Super Mario RPG verschijnt vrijdag voor de Nintendo Switch

Ga met een groep onwaarschijnlijke helden op een eigenaardige missie om de wensvervullende Sterrenweg te repareren in Super Mario RPG, vanaf 17 november verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Deze allereerste Mario RPG verscheen oorspronkelijk alleen in Japan en Noord-Amerika voor de SNES, maar is nu vernieuwd voor de Nintendo Switch met gloednieuwe graphics en voor het eerst gelokaliseerd in het Nederlands. Daarnaast zijn er vele andere nieuwe features, zoals de krachtige triotechnieken die spelers tijdens gevechten kunnen gebruiken.
Het is weer eens zover… Bowser heeft prinses Peach ontvoerd, dus moet Mario haar redden! Maar wanneer Mario oog in oog met de schurk staat in Bowsers kasteel, verschijnt er een nog grotere slechterik ten tonele: het enorme zwaard Exor. Door zijn vernietigende entree werd de Sterrenweg gesloopt en ontstond er een schokgolf die zo heftig was dat iedereen door de lucht vloog. Mario moet prinses Peach zien te vinden, nieuwe bondgenoten zoeken en erachter komen welke plannetjes de bende van Schmidt aan het smeden is voordat het te laat is.

Tijdens je reis ontmoet je diverse personages die je graag willen helpen en mee op avontuur gaan. Zo krijg je hulp van de vriendelijke Mallow, de mysterieuze Geno en zelfs van de meest onwaarschijnlijke bondgenoot: Bowser zelf! Samen moeten onze helden het opnemen tegen de vele wapenachtige vijanden van de bende van Smidt, die van plan is om de wereld over te nemen en er met ijzeren vuist over te heersen. Pas ook op voor de Goomba’s, Koopa Troopa’s en andere vijanden die zich bij de bende hebben aangesloten.

Wanneer spelers tijdens de turn-based gevechten op de juiste momenten op knoppen drukken, kunnen ze meer schade toebrengen of zelf minder schade oplopen. Met een perfecte timing kunnen ze zelfs alle vijanden tegelijk aanvallen. En wanneer spelers met de juiste timing verdedigen, lopen ze zelfs helemaal geen schade op! Met elke succesvolle gevechtsactie wordt de actiemeter gevuld. Als de meter vol is, kunnen spelers een supersterke triotechniek uitvoeren! De precieze techniek hangt af van wie er momenteel in het team van de speler zit, wat aanmoedigt om met verschillende combinaties van personages te experimenteren.

Tijdens gevechten kunnen spelers ook vele voorwerpen verzamelen die goed van pas kunnen komen. Spelers kunnen ze gebruiken voor het herstellen van bloempunten (nodig voor speciale acties), het genezen van teamgenoten of zelfs om vijanden in slaap te brengen. Om het team wat extra slagkracht en verdediging te geven, zijn er ook wapens en pantsers beschikbaar. Spelers kunnen hun personages ermee uitrusten om basisaanvallen te versterken, diverse eigenschappen te verbeteren en meer. Daarnaast kunnen spelers wanneer ze maar willen overschakelen naar een makkelijker niveau, waardoor de game ook voor jongere en beginnende spelers toegankelijk is.

Bundel je krachten met Mario en zijn bondgenoten om de Sterrenweg te herstellen en wensen te laten uitkomen in Super Mario RPG, vanaf 17 november verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Deze allereerste Mario RPG ooit is vernieuwd voor de Nintendo Switch, met nieuwe graphics, nieuwe spelmogelijkheden en Nederlandse lokalisatie.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password