Spyro viert 25 jaar en 10 miljoen verkochte exemplaren in september

Net op tijd voor Spyro’s 25e verjaardag heeft de Spyro Reignited Trilogy een epische mijlpaal bereikt, met tien miljoen fans over de hele wereld die meedoen aan de vlammengooiende actie.

De geliefde platformgame, oorspronkelijk ontwikkeld door Insomniac en uitgegeven door Sony, werd in september 1998 met veel lof onthaald op PlayStation. Fans adopteerden de paarse draak al snel als een nieuwe mascotte die de status van Crash Bandicoot waardig was en een videogame-icoon was geboren. De oorspronkelijke lancering was niet alleen een triomfantelijk succes, maar de originele soundtrack werd ook een begrip. De 49 tracks, gemaakt door drummer Stewart Copeland van The Police, zijn ook niet meer weg te denken uit de originele games.

Toys for Bob lanceerde de Spyro Reignited Trilogy in november 2018, die een groot deel uitmaakt van de 25-jarige geschiedenis van de serie die veertien games omvat. Dit omvat een reeks Spyro-gerichte games, een reboot, drie spin-offs en een collectie – die allemaal positieve recensies kregen. Spyro-fans verheugden zich toen de oorspronkelijke eerste drie games een remaster kregen van Activision met Spyro Reignited Trilogy. De game stelde niet teleur en kreeg over de hele linie hoge scores voor zijn oog voor detail, tijdloze charme en verbluffende graphics, terwijl hij toch trouw bleef aan het originele meesterwerk.

Sinds de lancering is de Spyro Reignited Trilogy uitgekomen op meerdere platforms, waaronder PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc. Naast de remastering van de game heeft Toys for Bob ook de originele soundtrack geremasterd, die Activision officieel heeft uitgebracht op Spotify om de verjaardag te vieren.

Vijfentwintig jaar later heeft de iconische franchise nog steeds een enorme aanhang. Wil je de Spyro Reignited Trilogy spelen? Bekijk de officiële soundtrack van Spyro Reignited Trilogy hier.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password