SNK Heroines: Tag Team Frenzy

SNK Heroines: Tag Team Frenzy
SNK Heroines: Tag Team Frenzy

Vechten met een volledig vrouwelijke cast? En dan ook nog eens met allemaal leden uit SNK games? SNK is vooral gekend vanwege games zoals Metal Slug en King of Fighters. En aangezien dit een fighting game is, verwacht je maar aan heel wat vrouwelijk gezelschap uit de King of Fighters reeks. Ook uit Fatal Fury komen we een bekend gezicht voor, of ja… hoe moet ik het zeggen… ach, we komen er zo meteen wel achter. Bereid je alvast maar voor en stap mee in de ring…

Girl power!

SNK Heroines, de titel zegt het zelf al natuurlijk, maar je speelt dus uitsluitend met een vrouwelijk cast. Nu ja, Terry Bogard is normaal gezien een man in de games waarin hij verschijnt. Hier hebben ze hem tot een vrouw gemaakt voor de een of andere reden, iets wat ze zelf niet goed begrijpt afgaand op de comments die ze geeft in haar story mode. Het spel telt, voor zover ik weet aangezien ik er geen unlocked heb na al mijn speelsessies, 14 characters, elk met hun eigen story, min of meer. In feite speelt elk verhaal zich hetzelfde af, met wat kleine aanpassingen in de onderlinge communicatie. Een echt arcade fighting game verhaal dus. Maar in het kort, er is een mysterieus figuur dat probeert om onze heldinnen gevangen te nemen en in zandsculpturen te veranderen en als persoonlijke collectie te verzamelen. Jouw doel? Voorkomen dat jij in de collectie terechtkomt natuurlijk!

Oké, het verhaal heeft dus erg weinig speciaals te bieden. Als het aankomt op de muziek, het voldoet om de achtergrond stilte op te vullen, maar persoonlijk vond ik er niet veel speciale tracks tussen zitten die zijn blijven hangen of mij op het puntje van mijn stoel kregen. De tussenfilmpjes zien er wel mooi uit, maar mij deed het niet super veel. Iets wat ook wel hard zal opvallen, is de hoeveelheid aan fan-service dat deze game te bieden heeft. Ik ga er niet om liegen, ik heb daar absoluut geen probleem mee. Maar dit mag uiteraard niet de selling point zijn van een game. Wat dan wel? Natuurlijk de gameplay en de mogelijkheden die je hebt om de game te spelen.

Hell hath no fury…

Zoals we gewoon zijn van fighting games, is er de mogelijkheid om eerst de knoppen te leren kennen door een tutorial te volgen, of om je skills te oefenen in de training mode. Je kan ook nog een survival mode en versus vinden uiteraard. Kies je er voor om online je kunsten te tonen, of om vrienden uit te nodigen en ze een lesje te leren? Dit kan je gelukkig in stijl doen, want er is een vrij uitgebreide customisation mode voorzien waarin je elk personage kunt kleden zoals je zelf wilt, kiezend uit een hele hoop beschikbare costumes en attributen. Daarnaast is er ook nog een hele hoop te unlocken zoals muziek en filmpjes, maar ook stemmen van de characters die de menu’s voor je lezen, dit met Japanse voice acting.

Maar het belangrijkste van een fighting game natuurlijk, de gameplay. In tegenstelling tot de meeste fighting games, moet je niet enkel proberen om je tegenstander haar levensbalk leeg te krijgen. Je kan deze bijna leeg krijgen, maar daardoor win je het gevecht niet. Je kan enkel winnen door een speciale “Dream Finisher” te gebruiken om het gevecht te beëindigen. Deze is niet moeilijk uit te voeren, maar kan gemakkelijk geblocked worden vanwege de trage animatie waardoor je je aanval praktisch weggeeft. De beste manier is om combo’s te gebruiken en gewone specials waarna je je finisher kan gebruiken. Een finisher kan dus ofwel op zichzelf gebruikt worden, of in combo volgend op een special move.

We maken het nog een beetje hectischer door elke match te spelen met 2 characters, waarvan je niet-actieve personage als support op de achtergrond je aanmoedigt. Je kan heel makkelijk wisselen, maar denk eraan, je deelt wel je levensbalkje. De special move meter is echter niet gedeeld, dus je kan tactisch voordeel halen door te wisselen op het juiste moment. Naast je support character zijn er ook nog items die willekeurig verschijnen tijdens het gevecht, welke je meerdere voordelen kunnen opleveren zoals het bijvullen van je levensmeter of special meter, maar ook je tegenstander tijdelijk kunnen hinderen of schade toebrengen. Uiteraard is het een dubbelzijdig mes, want het kan ook tegen je gebruikt worden, wees dus sneller om de items te pakken te krijgen.

Conclusie

SNK Heroines is een erg toegankelijk fighting game, die heel kleurrijk oogt en erg vlot speelt. Buiten Tekken, Soul Calibur en Smash Bros ben ik niet bepaald de grootste fighting game fanaat, en al zeker niet de beste. Maar desondanks heb ik mij heel goed weten te vermaken met deze game, en er veel meer uren ingestopt dan dat ik had verwacht. De story mode is misschien niet het meest indrukwekkend, maar het volstond wel om mij meermaals er doorheen te laten spelen. Ook de uitgebreide customisation mode zorgde er voor dat ik mijn favoriete personage volledig kon aanpassen naar mijn voorkeur, en haar zo inzetten in al mijn gevechten. Helaas kan ik niet veel zeggen over de online modus, aangezien het mij geen enkele keer gelukt was om spelers te vinden, maar dit is waarschijnlijk omdat ik de game enkele dagen voor de release al heb kunnen spelen. Blijkbaar zou het wel mogelijk zijn om met 4 spelers online tegen elkaar te spelen. Hoe dan ook, dit is wat mij betreft een geslaagde fighting game die toch een twist weet te brengen in de klassieke formule!

Good

  • Gemakkelijk te leren
  • Uitgebreide customisation mode

Bad

  • Niet erg veel characters
8.2

Geweldig

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password