Street Fighter 6 releasedatum bevestigd bij de Game Awards

Street Fighter 6 komt op 2 juni uit, zoals bevestigd tijdens The Game Awards van dit jaar. De bevestiging kwam na een lek eerder op de dag van Amazon. Pre-orders zijn nog niet live, maar er zijn verschillende productpagina’s voor de PlayStation- en Xbox-edities van Street Fighter 6, waaronder deluxe edities.

De deluxe editie van Street Fighter 6 komt, naast het basisspel, met een Year One character pass (vier personages), verschillende kleurenopties voor de outfits van die Year One personages (de exacte formulering is “kleuren 3-10 voor elk van die Year One personages’ Outfit One”), en een bonus van 4.200 Drive Tickets. Drive Tickets zijn in-game valuta die spelers kunnen gebruiken om te ruilen voor cosmetica.

De Year One character pass details houden in dat SF6’s eerste jaar van betaalde DLC vier personages zal bevatten. En net als bij andere vechtspellen zullen spelers met de standaard editie (het 18-karakterrooster) character DLC’s moeten kopen om toekomstige toevoegingen te verkrijgen.

De gelekte releasedatum van Street Fighter 6 op Amazon komt overeen met een onlangs gelekte PSN releasedatum. Beide vermeldden 2 juni, wat de juistheid van de lanceringsdatum bevestigt.

Volgens de informatie die tot nu toe is vrijgegeven, wordt Street Fighter 6 het meest toegankelijke deel in de franchise met zijn verzameling gameplay-systemen die nieuwkomers een kans geven tegen doorgewinterde veteranen.

Verschillende speelbare personages – Ryu, Ken, Chun-Li, Guile, Juri, Jaime, Luke, Dhalsim, E. Honda, Blanka en Kimberly – zijn tot nu toe onthuld, en de gameplay biedt drie verschillende besturingsmogelijkheden. Ervaren spelers kunnen vasthouden aan de klassieke modus met vuisten en vuurballen, de moderne besturing stroomlijnt speciale moves naar invoer met één knop, en de dynamische modus biedt AI-ondersteunde aanvallen waarmee beginnende vechters de beste aanval kunnen gebruiken op basis van hun locatie in een stage.

Street Fighter 6 bevat ook een World Tour-hub, waar spelers tussen de wedstrijden door hun eigen personages kunnen aanmaken om hen te vertegenwoordigen in deze online lobby. Als je geïnteresseerd bent in een vroege blik op het spel, is er nog steeds tijd om je aan te melden voor de tweede gesloten Street Fighter 6 beta op Capcom’s site, hoewel het bedrijf deze keer strenger is vanwege het aantal mensen dat hun toegangscodes voor de eerste gesloten beta heeft verkocht.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password