Revolution kondigt nieuwe Broken Sword-game en 4K-remaster van origineel avontuur aan

Liefhebbers van avonturengames over de hele wereld, opgelet: Revolution Software maakt zich op om nieuwe en oude fans de komende maanden en jaren te verwelkomen in Broken Sword. Tijdens de Gamescom dit jaar in Keulen worden twee spannende nieuwe projecten onthuld.

Als eerste onthult Revolution Software het zesde hoofdstuk in de Broken Sword-serie. Broken Sword – Parzival’s Stone is in ontwikkeling voor console, pc en mobiel en biedt een belangrijke evolutie op het gebied van avonturengames met de eenvoud van een point-and-click-avontuur dat helemaal up-to-date is met innovatieve, meeslepende gameplay. Een unieke ‘Super 2D’ grafische stijl biedt verbluffende handgetekende achtergronden, toegepast op 3D-geometrie die de visuele stijl levert, in hoge resolutie, maar met de flexibiliteit om ongelooflijke cinematografie te creëren die alleen mogelijk is in 3D.

George en Nico herenigen zich, maar worden al snel meegesleurd in een angstaanjagende samenzwering in een wereld van verborgen schattenjagers, wrede middeleeuwse geschiedenissen en kwantumfysica.

Maar voordat George en Nico kunnen beginnen aan hun gloednieuwe avontuur, krijgen ze te maken met een compleet vernieuwde en – zoals de titel al suggereert – ‘veredelde’ versie van hun debuutverhaal, Shadow of the Templars, in ontwikkeling voor pc, console en mobiel voor een release begin 2024. Ja, bijna drie decennia na de eerste uitgave van de serie is Revolution bezig met het hertekenen van achtergronden, het reanimeren van sprites en het verfijnen van vele andere aspecten van de oorspronkelijke game om deze avonturenklassieker in volledig 4K af te leveren, met geüpscalede audio om de kwaliteit van de spraak te verhogen zodat deze past bij de nieuwe, verfijnde beelden.

Broken Sword staat bekend om de combinatie van scripts met een scherp verstand en logische, maar niettemin uitdagende puzzels. Het is een gevierde franchise binnen het avonturengenre, die in 1996 voor het eerst op de pc en PlayStation verscheen. De games staan erom bekend dat ze fans meevoeren naar verschillende locaties over de hele wereld omdat de verhalen teruggaan op echte historische gebeurtenissen. Parijs, de stad van licht en liefde, maar ook Syrië, Egypte, Spanje, Schotland, Ierland en zelfs Glastonbury, om er maar een paar te noemen, staan hierbij centraal.

Broken Sword is een van de meest geprezen series in het genre en staat tot op de dag van vandaag in de toplijsten van avonturengames.

In Broken Sword – Parzival’s Stone zul je:

  • Kruip in de huid van George en Nico terwijl ze een eeuwenoud manuscript onderzoeken en verzeild raken in een angstaanjagende samenzwering en in een wereld vol nazi-schattenjagers, eeuwenoude middeleeuwse geschiedenissen en kwantumfysica.
  • Navigeer door de aanwijzingen van het manuscript om de geheime locatie van de Graal te ontdekken (maar niet zoals je zou verwachten): een mythische schat, al duizend jaar verloren.
  • Concurreer met meedogenloze technologie-ondernemers, corrupte overheidsinstanties en miljardenverslindende wereldwijde energieconcerns die er ook op uit zijn om onze helden voor te zijn op weg naar het ultieme doel. Want George en Nico zouden wel eens het enige kunnen zijn dat de hele wereld van de ondergang afhoudt.
  • Beleef je avontuur in een ‘Super 2D’-omgeving die is vormgegeven met behulp van 2D gekleurde achtergrondelementen die zijn toegepast op 3D-geometrie en in realtime bewegen.

Daarvoor zul je in Broken Sword – Shadow of the Templars: Reforged:

  • Stap de straten van Parijs op als George verstrikt raakt in een mysterieuze reis vol intriges en gevaar.
  • Geniet van een wereldomvattend avontuur waarin je exotische locaties verkent, eeuwenoude mysteries oplost en een duister complot dwarsboomt om de geheime waarheden van de Tempeliers te onthullen, of je nu voor de allereerste keer speelt of een geliefde klassieker opnieuw bezoekt.
  • Reis door de iconische locaties van de game, voor het eerst geïllustreerd in prachtig 4K.
  • Luister naar verbeterde audio terwijl Revolution de mooiste, meest verbluffende versie van het originele avontuur van George en Nico tot nu toe levert.De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password