Pro cycling manager 2019

Pro cycling manager 2019
Pro cycling manager 2019
Release Datum:Genre:, Platform:Ontwikkelaar:Uitgever:

Naar jaarlijkse traditie verschijnt ook dit jaar weer een nieuwe pro cycling manager. Voor velen is een managementspel niet meer dan boekhoudertje spelen en statistieken uitpluizen.Nu de Tour de France bijna een weekje onderweg is geeft deze game je de kans om jou koerskennis te etaleren. Moet Valverde knechten voor Quintana of wie is nu bij Team Ineos de kopman, Thomas of Bernal? Aan jou de keuze.Kan deze nichegame meer dan alleen de echte wielerfans aanspreken? Let’s find out! 

Micromanagement, microverbeteringen

Zoals de meeste sportsgames die jaarlijks verschijnen zijn grote veranderingen in gameplay zelden aan de orde. Meestal kiest men ervoor bestaande elementen te finetunen. Zo ook deze PCM 2019. De AI maakt net iets logischere keuzes, de user interface is wat toegankelijker geworden en grafisch is alles een klein beetje opgepoetst.

Het grafische gedeelte is, zeker voor een managementspel best in orde. Als we de vergelijking maken met het populaire Football Manager dan komt PCM 2019 toch als ruime overwinnaar over de streep ondanks het feit dat het hier nog steeds niet gaat om current-gen kwaliteit.

Maar managementgames draaien uiteraard niet om graphics maar om het managementaspect zelf en dat zit best goed.
Contractonderhandelingen met je huidige renners en nieuwe aanwinsten, materiaalkeuzes en nieuwe ontwikkelingen op dit vlak, vormpieken controleren, stages inlassen… Het vraagt allemaal de nodige aandacht en maakt van jou een echte Patrick Lefevere.

TDF 2019 vs PCM 2019 

Voor het bespreken van de 3D race wil ik toch even de vergelijking maken met, het op hetzelfde moment verschenen, Tour de France 2019.

Waarom? Wel beide games proberen de spanning van een aanval, een bergbeklimming of een sprint zo goed mogelijk tot bij de speler te krijgen. Als ik deze games naast elkaar leg dan vind ik dat TDF 2019 daar meer in slaagt.
Vooral de tijdsverschillen voelen bij TDF realistischer aan. Als je anderhalve minuut voorsprong hebt op het peleton dan voelt dit in PCM aan als slechts 15 seconden en ziet het peloton je zo rijden. Het geeft je niet echt de voldoening van een geslaagde ontsnapping.

Ook zit je bij PCM veel minder dicht op de huid van je renner omdat je uiteindelijk de inspanning van je renners bepaald met behulp van sliders en knoppen. Waar deze PCM wel een voorsprong heeft op z’n consolebroer is de diepgang van de carrière. Die bevat alle ritten van een seizoen.

Pro

Tot slot is er nog de Pro Cyclist modus. Via een nieuw soort perksysteem kan je je renner dit jaar  vaardigheden toekennen die jou of je teamgenoten beter maken.
Het geeft je renner net ietsje meer eigenheid en karakter en wie weet ook dat tikkeltje meer om als eerste over de streep te komen.

Conclusie

Deze PCM 2019 blijft ondanks alles toch een niche game maar daar is niets mis mee. Wie gedurende het wielerseizoen alle koersen meepikt zal zich met deze game vele uren kunnen vermaken. Het is en blijft wel een game voor de echte wielerfans en best overweldigend voor de wielertoerist die zich wil wagen in de schoenen van een topmanager.

Good

  • Diepgang carrière

Bad

  • Tijdsverschillen voelen niet realistisch
  • Gevoel van spanning/voldoening blijft wat achterwege
7

Goed

Robin is een overlevende dinosaurus uit het pixeltijdperk maar heeft z'n natuurlijke habitat door de jaren heen moeiteloos omgezet naar het huidige gamelandschap. Singleplayer games blijven een belangrijk onderdeel van z'n voedingsgewoonte en hij peuzelt graag als dessert virtuele mensen op in first person shooters of sportspellen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password