Rocket League

Rocket League
Rocket League
Release Datum:, Genre:Ontwikkelaar:Uitgever:

Rocket League is het vervolg op Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars dat in 2009 is verschenen op Playstation 3. Deze game is al een tijdje verkrijgbaar op Playstation 4 en PC, maar heeft nu ook zijn we gevonden naar Xbox One. Daarom vonden we het dan ook dringend tijd worden om deze game eens op alle platformen onder handen te nemen.

Rocket League is een physics-based voetbal spel, waarin de voetballers vervangen zijn door auto’s. En waarin je met een gigantische bal speelt. Ook anders dan in voetbal is het feit dat je in een afgesloten arena speelt. Hierdoor blijft de bal steeds in het veld liggen, waardoor de actie ononderbroken verder kan gaan. In Rocket League is het natuurlijk de bedoeling om samen met jouw team zoveel mogelijk goals te scoren. Wanneer een match begint worden beide teams tegenover elkaar gezet op gelijke afstand van de bal. Zodra de timer is afgeteld en de match begint zal dan ook iedereen proberen zo snel mogelijk bij de bal te raken in de hoop om zo te kunnen scoren, wat al snel pure chaos oplevert.

Alle beschikbare voertuigen hebben de zelfde mogelijkheden en stats waardoor het eerlijk gebalanceerd is, wel is het zo dat de hit-boxes een klein beetje verschillen naargelang welke wagen je neemt. Zo hebben alle wagentjes de mogelijkheid om te springen en om zelfs dubbelsprongen uit te voeren. Dit is meteen ook erg handig aangezien je deze sprongen kunt gebruiken om de bal in de juiste richting uit te sturen, of om deze uit de lucht te onderscheppen. Ook beschikken alle auto’s over een boost. Boost kan je bijverdienen door over de boost-pods te rijden die op verschillende plekken in het arena zijn geplaatst. Wanneer je snel genoeg rijd is het ook mogelijk om een tegenstander te vernietigen wanneer je deze ramt, al zal deze natuurlijk een paar seconden later weer spawnen, al levert dit jouw team natuurlijk wel een tijdelijk voordeel op.

Alle acties die je in de game uitvoert leveren XP op. Telkens jij een goal scoort of wanneer jij de bal een voorzet geeft, zodat een teamgenoot kan scoren zal je XP verdienen. Hetzelfde gebeurd wanneer jij met succes je eigen doel weet te verdedigen, hierdoor is het dus zeker ook waard om als keeper te spelen, want zelfs op deze manier kan jij de meeste punten in een match behalen. Door XP te verdienen unlock je ook nieuwe voertuigen en cosmetische aanpassingen die je kan gebruiken om je wagens te personaliseren.

Rocket League bevat een singleplayer Season mode, waarin – zoals de naam het eigenlijk al laat horen – een seizoen uitspelen. Hierin speel je tegen bots meerdere matches over het hele seizoen om zo te proberen als winnaar uit de bus te komen aan het einde van het seizoen. Helaas zijn de bots niet erg goed in de game, zo zal het meermaals voorvallen dat wanneer jij de perfecte positie hebt tegenover de bal, dat een teamgenoot deze snel nog even ergens anders heen stoot. Zulke dingen zijn dan ook erg vervelend wanneer je hierdoor dus geen punt kan scoren. Offline is er verder ook nog een exhibition mode beschikbaar waarin je in splitscreen tegen je vrienden kan spelen, en dit zelfs met vier spelers.

De online mode is echter waarin Rocket League uitblinkt. Het is enorm leuk en verslavend om met enkele vrienden een team te vormen, om het zo samen tegen andere menselijke teams op te nemen. Deze mode zal je dan ook het meeste plezier opleveren. Wel opletten want dit maakt de game enorm verslavend waardoor het soms erg moeilijk word om te stoppen met spelen. Je kan online kiezen uit friendly playlists, die niet tellen voor je ranking. En competitieve playlists die natuurlijk wel een ranking opleveren. Net zoals in de singleplayer kan je hier kiezen om 1v1 matches te spelen of in team verband met 2v2, 3v3 (drie tegen drie is de standaard opstelling) of zelfs 4v4. Al is deze laatste niet beschikbaar in ranked matches. Wil je echter eerst nog wat oefenen voor je in actie schiet, dan kan je de practice mode spelen. Hierin staan tutorials waarin je alle mogelijkheden kan oefenen.

Conclusie:

Rocket League is een erg verslavende game geworden, die vooral uitblinkt op vlak van multiplayer. Het is namelijk erg leuk om samen op de bank het tegen elkaar op te nemen. Of samen als team online andere menselijke teams proberen te verslaan. Een aanrader die je nog vele leuke avonden kan opleveren.

Good

  • Erg verslavend
  • Zeer leuke gameplay
  • Splitscreen tot en met 4 spelers
  • Goede matchmaking

Bad

  • In de singleplayer valt er niet veel te beleven
  • Slechte AI
8.5

Geweldig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password