Sonic Superstars

Sonic Superstars
Sonic Superstars
Release Datum:Genre:Platform:, , , , , Ontwikkelaar:, Uitgever:Getest op:

In Sonic Superstars keert de iconische blauwe egel terug naar zijn roots, met een nostalgische knipoog naar de klassieke Sonic-games uit het MegaDrive-tijdperk. Sonic Superstars deed mij al vanaf de eerste paar seconden terugdenken aan de tijd toen ik in 1992 als 7-jarig jongetje voor het eerst Sonic the Hedgehog 2 speelde op de Sega Mega Drive. Deze klassieker heeft ervoor gezorgd dat ik een even grote fan ben geworden van Sonic, net zoals ik dat destijds al was van onze favoriete loodgieter met overgewicht. Het is dan ook een groot compliment aan Sonic Superstars, dat mij deze tijden heeft doen herbeleven in een modern jasje. 

Sonic Superstars is een eerbetoon aan de klassieke Sonic-games op de Sega Mega Drive. De game brengt de snelle, hectische gameplay en de kenmerkende stijl van de originele games naar de moderne tijd, met prachtige 2.5D-graphics en soepele animaties. De ontwikkelaars hebben opvallend hard hun best gedaan om de nostalgische feel van de Mega Drive Sonic-games te behouden, en dat is duidelijk te zien en te voelen tijdens het spelen.

De kwade plannen van Dr. Eggman

Hoewel Sonic Superstars niet bekend staat om zijn diepgaande verhaal, slaagt het er toch in om een leuk verhaaltje te bieden via prachtige geanimeerde cutscenes. Het spel begint met een cinematische intro waarin Dr. Robotnik, beter bekend onder zijn spotnaam als Dr. Eggman, zijn snode plannen onthult om de wereld over te nemen. Hij heeft hulp gekregen van de schurk Fang en een mysterieus nieuw personage genaamd Trip. Sonic en zijn vrienden, waaronder Tails, Knuckles en Amy, moeten samenwerken om Eggman en zijn handlangers te stoppen en de ontvoerde dieren te bevrijden.

Elk van onze vrienden heeft zijn eigen vaardigheden die ervoor zorgt dat elke playthrough een beetje anders aanvoelt. Sonic is een goede optie voor spelers die snel doorheen een level willen rennen, hij beschikt over de drop dash move, waarbij hij zijn spinaanval in de lucht kan activeren en snel kan wegrollen vanaf hij weer de grond raakt. Tails kan met zijn staarten dan weer vliegen, waardoor hij de confrontatie met vijanden kan vermijden en op anders onbereikbare plekken kan raken. Amy’s dubbele sprong helpt niet alleen bij het platformen, maar kan dankzij haar hamer die ze ondertussen rondzwaait ook vijanden verslaan die de andere personages niet eens kunnen aanraken. Tot slotte kan je met Knuckles grote kloven overbruggen dankzij zijn mogelijkheid om door de lucht te zweven, en op moeilijk bereikbare plekken raken dankzij zijn mogelijkheid om op oppervlaktes te kunnen klimmen.

Stages met talrijke bonuslevels

Sonic Superstars bevat een verscheidenheid aan uitdagende stages die je laten rennen, springen en draaien door kleurrijke en gevarieerde omgevingen. Van groene heuvels tot futuristische steden en zelfs onderwaterwerelden, er is altijd iets nieuws en spannends te ontdekken. De levels zijn goed ontworpen en bieden verschillende routes en geheimen om te verkennen. Hierdoor is de herspeelbaarheid groot, aangezien je elke playthrough weer een andere route kan ontdekken. Zo zijn bepaalde routes vooral gebaseerd op snelheid, terwijl andere routes dan weer meer platforming aanbieden, hierdoor zijn de stages gevarieerd en worden ze niet snel vervelen bij meerdere playthrough.

Naast de reguliere stages zijn er ook talrijke bonuslevels waarin je extra beloningen kunt verdienen. Deze bonuslevels variëren van het verzamelen van ringen in een klassieke Sonic-spinning stage tot het navigeren door een doolhof om de beruchte Chaos Emeralds te bemachtigen. Echter moet ik hier wel een kanttekening bij maken dat er in alle stages eigenlijk net iets te veel bonuslevels zijn. Hoewel ze wel een extra laagje uitdaging en variatie toevoegen aan het spel, worden ze na een tijdje repetitief en zijn ze net iets te talrijk aanwezig waardoor ze je makkelijk uit de flow van de stage halen.

Chaos Emeralds

In het verleden diende je alle Chaos Emeralds te verzamelen vooraleer je een effect ermee kon unlocken, nu biedt elke Chaos Emeralds een nieuwe vaardigheid aan. Elke vaardigheid kan één keer per checkpoint geactiveerd worden, maar wordt automatisch aangevuld wanneer je aan het volgende checkpoint komt. Eenmaal geactiveerd is een kracht actief voor een korte periode en kan meerdere keren gebruikt worden tijdens de actieve periode.

