Speel als detective in de adventure-game “Backbone”

Het jaar is nog maar net begonnen en toch blikt ontwikkelaar EggNut alvast vooruit naar het volgende jaar. Dan zullen zij namelijk hun adventure-game “Backbone” uitbrengen. Backbone is een noir-geïnspireerde detective adventure. We stappen in de schoenen van een antropomorfe wasbeer en hij krijgt hulp van zijn metgezel Howard Lotor in een dystopisch Vancouver.  Howard Lotor is, in ieder geval naar eigen zeggen, slim en zelfverzekerd. Gevangen in de tijd van het dagelijkse leven heeft hij zich neergelegd bij het misbruik van het gezaghebbende regime en de ongelijkheid binnen de samenleving. Als hij echter te maken krijgt met een reeks zaken die steeds vreemder worden zal zijn wereldbeeld op de proef worden gesteld.

Op gameplay vlak gaat het hier om een point-and-click-game  en bevat het stealth, exploratie en vertakkende dialoogopties die zijn geïnspireerd door klassieke RPG’s. Als Howard reis je naar de verschillende districten van Vancouver terwijl je hints onderzoekt, bewijs verzamelt, getuigen ondervraagt en kiest welke bewijzen je opvolgt.  Backbone laat zich inspireren door de film noire en iedere animaties is handgemaakt terwijl de omgevingen zijn gemodelleerd naar de echte straten van Vancouver. Via Steam kun je alvast een proloog spelen, het uiteindelijke resultaat verschijnt begin 2021 op de PC, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Sasha zegt net zoals de rest van de redactie geen nee tegen een controller in de hand. Met een goede pint in de buurt kan hij alles aan. Buiten sport is geen enkel genre hem onbekend. Horror games staan hoog aangeprezen in zijn collectie, angst staat dan ook niet in zijn woordenboek. Naast video games kan Sasha ook enorm genieten van board- en kaartgames en de zwaardere muziekgenres zoals metal en rock.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password