Super Lucky’s Tale

Super Lucky’s Tale
Super Lucky’s Tale
Release Datum:Genre:Platform:, Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

2017 is een erg sterk jaar voor liefhebbers van Platform games. Eerder dit jaar verschenen onder andere Yooka Laylee, Super Mario Odyssey, en Sonic Mania om er enkele op te noemen. Ondertussen is ook Super Lucky’s Tale beschikbaar voor Xbox One en Windows 10. Super Lucky’s tale is het vervolg op Lucky’s tale, een VR game die is verschenen op de Oculus Rift. Het vervolg moet het doen zonder VR, maar is op de Xbox One X wel speelbaar in 4K. We hebben de game dan ook uitgebreid getest op de Xbox One X, wat we ervan vonden kan je in deze review ontdekken. 

Super Lucky’s tale is een kleurrijke game vol met schattig ogende personages. De game is dan ook geschikt voor jong en oud. Dit uit zich ook in de lage instapdrempel waarover deze game beschikt. De levels zijn niet al te moeilijk, en laten zich dan ook vrij vlot uitspelen. Iets dat perfect is voor jongere spelers, of gamers zonder ervaring in het platform genre. Toch is er ook voor gevorderde spelers genoeg uitdaging aanwezig. Want naast de soms erg makkelijke levels, beschikt de game ook over enkele pittige levels en challenges. Waardoor het ook voor gevorderde gamers een interessante game blijkt te zijn.

De game beschikt over vier hub werelden die telkens meerdere levels bevatten. De hub werelden doen ons denken aan de hub uit Super Mario 64. Je kan er vrij in rondlopen, muntjes en dergelijke verzamelen, en wanneer je dit wenst kan je door een portal wandelen om een level te starten. In elke level dien je vervolgens vier klavertjes te verzamelen. Dit doe je op verschillende manieren. Je krijgt in ieder geval al een klavertje door een level uit te spelen. Daarnaast bevat elke level ook enkele challenges die je moet voltooien om extra klavertjes te kunnen bijverdienen. Denk bijvoorbeeld maar aan alle letters uit Lucky’s naam te verzamelen. Wanneer je hier in slaagt krijg je natuurlijk een klavertje. Verder zijn er ook enkele puzzels en mini-games om te voltooien in de levels, die telkens ook een klavertje weten op te leveren. Elke level heeft zo wel zijn eigen challenges, waardoor het niet te snel eentonig wordt of zal gaan vervelen.  Wanneer je voldoende klavertjes verzamelt hebt zal er zich een deur openen, waarna je het tegen de boss van die wereld kan gaan opnemen. Er zijn in het totaal 99 klavertjes te verzamelen, dus er valt genoeg te doen en te ontdekken in deze game om er een tijdje mee zoet te zijn.

Heel belangrijk in een platform game zijn natuurlijk de controls die toch wel erg responsief moeten zijn om de talrijke jumps tot een goed einde te brengen. Want dit is iets dat een platform game best wel kan breken wanneer deze niet in orde zijn. Hierover heb ik dan ook erg goed nieuws, want de controls werken zoals dit zou moeten in een platform game. Lucky laat zich dan ook erg vlot besturen. Lucky beschikt over enkele vrij standaard moves. Zo kan ons vrolijke vosje net als Super Mario op de hoofden van vijanden springen om deze te verslaan. Verder beschik je ook over een spin met je staart waarmee je uiteraard ook vijanden mee kan verslaan. Daarnaast kan je door met je staart te slaan ook munten oprapen die op net iets moeilijkere plekken liggen. Tenslotte kan je ook jezelf ingraven en onder de grond voortbewegen om daar munten te vinden, en om bij bepaalde vijanden ook schade te berokken. Deze laatste move kan je trouwens ook gebruiken om fox holes te betreden, om zo in een nieuw gebied van de level terecht te komen. Denk bijvoorbeeld maar aan de groene buizen uit de Super Mario games. De originaliteitsprijs zal Super Lucky’s Tale hiermee niet winnen, maar het werkt wel prima natuurlijk.

Een minpuntje is echter wel de camera. Hoewel het hier voornamelijk om een 3D game gaat (er zijn namelijk ook 2D levels), kan je de camera niet volledig rond je personage bewegen. Je kan de camera wel naar links of rechts bewegen, maar deze kan maar tot een bepaalde hoek verplaatst worden. Hierdoor kan het af en toe voorvallen dat je een landing van een jump niet zo goed kan inschatten, waardoor deze dan ook mislukt.

Super Lucky’s tale is een zeer mooie game geworden met een mooie kleurrijke wereld, en indrukwekkende graphics. De game ziet er hierdoor dan ook zeer uitnodigend uit. Vooral op Xbox One X is de game een lust voor het oog. Lucky’s Tale is dan ook enhanced voor de Xbox One X, waardoor de game in 4K met een framerate van 60fps te spelen is. Hierdoor ziet de game er natuurlijk nog veel mooier uit dan op de gewone Xbox One. Wat ik echter wel vreemd vond is dat de game op Xbox One X niet over HDR beschikt. Natuurlijk is dit geen ramp, maar aangezien Lucky’s Tale mee geprofileerd wordt als één van de launchgames vind ik het een vreemde keuze om de game niet te voorzien van HDR. Zeker met deze kleurrijke wereld had dit een nog mooiere game kunnen opleveren.

Conclusie

Super Lucky’s tale is een zeer vermakelijke platformer geworden die geschikt is voor zowel jong als oud. De game is bij momenten net iets te gemakkelijk voor gevorderde spelers, maar de toevoeging van enkele pittigere levels en challenges maken veel goed. Een aanrader voor fans van platform games.

Good

  • Kindvriendelijk
  • Mooie visuals
  • Ouderwets platform plezier
  • Leuke boss gevechten

Bad

  • De camera werkt niet altijd even goed mee
  • Geen HDR op Xbox One X
  • Soms te gemakkelijk
7.5

Goed

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Lost Password