Splatoon 3 is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de Nintendo Switch

Splatoon 3 verschijnt vandaag voor de Nintendo Switch. De game verplaatst spelers naar de zonovergoten Splatlands, waar verhitte competities, stijlvolle kostuums, over-de-top wapens en kleurrijke inktspetters de toon zetten voor de Inklings en Octolings die er leven.

In Splatoon 3 kunnen spelers met hun wapens inkt schieten om omgevingen hun kleur te geven, of om vijanden tijdelijk uit te schakelen. Daarnaast kunnen spelers overschakelen naar zwemvorm om razendsnel door hun eigen inktkleur te glijden. In zwemvorm kunnen spelers ook tegen muren op klimmen, door hekken glijden en hun inkttank vullen.
Splatoon 3 bevat drie hoofdstanden: Grondoorlog, de iconische vier-tegen-vier gevechten waarin teams met inkt grond moeten claimen, Salmon Run, een co-op stand waarin een team van vier spelers het opneemt tegen hordes Salmonieten om gouden eieren te verzamelen, en de verse verhaalstand getiteld “De terugkeer van de Mammalianen”. In deze campagne moet een enkele speler als Agent 3 strijden tegen de boosaardige Octorianen. Daarnaast keren de tijdelijke multiplayer-evenementen genaamd Splatfests terug naar de serie.

Splatoon 3 biedt een schat aan content en mogelijkheden waar zowel oude als nieuwe spelers van zullen smullen. Alle wapentypes uit eerdere games zijn terug, aangevuld met nieuwe wapens. Daarnaast zijn er twee nieuwe acties om nog vlotter mee te manoeuvreren: de inktrol en muurboost. Splatoon 3 biedt vele nieuwe en uitgebreide aanpassingsopties en uitrustingsonderdelen, die in de winkels van Splatsville beschikbaar komen. De nieuwste outfits, overwinningsposes, kluisjesdecoraties en meer zijn ook te vinden in de seizoenscatalogus (elk seizoen duurt drie maanden). De catalogus voor seizoen 1 is vanaf de release beschikbaar. In de toekomst wordt de game uitgebreid met gratis updates en grootschalige betaalde DLC.

Elke spelstand die toegankelijk is via de lobby van de game, met uitzondering van de chaosgevechten (serie), kan met vrienden gespeeld worden. Voor het eerst in de serie is het mogelijk om na het einde van een potje met dezelfde groep verder te spelen. Via draadloze communicatie kunnen spelers verschillende spelstanden met nabije vrienden spelen.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password