Save the ninja clan

Save the ninja clan
Save the ninja clan
Release Datum:Genre:, , Platform:, , Ontwikkelaar:, Uitgever:Getest op:

Super Meat Boy meets ninja’s! Vroeger vond ik ninja’s ook al cool, cooler dan piraten. Dat is toch een dingetje geweest? Piraten of ninja’s, welke zijn cooler? Maar we dwalen af. Onze ninja clan is in gevaar, en met de Switch in de hand is het mijn taak om ze te redden. Grijp je kunai en sprint met me mee de duisternis in! 

Super Ninja Boy

Save the ninja clan is een game die vorige jaar het daglicht zag op Steam, en dit jaar geport wordt naar de Nintendo Switch en PS4. In de inleiding liet ik al vallen dat het een beetje Super Meat Boy meets ninja’s was, en dat is deels zo. Zodra je de game start merk je dat de stijl al wat weg heeft van SMB, en dat het kleine levels zijn waar je snel door kan lopen. Doodgaan is geen probleem, je aantal pogingen worden bijgehouden als statistiek en vrijwel onmiddellijk kan je opnieuw proberen. En daar stopt het SMB gevoel dan ook.

Deze game speelt minder als een straight forward ren en spring spel, want er zijn soms wat “puzzels” om overheen te komen. Meestal waren deze niet meer dan een kunai op de juiste plaats gooien om als platform te gebruiken, door portals springen op de juiste momenten met het juiste momentum of een schakelaar vinden om een deur te openen.

Vijanden proberen je tegen te houden, maar zijn niet opgewassen tegen een welgemikte kunai!

Vijanden proberen je tegen te houden, maar zijn niet opgewassen tegen een welgemikte kunai!

ERROR

Het verhaal is vrij simpel, leden van je ninja clan zijn ontvoerd, en het is jouw taak om ze te redden. Van het verhaal moet dit spel het dus niet hebben, wat op zich geen enkel probleem is. Er zijn 30 levels, die wel wat variatie bieden in uitzicht, maar niet zozeer in vijanden. Wel verandert de muziek wel regelmatig, en er zitten toch enkele stevige tracks tussen waar ik van heb genoten.

Ik zeg wel 30 levels, maar naast de 3 extra boss levels, zijn er ook nog een hoop geheimen in de 30 levels te ontdekken. Zo zit er een “bug” of “glitch” in elk level, en als je deze weet te vinden, komt er een pop-up te voorschijn. Dit is de programmeur zijn terminal, en hij zal je aanmanen om terug het juiste pad te kiezen. Doe je dit niet, kan het zijn dat je naar een aparte plaats wordt geteleporteerd en een uitdaging moet voltooien. Uiteindelijk geeft de programmeur het op en laat je door naar het volgende level. Deze stukken vinden waren voor mij het hoogte punt van de game, deels omdat ik als programmeur deze manier om om te gaan met “bugs” zeker weet te appreciëren (ook al is het hier expres gedaan), maar ook vanwege de humor.

Elk level heeft ook nog een collectible om te zoeken en te verzamelen, en dan een scroll om het level te beëindigen, als je er niet voor kiest om de programmeur te irriteren natuurlijk. Je hebt overigens 3 soorten ninja om mee te spelen, elk met hun eigen speciale gave. Zo kan de groene een dubbele sprong maken, de paarse super snel rennen en de grijze tijdelijk verdwijnen om zo door obstakels heen te geraken. De collectibles kunnen overigens gebruikt worden om het uiterlijk van je kunai te veranderen. Na elk level krijg je een replay te zien van al je pogingen, en alle statistieken worden bewaard zodat je kan proberen om jezelf uit te dagen om je eigen records te verbeteren. Oh, en er is naar het schijnt nog een super geheim einde waarmee je een ander geheim vrijspeelt… ik heb het gevonden, maar lukt jou dat ook?

Probeer alle geheimen te vinden in de vorm van "bugs" en "glitches".

Probeer alle geheimen te vinden in de vorm van “bugs” en “glitches”.

Conclusie

Save the Ninja Clan is een platformer voor zowel casual spelers als speed runners. Met twee mogelijke manieren om te spelen, de bedoelde manier van begin tot einde en het zoeken achter de geheimen in de vorm van “bugs” en “glitches” om de programmeur te irriteren.

Met 30 unieke levels, 3 boss levels, een collectible per level (buiten de boss levels) en de mogelijkheid om jezelf uit te dagen om nieuwe records te zetten bevat deze indie game toch voldoende om jezelf mee bezig te houden. Het is niet de moeilijkste game, maar ik vond het zeker en weleen aangename snack game om tussendoor te verorberen!

Na een uitdagende boss battle kan je zelfvoldaan je replay bekijken.

Na een uitdagende boss battle kan je zelfvoldaan je replay bekijken.

Good

  • 30 unieke levels en 3 boss battles
  • Grote herspeelbaarheid dankzij de vele geheimen
  • Toffe game om te kunnen speedrunnnen

Bad

  • Bepaalde levels zijn frustrerend moeilijk
8.5

Geweldig

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password