Sony onthuld PlayStation 5 controller

Sony heeft dePlayStation 5 controller onthuld, deze zal niet meer door het leven gaan als Dual Shock, maar wel als de  DualSense. De controlleris voorzien van een aantal nieuwe features, zoals adaptieve triggers en haptische feedback. Haptische feedback zorgt ervoor dat spelers realistische vibraties voelen tijdens het spelen. Zo gaf Sony eerder als voorbeeld dat verschillende ondergronden, zoals zand of rotsen, op deze manier van elkaar te onderscheiden zijn. In het verlengde daarvan kent de DualSense adaptive triggers, die weerstand van bijvoorbeeld een pijl en boog of een gaspedaal veel realistischer doen aanvoelen.

De Share-knop vervangen door de Create-knop, om eigen content te kunnen creëren zoals screenshots en filmpjes. . Sony zal later meer details te delen over deze knop. Daarnaast zijn de kleuren van de actie knoppen verdwenen en bevat de DualSense een ingebouwde microfoon om te voice-chatten zonder headset. Tot slot heeft de DualSense twee lichtbalken aan weerszijden van het touchpad en een USB-C-aansluiting. PlayStation 5 staat gepland voor tijdens de feestdagen van dit jaar.

 

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password