline evenementen, zal deze nieuwe editie op locatie zijn, wat de beste omstandigheden en de beste wedstrijden mogelijk maakt, met name voor de World Tour Finals die gepland staan voor begin 2023. Spelers zullen worden gerangschikt via zestien regionale Leaderboards* op basis van hun prestaties in belangrijke toernooien. Vervolgens worden in de meeste regio’s regionale finales gehouden om de speler te kiezen die hun regio zal vertegenwoordigen bij de finales van de TEKKEN World Tour 2022, die begin 2023 in Europa worden gehouden.

Als aftrap van het toernooi zullen de eerste TEKKEN World Tour 2022 MASTERS- en DOJO-evenementen plaatsvinden van juni tot en met oktober en wordt er afgesloten met de regionale finales van oktober tot en met december, met als hoogtepunt de grote finale in het begin van 2023. Het eerste MASTERS-evenement vindt plaats in Community Effort Orlando in Florida van 24 tot 26 juni, terwijl de DOJO-wedstrijden vanaf 24 juni in de community van start gaan. Toernooi-organisatoren die geïnteresseerd zijn in het registreren voor DOJO-status evenementen kunnen dit doen via Start.gg en Challonge.com.

Spelers zullen verschillende mogelijkheden hebben om punten te verdienen en zo op de ranglijsten te klimmen met verschillende soorten evenementen:

– DOJO-evenementen 
DOJO-events kunnen offline of online zijn en open voor alle spelers over de hele wereld. Echter, alleen spelers uit dezelfde regio als het evenement kunnen punten verdienen voor hun regionale klassement. Het aantal punten zal variëren afhankelijk van de grootte van het toernooi

– DOJO Prime-evenementen
Deze evenementen zijn vergelijkbaar met de DOJO-evenementen, maar worden financieel ondersteund door de TEKKEN World Tour en het aantal toegekende punten is niet gebaseerd op het aantal deelnemers. Toernooi-organisatoren kunnen een aanvraag indienen om hun evenement een DOJO Prime-evenement te laten worden

– MASTER- en MASTER PRIME-evenementen
Spelers kunnen vrij deelnemen en punten verdienen in elk MASTER-evenement over de hele wereld. Deze evenementen worden officieel ondersteund en zullen meer punten opleveren voor het regionale klassement. EVO in Las Vegas zal een MASTER PRIME-evenement zijn, waardoor dit het toernooi is waar de meeste punten te verdienen zijn. Het schema van MASTER-evenementen ziet er als volgt uit:

  • CEO (Daytona Beach, FL, Verenigde Staten) – 24 – 26 juni 2022
  • EVO (Las Vegas, NV, Verenigde Staten. EVO wordt een MASTER+ evenement, met meer punten voor de deelnemers) – 5 – 7 augustus 2022
  • VSFighting (Birmingham, Verenigd Koninkrijk) 19 – 21 augustus 2022
  • RevMajor (Manilla, Filipijnen) – 17 – 18 september 2022
  • The Mix Up (Lyon, Frankrijk) – 1 & 2 oktober 2022

De regionale klassementen zullen verschuiven afhankelijk van de verschillende evenementen die zullen plaatsvinden. Spelers worden gerangschikt op basis van hun prestaties in een offline MASTER en hun beste vier prestaties in de DOJO-evenementen. Tussen de 4 en 16 spelers per regio gaan door naar de regionale finales, die in 13 van de 16 regio’s worden gehouden. In Oceanië, het Midden-Oosten en de Filippijnen & Oost-Azië plaatst de speler met het hoogste klassement zich rechtstreeks voor de TEKKEN World Tour 2022 Finals. Meer details over de regionale finales zullen later bekend worden gemaakt.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password