Sherlock Holmes the devil’s daughter

Sherlock Holmes the devil’s daughter
Sherlock Holmes the devil’s daughter
Release Datum:Genre:Ontwikkelaar:Uitgever:

Oke, als eerste gaan we even vermelden, dit is de eerste keer dat ik een game van dit genre speel en waarschijnlijk ook de laatste keer. Het concept lijkt mij niet voor iedereen toegankelijk en ik hoor zeker niet bij de doelgroep, maar toch heb ik het een kans gegeven. Na enige tijd moest ik toegeven dat het spel mij aansprak, maar niet genoeg om tot het einde te gaan.

Sherlock holmes, als ik deze naam hoor denk ik onmiddellijk aan de verschillende Sherlocks die we kennen van televisie, daarbij is er ook een standaard gekomen bij mijzelf aan hoe deze zich hoort te gedragen. Arrogant, beledigend, oplettend, doordacht, onstopbaar en verslavend. Ja verslavend, het heeft iets om een goede Sherlock Holmes op het scherm zijn ding te zien doen, iets wat ik in het spel niet zag. Is het de bedoeling om een heel andere Sherlock neer te zetten dan we gewoon zijn van televisie? Spijtig, want dan had het mij misschien meer kunnen vasthouden.

Het spel is een aaneenschakeling van mini games, doorzoeken van aanwijzingen (hierover zo meteen een rant) en grafish teleurstellende interactieve stukken. Je zal controle nemen over niet alleen Sherlock, maar ook over Watson, een straatjongen en zijn hond tijdens de eerste missie. Het is zeker een leuke toevoeging dat je ook andere aspecten bekijkt, enkel de manier waarop.

(kleine spoiler verder) Ik had eerder gezegd dat ik een kleine rant ging houden over de “aanwijzingen”. Dus hier komt die, op een gegeven moment ben je in een appartement achter aanwijzingen aan het zoeken over een verdwenen persoon, na enkele aanwijzingen te hebben gelezen heb je zelf perfect door waar je naar toe moet, ga je hier naartoe kan je niets doen.. en waarom niet? In het appartement haal je een brief uit een jas, je leest de brief, draait deze om en ziet dat er niets op de achterkant staat geschreven, enkel misschien wat koffievlekken, dus laat je het voor wat het is. Blijkbaar moet je een interactie maken met de lijmvlekken (ja blijken dus geen koffievlekken te zijn) voor dat je Sherlock het volgende gebouw kan laten binnengaan.. Natuurlijk helpt ook niet dat telkens als ik het appartement terug wou binnengaan omdat ik dacht dat ik daar klaar was, ik een laad icoon kreeg… Loop je even door een steeg? Nee zegt het spel, even laden. Of de lange ritten met de koets om je te transporteren… 1 lange eindeloos laadscherm.

http://i.imgur.com/TeMJUkI.jpg

En de mini games. Je gaat als een straatjongen op een achtervolging achter een man voor onze Sherlock. Natuurlijk mag deze persoon je niet zien, nee, want waarschijnlijk ben je een straatjongen die zeer bekend is voor het stalken van mensen en moet je natuurlijk noodgedwongen door een schoorsteen naar boven klimmen tijdens je achtervolging terwijl je deze proper maakt zodat een ander klein jongetje geen slaag krijgt..

Conclusie:

Ik ga het spel samenvatten hier, want er valt verder niet veel over te vertellen.

Sherlock Holmes Devil’s Daughter is een aanhangsel van kleine, vaak nutteloos aanvoelende minigames en een lineair gedreven verhaal waar elke checkpoint je tegenhoud en je zelf geen conclusies moet maken. Op geen enkel moment heb ik de Sherlock gezien waar ik zelf zo bekend mee ben en waar ik naar uitkeek.

Good

  • Eerste onderzoek heeft een leuk verhaal

Bad

  • Grafisch slecht
  • Veel frame drops
  • De helft van de game voelt nutteloos aan en kan je skippen door één druk van een knop
  • Soms viel de besturing uit na een “fail” op een minigame
  • De game zou 9 uur speeltijd hebben volgens howlongtobeat, waarschijnlijk is helft daarvan laadtijd
4

Slecht

Godskrai is een zeer competitieve gamer die graag tot het uiterste gaat om een game onder de knie te krijgen. Hij hoopt dat we samen kunnen werken aan een beter toekomst voor gamers en de games.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password