Styx: Shards of Darkness komt begin 2017 naar PlayStation 4, Xbox One en PC

Styx: Shards of Darkness, het vervolg op Cyanide Studios’ stealth game Styx: Master of Shadows komt begin 2017 naar PlayStation 4, Xbox One en PC.


Begin 2017 arriveert Styx: Shards of Darkness eindelijk op PlayStation 4, Xbox One en PC, iets waar de fans al lang naar uitkijken. Patrick Pligersdorffer, CEO van Cyanide Studio, geeft uitleg: “Voor dit nieuwe avontuur van Styx hebben we onze engine geüpdate van Unreal 3 naar Unreal 4. Deze update levert de Styx-serie heel wat op, van betere graphics tot nieuwe spelmechanieken en -functies. Het kostte ons team wel wat tijd om aan de nieuwe engine te wennen. Omdat we erop zijn gebrand om spelers de best mogelijke ervaring te bieden, hebben we in overleg met onze uitgever Focus besloten de game uit te stellen naar het eerste kwartaal van 2017.”


Gestuwd door de kracht van Unreal 4, is Styx: Shards of Darkness een ambitieus vervolg met tal van nieuwe mogelijkheden! Vandaag onthullen we de allereerste gameplay-video van Styx: Shards of Darkness, waarin je ziet hoe onze goblinheld sluipend, klimmend, slingerend en moordend door de haven van Korangar trekt, op een missie voor zijn nieuwste schimmige klant. Deze missie biedt de perfecte kans om de nieuwe functies en spelmechanieken van Styx’ nieuwe avontuur eens nader te bekijken.

Op zoek naar de magische scepter van de Ambassador, die is gestolen door een gedaanteveranderende elf, moet Styx een diplomatieke topbijeenkomst infiltreren met slim gebruik van de omgeving en zijn nieuwe crafting-kunst. Crafting biedt Styx heel nieuwe mogelijkheden. Hij kan bijvoorbeeld een cocon ver weg gooien, om zichzelf vervolgens naar de landingsplaats ervan te teleporteren, waar hij als kloon van zichzelf verschijnt.

De veelgeprezen verticale gameplay is terug. Er zijn tal van routes en tactieken om door een level te gaan. Verplaats je van schaduw naar schaduw over de grond, of sluip langs muren en plafonds om vijanden van bovenaf aan te vallen. Je bepaalt zelf of je bewakers vermoordt of passeert – zolang je maar niet gezien wordt!

Het leveling-systeem is terug in uitgebreide en verbeterde vorm. Styx kan de magische kracht van Amber gebruiken om zichzelf korte tijd onzichtbaar te maken. Als je deze skill hebt geüpgrade, kun je ook je slachtoffers onzichtbaar maken. Door langs te assassination tree in level te stijgen, krijgt Styx toegang tot verbeterde luchtvaardigheden en de mogelijkheid een vijand met een ton of kist te vermoorden, en het lichaam daar in één vloeiende beweging door in te verstoppen.

Styx’ twee avontuur bouwt verder op de basis die de voorganger legde, met vloeiendere bewegingen en klimmogelijkheden, een rijker verhaal met tussenfilmpjes, een verbeterde bestiary en zijmissies waar zelfs de gluiperigste goblins van zullen smullen.

Styx: Shards of Darkness komt begin 2017 naar PlayStation 4, Xbox One en PC! Als je de game nu pre-ordert krijg je exclusieve toegang tot de Akenash set, met outfit en dolk uit Styx’ eerste avontuur.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password