Tales of Arise: Beyond the Dawn (DLC)

Tales of Arise: Beyond the Dawn (DLC)
Tales of Arise: Beyond the Dawn (DLC)
Release Datum:Genre:Platform:, , , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Ik ga eerlijk zijn, ik had deze DLC niet echt zien aankomen. Zeker aangezien Yusuke Tomizawa destijds aangaf dat er geen DLC zou komen voor Tales of Arise, en het is vreemd om nog DLC te krijgen voor een game van 2021. Maar ik zou liegen als ik niet superenthousiast was hierover, want Tales of Arise is nog steeds mijn favoriet uit de reeks, en ik kan het enkel toejuichen als ik er opnieuw van kan genieten.

A mixed child

Beyond the Dawn is een epiloog voor het verhaal van Tales of Arise en speelt zich exact een jaar af na de gebeurtenissen van de main game. Om spoilers te voorkomen ga ik niets verhullen over dat einde of welk effect het had op de wereld van Tales of Arise, maar je kan er wel van uit gaan dat nog niet alles is zoals het zou moeten zijn. Dit extra stuk verhaal introduceert ook een nieuw personage, namelijk Nazamil, de dochter van een Renan Lord en een Dahnan vrouw. Ze is dus een van de weinige kinderen die een mix is van beide rassen, en dat brengt een bepaalde haat van beide kanten met zich mee waardoor Nazamil verjaagt wordt uit het dorp waar ze momenteel verblijft. Alphen en de rest van de groep ontfermen zich echter over Nazamil en nemen haar op in de groep. Nazamil is echter niet speelbaar, maar reist wel gewoon mee met ons gezelschap. Deze DLC brengt een hele boel extra uren aan meeslepend verhaal met zich mee, heel wat nieuwe side-quests en een resem nieuwe vijanden en bazen.

The gang’s together again

Je kan op eender welk moment beginnen aan Beyond the Dawn, hoewel het zeker aan te raden is om eerst het main verhaal uit te spelen. Niet alleen omdat je SP en Gald krijgt op basis van hoe ver je bent gevorderd, maar vooral omdat je anders een groot deel van het verhaal niet goed gaat kunnen volgen. Voor de bonus SP, Gald en CP te krijgen moet je natuurlijk ook de save data op je systeem hebben staan. Wie dacht zijn (overpowered) characters te kunnen gebruiken zal helaas een beetje teleurgesteld zijn. Iedereen begint Beyond the Dawn met characters op level 65, met een deel van hun skills reeds ingevuld en de nodige SP om zelf een deel skills en perks te kiezen. Ook start je met specifieke wapens en kan je gaandeweg weer nieuwe wapens maken. Mocht je in de main game tot level 100 zijn gegaan, dan kan je in de DLC ook speciale wapens bemachtigen!

Conclusie

Dit is nu het soort van kwalitatieve DLC dat ik graag zie! Beyond the Dawn brengt heel wat extra uren aan verhaal die je opnieuw op sleeptouw neemt door bekend en onbekend terrein en je heel wat familiaire maar ook nieuwe gezichten laat zien. Het is ook interessant dat je bonussen krijgt afhankelijk van hoe ver je gevorderd bent in de main game van Tales of Arise, wat je toch wel aanmoedigt om eerst het spel uit te spelen alvorens aan de DLC te beginnen. Toch weerhoudt niets je om onmiddellijk in de DLC te vliegen, want iedereen start sowieso vanaf level 65 met een specifieke set aan skills en een deel SP die je nog kan spenderen om de characters weer wat meer naar jouw smaak te vormen. Als het nog niet duidelijk genoeg was, deze DLC is dubbel en dik zijn geld waard en mag je als fan van de game zeker niet skippen!

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password