Staat Microsoft op het punt om Obsidian te kopen?

Volgens verschillende naar verluidt betrouwbare bronnen van Kotaku staat Microsoft op het punt om Obsidian Entertainment over te nemen. Obsidian kennen we als de geprezen studio achter onder meer Star Wars: Knights of the Old Republic II, Fallout: New Vegas en Pillars of Eternity. De overname zou zo goed als rond zijn en dus is het een kwestie van tijd alvorens alles officieel wordt bevestigd.

Obsidian werd in 2003 opgericht en is sindsdien altijd onafhankelijk gebleven. Dat zorgde bij momenten wel voor financiële onzekerheid. In 2012 bijvoorbeeld stond Obsidian op de rand van de afgrond, nadat Microsoft een ambitieuze RPG, waar de twee bedrijven samen aan werkten, annuleerde. Een overname door Microsoft zou natuurlijk wat meer stabiliteit met zich meebrengen, of dat is toch de bedoeling.

Eerder dit jaar nam Microsoft ook al verschillende andere studio’s over. Zo kreeg het Playground Games (Forza), Undead Labs (State of Decay), Compulsion Games (We Happy Few) en Ninja Theory (Hellblade) in handen.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password