Star Wars Jedi: Survivor

Star Wars Jedi: Survivor
Star Wars Jedi: Survivor

De voorganger van Star Wars jedi Survivor, Fallen Order, was een absolute topgame. Nochtans heb ik zelf helemaal niets met Star Wars of science fiction als genre. Maar in het geval van games moet ik toegeven dat een lightsaber op zak hebben me wel kan overtuigen. Ook het universum an sich kan me dan veel meer bekoren en begeesteren omdat ik me dan zelf midden in de actie bevind.

Een tweede bekentenis is dat ik bewust enkele dagen extra gewacht heb om aan de review te starten vermits de game bij de lancering heel wat technische problemen kende.Heel wat van deze bugs en prestatieproblemen zijn inmiddels aangepakt en opgelost. Althans al zeker op de consoles. Tijd dus om The Force zijn gangen te laten gaan!

Cal Kestis

Al van bij de start voel je dat jij, Cal Kestis, een ongelijke strijd voert tegen de onderdrukking. Nadat veel Jedi zijn uitgemoord voel je dat Cal geen stap opzij zet om het gevecht aan te gaan. Integendeel… Anderen sporen Cal aan om de strijd op te geven en voor een rustig en veilig leven te kiezen. Gelukkig voor ons gamers wil Cal daar zelf niets van weten en gaat zijn lightsaber nog niet op zolder.

Door de vele gesprekken die je maakt met andere Jedi merk je dat Cal eerder eenzaam staat in zijn strijd en dat de verantwoordelijkheid die hij zichzelf aan doet niet makkelijk is. Maar zijn vastberadenheid maakt hem gewoon leuk om mee te spelen. Underdog posities in games blijven heerlijk.

Stances,skills and perks

Uiteraard speelt de lightsaber een grote rol in een Star Wars game. In Survivor heeft Cal een aantal houdingen met zijn lightsaber. Denk hierbij aan bv een enkele, dubbelzijdige of een lightsaber in elke hand. Elke van deze stances leveren een bepaald voordeel op. Wel vreemd dat Cal niet steeds al deze verschillende stances te allen tijde kan inzetten. Je kan er slechts twee kiezen. Zo lijkt het wat alsof hij de andere vergeten is of eerst moet tevoorschijn halen uit de een of andere trukendoos.

Wel heeft hij gelukkig heel wat speciale moves in huis. Deze unlock je uiteraard in een uitgebreide skilltree. Ook perks zijn vrij te spelen. Veel nieuws vinden we hier niet in vergelijking met andere games, maar in dit geval zijn al die extra vaardigheden vaak welkom tijdens gevechten. Het duurde wel even voor ik ze allemaal kon blijven onthouden en ook echt gebruiken tijdens gevechten.

Cosmetische lootboxes

Star Wars Jedi Survivor is geen lineaire game. Deels zorgde dit soms voor de nodige frustratie. Geregeld raakte ik mijn weg kwijt. En als je het loodje legde werd je vaak een groot stuk in het level neergezet om opnieuw te starten. Dit hielp vaak niet om je oriëntatie niet helemaal te verliezen. Gelukkig viel er nog wel wat te ontdekken als je van het missie-traject afdwaalde. Zo kan je bijv. shortcuts vinden maar ook lootboxes. Deze bevatten vooral cosmetische upgrades. Hiermee kan je jezelf of je robot vriendje, BD-1 of je lightsaber van een andere look voorzien.

Vooral het aanpassen van BD-1 of jouw uitrusting zijn nog wel even leuk om je even mee zoet te houden, maar inhoudelijk voegt het niets toe en komt soms zelfs wat vreemd over. Zo kan Cal in deze kisten een baard vinden. Geef mij persoonlijk toch maar de aanpak van bv. Red Dead Redemption 2 waar jouw baard natuurlijk groeit i.p.v. snel een nieuw baardje vanuit een lootbox op te kleven.

Grafisch

Nu we toch over het esthetische bezig zijn is een bruggetje naar hoe de game er uit ziet snel gemaakt. Hier kan ik eigenlijk heel kort en bondig over zijn. Jedi Survivor ziet er echt heel mooi uit. Ik speelde de game in quality mode en die kwaliteit werd echt geleverd. Op sommige momenten had ik gevreesd voor wat framedrops omdat alles er zo geweldig en gedetailleerd uit ziet. Gelukkig is hier na de patch niets van te merken.

Vacatures voor de vijand

Als ik dan toch een minpuntje moet vinden aan deze game dan is het dat er voor mij net wat meer vijanden mochten inzitten. Vermits het spel open aanvoelt loop je vaak rond zonder echt veel tegenstand. Oké, naast de combat ben je natuurlijk ook zoet met het klim-en springwerk maar het liefst wil je toch die lightsaber gebruiken. Soms stonden de vijanden iets te voorspelbaar opgesteld.

Maar zoals ik zei dit is wat muggenziften want eens je aan het knokken gaat is je lightsaber niet enkel een lust voor het oog maar voelt die combat ook echt geweldig aan. De vele mogelijkheden om je lichtzwaard te gebruiken maken het helemaal af.

Conclusie

Star Wars Jedi Survivor is na de patch een heerlijke game geworden. Het spel slaagt er voor mij helemaal in om in het Star Wars imperium te duiken. En da’s echt wel knap als je weet dat ik zelf niet zo veel heb met science fiction en dus de films zelf.

De verschillende stances, perks en skills zorgen er voor dat je de vijand te lijf gaat zoals jij dat wil. Zo vind ik mijn lightsaber weggooien en die terugkomt als een boemerang heel effectief om vijanden vanop een kleine afstand te verslaan echt heerlijk. Grafisch is de game ook echt top en merk je dat er aandacht besteed is aan detail. Vermits de game best open aanvoelt en speelt raakte ik af en toe wel eens de weg kwijt. Dit leidde soms wel eens tot frustraties maar nooit iets gamebrekends. Of je nu fan bent van Star Wars of niet… Het lijkt me veilig om te zeggen dat je je met Star Wars Jedi Survivor zeker zal amuseren.

Good

  • Grafisch top
  • Speelt soepel na de patch
  • Combat voelt heerlijk aan
  • Verschillende stances, perks en skills

Bad

  • Net iets te leeg soms wat aantal vijanden betreft.
  • Af en toe raak je de weg kwijt
8.8

Geweldig

Robin is een overlevende dinosaurus uit het pixeltijdperk maar heeft z'n natuurlijke habitat door de jaren heen moeiteloos omgezet naar het huidige gamelandschap. Singleplayer games blijven een belangrijk onderdeel van z'n voedingsgewoonte en hij peuzelt graag als dessert virtuele mensen op in first person shooters of sportspellen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password