Enkele voorbeelden van de krachten van deze Chaos Emeralds zijn bijvoorbeeld de mogelijkheid om enkele clones van je personage op te roepen om alle vijanden op je scherm aan te vallen, of de mogelijkheid om voorwerpen en platforms die anders onzichtbaar zijn te onthullen. Of wat dacht je ervan om jezelf in water te veranderen om zo watervallen te kunnen beklimmen om zo een nieuwe route te unlocken? Dat en meer kan allemaal met de verschillende Chaos Emeralds. Wanneer je alle Chaos Emeralds weet te bemachtigen unlock je de super vorm van je gekozen personage. Waar je voorheen enkel over Super Sonic beschikte, heeft nu elk personage een Super vorm tot zijn of haar beschikking.

Lange baasgevechten

Aan het einde van een level krijg je een baasgevecht te verwerken. Deze gevechten zijn intens en vereisen snelle reflexen en strategisch denken om te overleven. Helaas zijn sommige van deze gevechten ook behoorlijk langdradig en kunnen ze na verloop van tijd repetitief aanvoelen. Het is jammer dat je vaak maar één keer per keer schade aan de baas kunt toebrengen, waardoor de gevechten langer duren dan nodig is. Desondanks bieden de bazen meestal een leuke uitdaging en vormen ze een belangrijk onderdeel van de spelervaring.

Samen spelen met co-op

Een nieuwigheid voor Sonic is de mogelijkheid om het spel samen met vrienden te spelen in co-op. Met ondersteuning voor maximaal vier spelers op hetzelfde scherm, kunnen jij en je vrienden samen genieten van het avontuur. Co-op spelen voegt een extra dimensie toe aan het spel en maakt het nog leuker om samen te werken om de levels te voltooien en de bazen te verslaan. Of je nu samenwerkt om obstakels te overwinnen of elkaar juist helpt om snel door de levels te racen, co-op spelen is een leuke extra voor Sonic Superstars.

Grafisch indrukwekkend met een nostalgisch tintje

Waar Sonic Superstars ook indruk mee maakt, zijn de graphics en het geluid. De 3D-graphics zijn prachtig en brengen de kleurrijke en levendige wereld van Sonic tot leven. Elk level is gedetailleerd ontworpen en zit boordevol visuele pracht en dit zonder de klassieke sfeer en look te verliezen uit de oude Mega Drive games. Van de groene heuvels tot de futuristische steden, elke stage heeft zijn eigen unieke charme en stijl, met hier en daar een knipoog naar het verleden van Sonic en Sega. In de Sky Temple stage bijvoorbeeld heb je een sectie waarin je breekbare blokken kan tegenkomen die recht uit de klassieker Breakout gekomen zijn. Het zijn van die kleine details die niet iedereen zullen opvallen, maar het is geweldig dat er zulke referenties te vinden zijn doorheen de stages, het draagt alleen maar meer bij aan het nostalgische gevoel dat Sonic Superstar, aan gamers uit de goeie oude uit weet te brengen.

Het geluid is ook een nostalgische knipoog naar de klassieke Sonic-games. De muziek is vrolijk en duidelijk geïnspireerd op het 16-bit tijdperk, en brengt je meteen terug naar de tijd van de Mega Drive. Zelfs de geluidseffecten zijn herkenbaar en afkomstig uit dit mooie tijdperk en dragen mede bij aan de algehele nostalgische sfeer van de game.

Conclusie

Sonic Superstars is een geslaagde ode aan de klassieke Sonic-games. Het spel weet de nostalgische feel van de Mega Drive Sonic-games vast te leggen en tegelijkertijd een frisse ervaring te bieden. De gameplay is snel en bevredigend, de levels zijn uitdagend en gevarieerd, en de co-op functionaliteit voegt een leuke en sociale dimensie toe aan het spel. Hoewel er enkele minpunten zijn, zoals de lange baasgevechten en soms te talrijke en repetitieve bonuslevels, wegen de positieve aspecten zwaarder en maken ze Sonic Superstars de moeite waard om te spelen voor zowel fans als nieuwkomers in de Sonic-wereld.

Als je op zoek bent naar een nostalgische en leuke platformervaring, is Sonic Superstars zeker een spel dat je niet mag missen. Het brengt de beste elementen van de klassieke Sonic-games naar de moderne tijd, met prachtige graphics, verslavende gameplay en iconische personages. Dus pak je controllers en spring in de actie met Sonic en zijn vrienden in Sonic Superstars!

Good

  • 5 speelbare personages
  • Voelt aan als de klassieke megadrive Sonic-games in een modern jasje
  • Prachtige graphics
  • Sterk level design

Bad

  • Af en toe langdradige baasgevechten
  • Teveel bonusstages
8.7

Geweldig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password