Sony in 2019 voor het eerst ooit niet op E3

Sony zal in 2019 niet aanwezig zijn op E3, zo is bekend geraakt. Ook zal het er geen gebruikelijke persconferentie houden. Dit is de eerste keer in de geschiedenis van E3 dat Sony niet van de partij zal zijn.

Een reden voor de afwezigheid van Sony is niet bekend, maar mogelijk spelen verschillende factoren een rol. Dit jaar al deed Sony het iets anders omdat het naar eigen zeggen gewoon niet heel veel te tonen had, waardoor het zich op een iets andere manier sterker wilde focussen op wat het wel te bieden had, namelijk een beperkt aantal sterke titels, zoals Spider-Man, The Last of Us: Part II en Death Stranding. Mogelijk wordt het wat dat betreft in 2019 niet veel beter, ook al omdat de PS4 zo ongeveer in zijn laatste levensfase komt.

Verder is er het prijskaartje van E3. Het kost handenvol geld om als partij op E3 aanwezig te zijn, hetgeen de laatste jaren voor verschillende partijen al een reden is geweest om er weg te blijven of om het anders aan te pakken. Veel indie developers verenigen zich weliswaar rond de E3-persiode in Los Angeles, maar niet op E3 zelf. Hetzelfde geldt voor EA, dat niet op E3 zelf aanwezig is maar in dezelfde periode wel EA PLAY organiseert. Nintendo dan weer is afgestapt van de grote persconferenties en houdt het bij Nintendo Directs.

Mogelijk wil ook Sony kosten besparen en alles vooral efficiënter en gecontroleerder gaan doen. Sony heeft immers aangegeven dat het “nieuwe en vertrouwde” manieren onderzoekt om met de community en fans wereldwijd te communiceren. Het is dus niet dat Sony niet meer groots zal uitpakken, alleen zal het in 2019 niet op E3 zijn.

Tot slot is er de olifant in de kamer: de PlayStation 5. In de wandelgangen klinkt het tegenwoordig luider en luider dat de nieuwe console van Sony in 2020 verschijnt en ook dat is waarschijnlijk een factor die meespeelt in de afwezigheid van Sony op E3 2019. Mogelijk een combinatie dus van timing, controle en budget.

Nadat bekend raakte dat Sony volgend jaar niet aanwezig zou zijn, bevestigden zowel Microsoft als Nintendo dat zij in 2019 wél van de partij zullen zijn.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password