Sfeervolle trailer geeft beeld van Noors horrormysterie Draugen

Red Thread Games, dat we kennen van Dreamfall Chapters, heeft nog eens iets gelost omtrent Draugen, een game die in 2013 al werd aangekondigd. Sindsdien is het relatief stil gebleven rond het spel, maar nu is er een eerste echte trailer verschenen die vooral qua sfeer laat zien wat we mogen verwachten.

Draugen speelt zich af aan de westkust van Noorwegen in de vroege jaren ’20 van de 20ste eeuw. Voor het verhaal is men inspiratie gaan halen bij Scandinavische literatuur, legendes en sprookjes, Noorse mythologie en IJslandse saga’s. “Draugen” verwijst naar een soort spook uit de Noorse mythologie. Geen traditioneel spook zoals wij het vaak kennen, echter, want de Draugen heeft een feitelijk lichaam en fysieke mogelijkheden. Ze vertoeven veelal in hun waterige graf en beschermen schatten en geheimen die samen met hen begraven werden, schatten en geheimen die ze tegen elke prijs zullen verdedigen.

De setting van Draugen is een vissersgemeenschap waar iedereen mysterieus verdwenen is. Jij als speler tracht te achterhalen wat er is gebeurd terwijl je concreet op zoek gaat naar je zus. Dat doe je uiteraard door aanwijzingen te verzamelen en te onderzoeken. Eén element daarbij is blijkbaar onderzoeken welke connectie een mysterieuze, in het zwart geklede vrouw, die soms in de verte te zien is, heeft met het hele gebeuren.

Draugen wordt omschreven als een sfeervol first-person (horror)mysterie en zou in 2019 moeten verschijnen voor pc, PS4 en Xbox One.
Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password