Stalingrad Tractor Plant en high caliber machinegeweren zijn de sterren in de nieuwe Enlisted update

Darkflow Software en Gaijin Entertainment kondigen de nieuwste update aan voor hun hit militaire online actiegame Enlisted. De update, genaamd “High Caliber”, introduceert hoog kaliber machinegeweren, een compleet nieuwe gevechtszone, de Stalingrad Tractor Plant (STP), en rookgranaten. Fosforgranaten die tijdens de laatste update in de Pacific-campagne zijn verschenen, zijn nu ook beschikbaar in de Slag om Tunesië en de Invasie van Normandië. Al deze nieuwe functies maken de toch al massale en geloofwaardige gevechten van Enlisted nog dichter bij de echte legendarische Tweede Wereldoorlog.

De nieuwe update voegt de mogelijkheid toe voor ingenieurs in machinegeweer squads om .50 cal zware machinegeweren in te zetten, die in staat zijn om meerdere vijandelijke soldaten te doorboren, de vleugels van vliegtuigen af te rukken en zelfs door de bepantsering van lichte tanks en SPAAG’s te scheuren. Alle speelbare landen in het spel krijgen een van deze machinegeweren: Het Amerikaanse leger zal de legendarische M2 Browning gebruiken, de Japanners gebruiken het krachtige Type 93, de Duitsers hebben een MG-131 in gebruik genomen en Sovjetsoldaten scheuren de vijand aan flarden met de DShK.

“We zijn blij dat we spelers nog meer realisme en immersie kunnen bieden met de ‘High Caliber’-update,” zegt Sergey Kolganov, game director van Enlisted. “Deze machinegeweren voegen een heel nieuw niveau van strategie toe aan het spel, en we kunnen niet wachten om te zien hoe spelers ze gebruiken op het slagveld.”

De Stalingrad Tractor Plant was een tractorfabriek, maar toen de oorlog begon, schakelde het over op tankbouw. STP bleef werken, zelfs terwijl de stad werd belegerd, en repareerde actief beschadigde tanks, en de arbeiders namen direct deel aan de defensieve gevechten rond het gebied, en dat is precies wat Enlisted recreëert. De beelden en de lay-out zijn gebaseerd op echte archieffoto’s en video’s.

De STP kon overgaan op een volledige productiecyclus en de lijnen voorzien van alle benodigde onderdelen voor de tankbouw. Spelers kunnen door verschillende werkplaatsen lopen die voor verschillende doeleinden zijn gespecialiseerd: giet-, productie- en zelfs assemblagelijnen waar nog onafgewerkte T-34’s staan. Ondertussen is de buitenkant van de fabriek nog in de greep van een strenge winter. Wintercamouflage zal hier absoluut van pas komen (winterkleding voor soldaten en witte verf voor tanks is al beschikbaar bij het aanpassen).

Update brengt tientallen andere nieuwe of opgewaardeerde stukken militair materieel zoals SIG 1920 machinepistool of het Type Ko geweer, of zelfs de MG 15 met een gespecialiseerd “Saddle-Drum” dubbel magazijn met een capaciteit van 75 kogels, evenals het RPD-44 machinegeweer prototype. De nieuwe voertuigen omvatten een M3 Stuart modificatie met een vlammenwerper in plaats van de rompmitrailleur, die uitstekend geschikt is om vijandelijke infanterie die van voren nadert af te weren.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password