Square Enix onthult eerste blik op seizoenscontent van Foamstars tijdens State of Play

Vandaag onthulde Square Enix nieuwe details over de seizoenscontent die zal verschijnen voor de komende online 4v4 schuimfeestknaller Foamstars. Tijdens de State of Play-uitzending van Sony Interactive Entertainment werd Season One “Starry Pop” van Foamstars onthuld, met nieuwe, tijdelijke seizoensevenementen en specifieke content en beloningen voor bezitters van de seizoenspas.

Daarnaast werd in een aparte PlayStation-blog de Foamstars 2024 Season Roadmap gedeeld. Op deze roadmap staan verwijzingen naar aanvullende personages, maps en modes die later dit jaar zullen verschijnen.

“Starry Pop” is het eerste van verschillende seizoenen die voor het komende jaar zijn gepland. Dit eerste seizoen is vanaf de lancering voor alle spelers beschikbaar, van dinsdag 6 februari 2024 tot vrijdag 8 maart 2024.

Enkele hoogtepunten uit Season One zijn:

 • Ranked Party: Beklim de klassementen van Foamstars door deelname aan tweede tijdelijke seizoensevenementen: de solo-ervaring Ranked Party Lonestar en het teamgerichte Ranked Party Tribe-Vibe. Er zijn zeven rangen om in te stijgen – Bronze Star, Silver Star, Gold Star, Platinum Star, Diamond Star, Superstar en Party Legend. Wanneer spelers genoeg Rank Points hebben verdiend, kunnen ze deelnemen aan de Rank-Up Trials.
 • Extreme Party: Daag spelers uit in twee speciale thema-modes. In All Mel T Party speelt iedereen als Mel T, terwijl iedereen onzichtbaar is in Invisible Party. Het eerste team dat tien chills heeft gescoord op tegenstanders is de winnaar.
 • Happy FriYAY Party: Een weekend-only party-evenement zonder winnaars of verliezers, maar wel met de kans om de Foamstar van het volgende seizoen – Coiff Guy – te proberen.

Naast “Starry Pop” toont de onthulde roadmap ook plannen voor Season Two tot Season Six. Een seizoen duurt ongeveer vijf weken en levert een selectie van nieuwe personages, maps, evenementen en cosmetics. Elk seizoen omvat een nieuwe Season Pass, die spelers in rang laat stijgen door ervaringspunten (XP) te verdienen met gevechten, missies en uitdagingen. Op die manier kunnen spelers diverse beloningen ontgrendelen. Alle spelers krijgen direct toegang tot de nieuwe modes en maps, zodat die altijd onderdeel zijn van de Foamstarsparty, terwijl spelers de nieuwe personages kunnen vrijspelen door in rang te stijgen en uitdagingen te voltooien. Een Premium Season Pass is te koop voor € 5,99. Met deze pas ontgrendelen spelers meteen de nieuwe Season Pass-personages en kunnen ze aanvullende seizoensspecifieke cosmetics verdienen.
Seasonal Event-datum

 • Ranked Party
  • Ranked Party Lonestar Dates: vrijdag 9 februari 2024 tot maandag 26 februari 2024
  • Ranked Party Tribe-Vibe Dates: vrijdag 1 maart 2024 tot maandag 4 maart 2024
 • Extreme Party – All Mel T Party
  • Zaterdag 17 februari 2024, zondag 18 februari 2024 en maandag 19 februari 2024
 • Extreme Party – Invisible Party
  • Zaterdag 24 februari 2024, zondag 25 februari 2024, en maandag 26 februari 2024
 • Happy FriYAY Party
  • Event Timings: eerste helft
   • Vrijdag 9 februari 2024 en zaterdag 10 februari 2024
  • Event Timings: tweede helft
   • Vrijdag 1 maart 2024 en zaterdag 2 maart 2024

Dit zijn de datums en tijden die gelden voor Japan (JST). Ga voor plaatselijke tijden naar de Foamstars-website en sociale kanalen.

FOAMSTARS wordt wereldwijd gelanceerd op 6 februari 2024, exclusief voor PlayStation 5 en PlayStation 4, als onderdeel van de maandelijkse PlayStation Plus-gamereeks van februari. Alle abonnees kunnen tot 4 maart 2024 zonder extra kosten de game downloaden en spelen. Spelers die de game tijdens deze periode binnenhalen behouden de game in hun PlayStation Plus-bibliotheek en kunnen hem blijven spelen zolang ze lid blijven. Vanaf 5 maart 2024 is Foamstars voor € 29,99 te koop in de PlayStation  Store, om hem te kunnen spelen is een PlayStation Plus-lidmaatschap vereist.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password