Square Enix maakt bekend dat Final Fantasy XIV: Dawntrail op 2 juli 2024 verschijnt

Square Enix heeft aangekondigd dat Dawntrail, de vijfde uitbreiding van  MMO, Final Fantasy XIV Online, zal verschijnen op dinsdag 2 juli 2024. Daarbij werd ook de Collector’s Edition onthuld, en bekendgemaakt dat pre-orders voor beide versies beschikbaar zijn vanaf 26 maart 2024.

Tijdens het Final Fantasy XIV-panel op PAX East 2024, keek producer en director Naoki Yoshida terug op de reis die de titel het afgelopen decennium heeft afgelegd. Vervolgens blikte hij vooruit op de content die zal arriveren in de komende Dawntrail-uitbreiding, waaronder een gloednieuw verhaal, twee nieuwe speelbare jobs (pictomancer en viper), diverse nieuwe dungeons en spannende conflicten, een verhoging van de level cap naar 100, en meer.

Yoshida onthulde ook de Dawntrail Collector’s Edition, die vanaf dinsdag 26 maart 2024 om 11:00 uur CEST in beperkte oplage beschikbaar komt voor pre-orders, exclusief in de Square Enix Store.

De Dawntrail Collector’s Edition is een bundel met een code voor de Final Fantasy XIV: Dawntrail Digital Collector’s Edition voor Windows of Mac, en de fysieke Collector’s Box. Spelers op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Steam kunnen de Collector’s Box bestellen als opzichzelfstaand product en de Dawntrail Digital Collector’s Edition apart pre-orderen op hun respectievelijke platformen.

De Dawntrail Collector’s Box bevat alleen de fysieke producten die hieronder worden genoemd, en géén exemplaar van Dawntrail, in-game bonusvoorwerpen, of pre-order-bonussen.

 • Dawntrail Special Art Box – Een unieke art box met een glimmende gouden basis, die doet denken aan een legendarische stad van goud. Op de doos staat een Dawntrail-illustratie van artist Yoshitaka Amano.
 • Expertly Crafted Viper Figure – Een indrukwekkend beeldje van hoge kwaliteit dat de Warrior of Light als een viper toont. Inclusief de basis meet dit figuur ongeveer H 24,5 cm x B 11,5 cm x D 15 cm.
 • Adventurer’s Cloth Map – De nieuwste versie van de wereldkaart van FFXIV, inclusief de nieuwe locaties die Dawntrail toevoegt. Geprint op hoogkwalitatieve stof, op een formaat van ongeveer 42 cm x 75 cm.
 • The Unending Journey – Een gelinieerd notitieboekje, geïnspireerd door de favoriete logboeken van avonturiers, met een afmeting van ongeveer 15 cm x 11 cm.
 • Adventurer’s Pen Case – Een oprolbaar etui voor schrijfgerei en andere kleine voorwerpen die goed van pas komen bij elk avontuur. Uitgerold meet het etui ongeveer 21 cm x 24 cm.

Daarnaast komt op 26 maart 2024 de Dawntrail Digital Collector’s Edition beschikbaar bij bepaalde winkels. Deze bevat de volgende in-game bonusvoorwerpen:

 • In-game Item: Ark Mount – Baan je een weg door de hemelen met je eigen ark, gemodelleerd naar de dynamische eidolon uit Final Fantasy IX.
 • In-game Item: Garnet Minion – Deze liefdevol weergegeven mammet uit Final Fantasy IX is vrijer dan een kanarie en scherper dan een dolk, en zal onbevreesd naar verre landen vliegen.
 • In-game Item: Chocobo Brush: Pictomancer Weapon – Met zijn charmante chocobo-motief en kenmerkende fonkelende ster-effect haalt dit speciale penseel het beste in elke pictomancer naar boven.Spelers die FINAL FANTASY XIV: Dawntrail pre-orderen bij bepaalde winkels, komen in aanmerking voor de volgende bonussen:

 • Early Access – Vroegtijdige toegang is voorlopig gepland voor vrijdag 28 juni 2024 om 11:00 uur en biedt spelers toegang tot Dawntrail vóór de officiële release.
 • In-game Item: Wind-up Zidane Minion Deze miniatuurversie van Zidane uit Final Fantasy IX is een ideale avontuurlijke metgezel ─ zolang je je kostbare spullen maar in de gaten houdt.
 • In-game Item: Azeyma’s Earrings – Oorbellen gemaakt naar het beeld van de stralende zon, het symbool van de godin Azeyma. De kenmerken van deze handige oorbellen veranderen op basis van de klasse/functie van de gebruiker en het huidige level. Daarnaast verdien je bij het dragen van deze oorbel 30% meer EXP door vijanden te verslaan als je hem draagt, perfect om je jobs naar level 90 te krijgen.

Pre-order bonuscodes worden verstrekt bij het pre-orderen van Dawntrail voor Windows, Mac en Steam, en zijn direct te verzilveren. Digitale pre-orders die zijn aangeschaft in de PlayStation Store en Microsoft Store vereisen geen aparte bonuscodes. Doordat de in-game voorwerpen gelijk bij het pre-orderen van
Dawntrail beschikbaar komen, kunnen spelers Azeyma’s Earrings gebruiken om level 90 te bereiken voordat de uitbreiding op dinsdag 2 juli 2024 verschijnt.

Onlangs werd ook Final Fantasy XIV Patch 6.58 uitgebracht. Deze patch leverde diverse aanpassingen aan de speelbare content, en het begin van een nieuw PvP-seizoen. Meer details over Patch 6.58 zijn hier te vinden: https://sqex.to/L2Ai1

De Final Fantasy XVI crossover-questline, getiteld “The Path Infernal”, komt beschikbaar van 2 april tot 8 mei. Spelers die de quests voltooien, kunnen meerdere in-game beloningen met Final Fantasy XVI-thema ontvangen.

Final Fantasy XIV Online is nu beschikbaar voor Xbox Series X|S, waardoor spelers op de Xbox-consoles zich nu ook kunnen aansluiten bij de Warriors of Light in Eorzea en daar voorbij! Tot 19 april kunnen Xbox Game Pass Ultimate-abonnees via Xbox Game Pass Perks een Starter Edition claimen, met daarin A Realm Reborn, Heavensward en Stormblood, het equivalent van drie volledige Final Fantasy-titels. Spelers die vóór 19 april de Xbox-versie kopen of de Starter Edition via Perks ontvangen, krijgen ook leuke en nuttige in-game items om hen op weg te helpen, waaronder Menphina’s oorbel (30% EXP-boost tot niveau 80) en de Palom-minion (vanity pet).

Met meer dan 30 miljoen geregistreerde spelers is er nooit een beter moment geweest voor nieuwkomers om hun avonturen in de veelgeprezen Final Fantasy XIV Online-saga te beginnen. De uitgebreide Free Trial omvat nu alle content van de uitbreidingen A Realm Reborn, Heavensward™ en Stormblood (en updates tot Patch 4.58), naast een extra speelbaar ras (Au Ra), en vijf aanvullende speelbare jobs (Dark Knight, Astrologian, Machinist, Red Mage en Samurai). Spelers van de Free Trial kunnen genieten van honderden uren bekroonde gameplay en verhalende ervaringen die samen het equivalent vormen van twee volledige Final Fantasy-titels, zonder speeltijdbeperkingen.

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password