RoboCop: Rogue City

RoboCop: Rogue City
RoboCop: Rogue City
Release Datum:Genre:Platform:, , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

In 1987 maakte de klassieke film “RoboCop” zijn debuut en sindsdien is de cyborgagent een cultureel icoon geworden. Nu, meer dan drie decennia later, brengt ontwikkelaar Teyon ons een nieuwe game-ervaring met RoboCop: Rogue City. Deze actievolle shooter, ontwikkeld in Unreal Engine 5, belooft trouw te blijven aan het bronmateriaal en de duistere humor en brutaliteit van het origineel vast te leggen. Na de game uitgebreid te spelen, kunnen we met zekerheid zeggen dat “RoboCop: Rogue City” een zeer getrouwe en tankachtige shooter is geworden die de fans van de films zal bekoren.

In de wereld van gaming zijn er talloze games gebaseerd op film- en televisie-eigendommen. Helaas hebben veel van deze gelicenseerde games in het verleden een slechte reputatie gekregen vanwege hun gebrek aan creativiteit en kwaliteit. Gelukkig leven we nu in een tijdperk waarin ontwikkelaars steeds serieuzer omgaan met het gebruik van bekende intellectuele eigendommen. Hoe het RoboCop: Rogue City vergaat mag je samen met mij ontdekken.

Rogue City

RoboCop: Rogue City speelt zich af tussen de tweede en derde film in de originele trilogie. Het verhaal neemt ons mee naar een Detroit dat geteisterd wordt door rivaliserende gangs die de aandacht willen trekken van een rijke en mysterieuze nieuwe misdaadbaas. Als speler neem je de controle over Alex Murphy, een goede politieagent en familieman die genadeloos wordt neergeschoten tijdens zijn werk. OCP, een mega-corporatie, maakt gebruik van zijn overblijfselen om hem te transformeren tot een misdaadbestrijdende cyborg genaamd RoboCop. Gewapend met geavanceerde technologie en menselijke ervaring, is RoboCop de ultieme politiemachine. Teyon heeft de over-the-top wereld van RoboCop op indrukwekkende wijze gerecreëerd en weet precies hoe het voelt om de cyborg van het Detroitse politiekorps te zijn.

Het verhaal van Rogue City speelt zich af na de gebeurtenissen van RoboCop 2. Het introduceert een mysterieuze figuur genaamd “The New Guy” die de lokale criminele onderwereld in Detroit opschudt. De plot is origineel en onderscheidend genoeg om op zichzelf te staan, terwijl het ook dient als een soort opzet voor de derde RoboCop-film. Doorheen het verhaal kom je ook enkele iconische personages uit de films tegen. En ook RoboCop zelf wordt ingesproken door Peter Weller, de originele acteur uit de eerste twee films.  RoboCop: Rogue City wordt op een boeiende en meeslepende manier verteld. Spelers worden meegenomen op een reis door de duistere straten van Detroit en worden geconfronteerd met gevaarlijke vijanden en uitdagende missies. Het spel biedt ook de mogelijkheid om als RoboCop te interacteren met de inwoners van de stad en keuzes te maken die invloed hebben op het verloop van het verhaal. Dit geeft de speler een gevoel van controle en betrokkenheid bij het narratief.

Als een tank door Detroid

Rogue City combineert actiegerichte schietmissies met open gebieden waar verkennen een grotere rol speelt. Er zijn nevenmissies te ontdekken, en sommige ervan zijn vrij uitgebreid en leuk, zoals een die je een moord laat onderzoeken. De gameplay bevat ook lichte RPG-elementen, zoals het verdienen van ervaringspunten (XP) door het verslaan van criminelen, het handhaven van de wet en het voltooien van missies. In tegenstelling tot de snelle wendbare actie die we vaak zien in moderne first-person shooters, draait “RoboCop: Rogue City” om brute kracht.

Als RoboCop kunnen spelers zich traag en gestaag door levels bewegen en vijanden verslaan met een indrukwekkend arsenaal aan vaardigheden en wapens. In tegenstelling tot andere shooters ben je dus niet snel en wendbaar, maar beweeg je traag en log voort zoals het zonder twijfel hoort bij een zware cyborg als RoboCop. Het voelt in het begin een beetje vreemd aan, maar het went snel en het voelt gewoon juist aan bij een personage als Robocop.

