Steelrising is nu verkrijgbaar voor pc en consoles

Spiders en NACON maken bekend dat de strijd tegen het automaton-leger van King Louis XVI in Parijs vandaag begint. Het enige wat je nodig hebt om aan deze strijd te kunnen deelnemen is een pc, PlayStation 5 of Xbox Series X|S.
Een spannende geschiedenis
Het is 1789. In een alternatieve versie van Parijs, is de Franse revolutie tot staan gebracht: de opstand van de burgers wordt met harde hand onderdrukt door een leger automatons dat op bevel van de koning is ingezet. Dit machtige en wrede leger spaart niemand en straft de rebellen met bruut geweld. Parijs brandt, mannen, vrouwen en kinderen worden systematisch afgeslacht.

Aegis, het meesterwerk van automatonmaker Vaucanson en de lijfwacht van de koningin, moet de Franse revolutie redden in deze veeleisende action-RPG met een zware focus op gevechten.

Aegis: een ware vechtmachine
Aegis, die als automaton ooit werd gemaakt om voor het hof te dansen, is nu een krijger en de lijfwacht van Marie Antoinette. Op bevel van Marie Antoinette moet Aegis zich een weg knokken door Parijs, dat door andere machines wordt geterroriseerd.

Epische gevechten
Tegenover de mechanische soldaten van de koning, moet je extreem nauwkeurig zijn. Spelers moeten ontwijken, pareren, springen en aanvallen om zich een weg door Parijs te banen. Elke confrontatie is een ware beproeving en vereist uitzonderlijke nauwkeurigheid. Elke eindbaas is een gigantische, meedogenloze machine, die met zowel geduld als vaardigheden moet worden overwonnen.

Elke speler heeft zijn eigen speelstijl
De game laat spelers hun eigen speelstijl vinden en gaandeweg verbeteren. Spelers kunnen spelen als een woeste krijger, een robuuste lijfwacht, een dodelijke danser of een elementaire vechtkunstenaar. Steelrising biedt spelers diverse speelstijlen met een diepgaand RPG-systeem en meer dan veertig wapens met uiteenlopende eigenschappen.

Een breed arsenaal wapens en gereedschappen
Koetsen, grijphaken, geheime doorgangen, een gedetailleerde map vol geheimen… Steelrising laat spelers op allerlei manieren hun weg vinden door het duistere, 18e eeuwse Parijs. Zodra de enterhaak is ontgrendeld krijgen de verticale omgevingen van Parijs een heel nieuwe dimensie. In combinatie met de sprint, kunnen spelers zo toegang krijgen tot alle geheimen van de stad, met acht levels die bij elke verkenningstocht weer nieuwe geheimen blootleggen.

Een bijzondere versie van Parijs
Spiders studio liet zich door talloze historische bronnen inspireren voor de reproductie van enkele van de beroemdste monumenten van de Franse hoofdstad, zoals het Louvre, de Notre-Dame-kathedraal en des Invalides, maar ook diverse monumenten die inmiddels zijn verdwenen, zoals de Grand Chatelet, de Pont au Change en de beroemde Bastille. De kunstzinnige visie op Parijs toont een stad die in een gotische nacht is gehuld, met monumenten die iedereen tussen de gevechten door kan ontdekken en bewonderen.

Een game voor iedereen
Om te zorgen dat de game niet alleen voor ervaren maar ook beginnende spelers vermakelijk is, biedt Steelrising een Assist Mode, een spelstand die spelers de controle geeft over diverse parameters zodat ze zelfs de lastigste vijanden kunnen verslaan. Door deze stand te activeren, krijgen spelers geen toegang tot bepaalde achievements die samenhangen met de uitdagingen van de game, maar kunnen ze wel het hele verhaal volgen. Deze modus is op elk moment voor iedereen beschikbaar en kan naar eigen voorkeur aan- of uitgezet worden.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password