Rogue Lords debuteert tijdens de 2020 PC Gaming Show

NACON heeft  de eerste gameplay-trailer onthuld van Rogue Lords, een nieuwe, tactische rogue-like game die als co-productie wordt ontwikkeld door Cyanide en Leikir Studio. De game voert spelers mee naar een duistere en macabere 17e eeuwse dystopie genaamd The New World.

In Rogue Lords nemen spelers de rol aan van ‘The Devil’. De game speelt in een tijdperk waarin het kwaad is verslagen, waardoor de wereld zijn evenwicht is verloren. Omdat de duivel zich in The New World niet fysiek kan manifesteren, vertrouwt hij op zijn onderdanen om duisternis over het land te verspreiden. Dracula, Bloody Mary, de Headless Horseman, de White Lady en andere kwaadaardige iconen verenigen zich in een onheilige kruistocht tegen de Demon Hunters en cultleden die eerder de krachten van het kwaad versloegen.

In Rogue Lords kunnen spelers met een team van drie Disciples of Evil een 3D-map verkennen om chaos en verderf te zaaien. Daarbij moeten ze belangrijke keuzes maken en deelnemen aan turn-based gevechten, waarbij een verloren gevecht betekent dat het verhaal voorbij is… al kunnen spelers het natuurlijk altijd nóg een keer proberen!

Elke playthrough is uniek, met nieuwe wegen om in te slaan, nieuwe gevechten om te winnen en nieuwe kansen om te grijpen. Spelers kunnen er bijvoorbeeld de ene keer voor kiezen om een boerderij plat te branden, om de volgende keer de bewoners ervan over te halen om voor de zaak van de duivel te strijden. Sommige keuzes zijn riskanter dan andere, en ook de talenten van de verschillende discipelen kunnen van grote invloed zijn. Zo kan Dracula zijn vampierencharme in de strijd gooien om stervelingen te overtuigen, terwijl de Headless Horseman alleen op zijn angstaanjagendheid kan vertrouwen. Als laatste redmiddel kunnen spelers de speciale krachten van de duivel gebruiken om de grenzen van de spelwereld te doorbreken en vals te spelen. Zo kunnen spelers verzamelde zielen gebruiken om energiebalken van vijanden, geluk en andere variabelen te manipuleren, en letterlijk de game veranderen om het tij in het voordeel van het kwaad te keren.

Rogue Lords verschijnt in 2021 voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password