Preview: Riders Republic

Preview: Riders Republic
Preview: Riders Republic
Release Datum:Genre:Platform:, , , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Nadat Riders Republic was uitgesteld waren veel mensen best teleurgesteld, inclusief mezelf. De nieuwe release datum is pas voor eind oktober dus besloot Ubisoft om er nog een bèta tussen te gooien van 23 tot 25 augustus, zo konden we al eens proeven van wat deze extreme sports game in petto heeft voor ons. Ook wij hebben hiervoor een code kunnen bemachtigen en zijn meteen aan de slag gegaan. Ik geef jullie graag mee wat mijn eerste indruk is van de game in deze preview van Riders Republic.

Extreme Fast

Toen ik voor het eerst een trailer zag van Riders Republic leek het mij eerder een grote uitbreiding op de game Steep die Ubisoft enkele jaren geleden heeft uitgebracht. En aangezien Steep het nooit echt schitterend heeft gedaan in de markt vroeg ik me af of deze game net hetzelfde pad ging inslaan. Maar na mijn eerste downhill bike race dacht ik daar al meteen anders over. Ondanks dat Steep naar mijn mening redelijk stroef speelde, speelt Riders Republic ontzettend vlot. De controls voelen goed aan en je kan verschillende settings aanpassen om de game nog meer naar jouw hand te zetten. Je kan bijvoorbeeld instellen dat je landingen volledig automatisch gebeuren zodat je bijna niet kan crashen of je kan dit volledig manueel doen wat dan voor meer XP zorgt.

Tijdens de bèta wordt je geïntroduceerd in enkele sporten namelijk, fietsen, skiën/snowboarden en de rocket suit. Dat zijn althans de sporten die ik heb kunnen uittesten tijdens de bèta fase. Het fietsen en de sneeuwsporten hebben ook nog telkens een variatie. Met het fietsen kan je downhill bikes gebruiken om van bergen af te scheuren zonder ook maar iets van asfalt tegen te komen. En dan heb je ook een road bike die meer voor de vlakke gebieden dient. Met de sneeuwsporten heb je dus de keuze tussen skiën en snowboarden uiteraard, maar ook nog voor korte ski’s waarop je kan stunten als de beste. En dan heb je nog enkele ludieke alternatieven zoals een ijskar op een fiets of skilatten met raketten aan. Voor ieder wat wils! En je kan ook op elk momenten switchen naar welke sport je ook wil. Wil je van een bergtop racen met een ijskar? Be my guest!

Extreme Social

Naast alle extreme sports fun is er ook nog tijd om sociaal te zijn met andere Riders. Je hebt één centrale hub, Riders Ridge, waar alle Riders kunnen samen komen om wat onnozel te doen of te queuen voor een event naar keuze. Je kan ook je trick skills wat bijschaven in de Tricks Academy of simpelweg wat shoppen voor nieuwe outfits. Zoals meeste Ubisoft games kan je hier ook talloze hoedjes en sjaaltjes and what not kopen om je net dat tikkeltje unieker te maken dan de rest. Je kan hier betalen met in-game zuur verdiend geld en écht zuur verdiend geld. Die keuze is volledig aan jou. De outfits zijn dan ook puur cosmetisch en hebben geen invloed op je spel.

Om dit geld te kunnen verdienen kan je meedoen aan verschillende events. Dit kan gaan van simpele races waar je om ter eerste beneden moet zijn en alle checkpoints halen of om ter hoogste trick score halen in een beperkte tijd én beperkt aantal tricks die je mag uitvoeren. Daarnaast heb je ook nog enkele gekke events zoals om ter snelste alle pizza’s leveren op een pizza bike of als giraffe van de berg scheuren zonder te vallen. Ik verzin dit niet trouwens! Maar het hoogtepunt tot hiertoe zijn voor mij de mass events. Dit zijn races die bestaan uit drie fases en je doet mee met ongeveer 30+ andere Riders. Pure chaos gegarandeerd! In fase twee en drie verwissel je zelfs enkele keren van sport tijdens de race zelf. Ook best wel cool is dat als je niet live tegen andere spelers racet je eigenlijk nog steeds tegen andere Riders aan het racen bent. De game trackt elke race en de tijd die je hier haalt en dan kan het best zijn dat een ghost versie van jezelf het opneemt tegen een andere speler zonder dat je het zelf beseft. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad die je kiest ga je ghosts van spelers tegen je krijgen die een goede of minder goede tijd hebben neergezet. That’s pretty cool.

Conclusie

Mijn eerste indruk van Riders Republic is momenteel positief ondanks mijn sceptische mening enige tijd terug. De game is puur plezier en gewoon aan te raden voor iedereen die zich wil amuseren met vrienden. De controls zitten enorm goed en geven je ook de ruimte om dingen aan te passen om jou de beste ervaring te geven. De open bèta volgt aansluitend op de closed bèta dus probeer het zeker eens uit! Ondertussen tel ik al af naar 28 oktober. See you there, Riders!

Dylan is een gamer in hart en ziel. Elk genre kan door hem geapprecieerd worden. Een goed verhaal is vaak belangrijker dan mooie graphics!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password