Het iconische Auto 9 machinepistool kan worden aangepast en gebruikt om vijanden genadeloos uit te schakelen. Door moederborden te vinden tijdens missies, kunnen spelers de prestaties van het pistool verbeteren, zoals de schade, spreiding en herlaadsnelheid. Dit geeft spelers de mogelijkheid om hun wapens aan te passen aan hun speelstijl en zorgt voor extra diepgang en strategie in de gameplay. Gevechten voelen bruut en agressief aan, en de wapens hebben een grote merkbare impact op je vijanden. Je kan zonder problemen armen en benen afschieten met een welgemikt schot, en ook de omgeving kan je aan flarden schieten. Naarmate je vordert in het spel, verdien je XP door missies te voltooien en zijactiviteiten uit te voeren. Deze XP kan worden gebruikt om de vaardigheden van RoboCop te verbeteren in verschillende categorieën, zoals gevecht, techniek en vitaliteit. Het upgraden van deze vaardigheden opent nieuwe mogelijkheden en verbetert de algehele efficiëntie van RoboCop.

Het oogt en voelt allemaal erg spectaculair aan. Hoewel dit al indrukwekkend klinkt zijn het vooral de verkregen vaardigheden die de gameplay interessant maken. Met de mogelijkheid om bijvoorbeeld vijanden op te pakken en als schild te gebruiken, of om met een dash aanval aan hoge snelheid door de omgeving te bewegen, krijgen spelers een gevoel van onoverwinnelijkheid dat zelden wordt ervaren in andere shooters.

Dit gevoel gaat echter wel gepaard met het feit dat je wel erg makkelijk doorheen je vijanden walst en de levels met iets te weinig weerstand kan doorlopen. Robocop blijkt zo sterk te zijn, dat je bijna nooit het gevoel hebt gevaar te lopen. Je vindt doorheen de levels ook veel healthpacks waarmee je jezelf kan herstellen, waardoor je eigenlijk bijna nooit een gevoel van uitdaging krijgt. Buiten de baasgevechten om zijn de vijandelijke situaties waarin je terechtkomt meestal te makkelijk doorheen te komen. Hierdoor kan de game af en toe wat eentonig aanvoelen, gelukkig maakt het verhaal dat de game biedt veel goed, want deze lijkt bijna rechtstreeks uit de films weggelopen te zijn, en sluit zich hier vloeiend bij aan, waardoor RoboCop: Rogue City aanvoelt als een rechtstreeks vervolg op RoboCop 2.

Snuif de sfeer op van Detroid

De grafische pracht van “RoboCop: Rogue City” is meestal verbluffend. Dankzij de kracht van Unreal Engine 5 worden de straten van Detroit tot in het kleinste detail weergegeven. De omgevingen zijn duister en grimmig, precies zoals we ze kennen uit de films. RoboCop zelf is prachtig vormgegeven, met alle kenmerkende details van zijn iconische outfit. De belichting en visuele effecten maken de wereld van “RoboCop: Rogue City” echt tot leven en zorgen voor een meeslepende spelervaring.

Helaas is het grafische gedeelte niet altijd even consistent, sommigen nevenpersonages zijn met veel minder zorg uitgebeeld, waardoor ze vaak ongeïnspireerd en onafgewerkt aanvoelen. Ook zijn er af en toe gebieden waar de belichting vreemde dingen doet zoals flikkeren of vreemd voorbij vliegende mist op je scherm tovert wat de game af en toe minder indrukwekkend doet ogen. Hoewel de game voor het grootste deel vest mooi oogt, is het helaas niet altijd even indrukwekkend. Desondanks weet de game wel perfect de sfeer uit de RoboCop games over te brengen naar deze game.

Naast de visuele pracht is ook het geluid van cruciaal belang om de juiste sfeer neer te zetten. In “RoboCop: Rogue City” is het geluid ontzettend goed gedaan. De geluidseffecten van de wapens zijn krachtig en overtuigend, waardoor elke schietpartij intens aanvoelt. De soundtrack van het spel draagt bij aan de spanning en geeft de actie de juiste energie.  Bovendien zijn is de voicacting van de hoofdpersonages van een zeer goed niveau, waardoor hun rollen geloofwaardig overkomen.

Conclusie

RoboCop: Rogue City is een indrukwekkend eerbetoon aan de klassieke films en biedt spelers de mogelijkheid om de rol van de iconische cyborgagent op zich te nemen. Met RoboCop: Rogue City heeft ontwikkelaar Teyon een game gemaakt die trouw blijft aan het bronmateriaal en de duistere humor en brutaliteit van de originele films nagenoeg perfect vastlegt. De gameplay is tankachtig en krachtig, waardoor spelers zich onoverwinnelijk voelen, al gaat dit af en toe wel ten koste van de spanning, gezien je nogal vlotjes doorheen de levels heen walst. Het verhaal ontvouwt zich op boeiende wijze en biedt spelers keuzes die het verloop van het narratief beïnvloeden. RoboCop: Rogue City is een game die zowel fans van de films als liefhebbers van gewelddadige shooters zal bekoren.

Good

  • De stijl van de films is goed behouden
  • Dialoog en keuzes
  • Gevechten voelen authentiek aan

Bad

  • Matige gezichtsanimaties.
  • Repetitieve gevechten
  • Grafisch niet altijd even indrukwekkend
7.5

Goed

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password