MotoGP 18

MotoGP 18
MotoGP 18
Release Datum:Genre:Platform:, , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Al enige tijd nu komt developer Milestone ieder jaar met een opvolger voor zijn MOTO GP franchise. Als enige officiële licentie houder van de MotoGP brengen ze keer op keer hun game aan de man met de echte motors, courante racers en circuits die je op de tv ook ziet.

Franchises die jaar na jaar terug dezelfde games uitbrengen worden tegenwoordig al eens scheef bekeken. Milestone daarentegen slaagt erin om de game toch interessant genoeg te houden om jaarlijks terug MotoGP op de markt te kunnen brengen.

Een eerste sprankeltje hoop voor de fans kwam met de aankondiging dat 18 ging wegstappen van hun eigen engine, die op veel manieren de bal laat vallen. In plaats daarvan zou er dan gekozen worden voor de Unreal 4 engine. De 19 officiële circuits zouden ook een 3D-scan krijgen dankzij drones en dan zo in de game toegevoegd worden om de optimale feel en echtheid te behalen.

Dat klinkt als de bouwblokken voor een knaller van een game, toch?

Rocky Road

MotoGP 18 is eerder een racing simulator dan een arcade game. Als je als speler verwacht dat de besturing makkelijk gaat zijn raad ik je aan om een andere game te proberen. Ik kan mij voorstellen dat spelers die meer naar games zoals Need for Speed en Burnout neigen dit spel een flinke brok om te slikken vinden.

Er zijn natuurlijk assists die je helpen om je 2 wielen veilig op de baan te houden maar dat nam voor mij ook een deel van de fun weg. Je zal in MOTO GP als ongeoefende speler flink wat uren moeten besteden aan je behendigheid achter het stuur. Maar de beloning is des te groter.

Als je games zoals Gran Turismo gewend bent weet je wat je moet verwachten qua verhaal. Er zit geen persoonlijke ervaring met keuzes of plot twists in deze game. MOTO GP 18 biedt een realistische nabootsing van hoe een jonge topcoureur zijn carrière kan maken in de Grand Prix, van de Red Bull Rookies Cup helemaal omhoog tot de MotoGP.

Dit wordt opgevuld met cutscenes maar geen van deze voegen echt persoonlijkheid aan de game toe. Toch niet op het niveau dat The Journey dat voor FIFA heeft gedaan.

(Don’t) enjoy the sights

De game ziet er grafisch heel goed uit. Unreal leent zich uitstekend voor detail, en de developers hebben de moeite gedaan om de motoren, de circuits en zelfs je personage er zo waarheidsgetrouw mogelijk uit te laten zien.

Helaas is er niet veel te zien. De circuits, zoals in elke Grand Prix, zien er vrij kaal uit. Er is immers weinig anders te zien dan jezelf, je tegenstanders en de baan. Dit werd voor mij vrij snel saai, maar ik kan me voorstellen dat voor de fans van de franchise het detail in de controle van je voertuig en de seconden van je tijd afhalen genoeg is om de interesse te houden. Weerseffecten zijn wel dik in orde, regen is voelbaar en zichtbaar op de baan en je dashboard.

Je kunt je eigen racer maken waarmee je je carrière begint, maar stel je hier niet teveel bij voor. Er zijn een paar gezichtskeuzes, maar allemaal mannelijk en blank. Voor de rest kun je je eigen racenummer en callsign kiezen, die dan in een kleur en font naar keuze op de kont van je pak terecht komt.

Motoren zijn er genoeg om uit te kiezen maar ik ken niet genoeg van GP rijden om je te kunnen zeggen of ze waarheidsgetrouw zijn of zelfs of ze er allemaal inzitten.

Conslusie

MotoGP 18 is een vrij kale game bedoeld voor de echte fans van het Motorrijden. Alles zit mechanisch wel goed in mekaar, wat in vorige iteraties een knelpunt is geweest. Het voelt goed, er is veel mogelijkheid tot het aanpassen van je ervaring zodat zowel beginnende spelers als ervaren racers zich aan de game kunnen wagen. Maar verwacht geen arcade game want dat is het allerminst.

Good

  • Alle Circuits, Motors en Racers van de GP aanwezig
  • Zeer realistische besturing
  • Campaign mode met de volledige GP Ervaring
  • Aanpasbare ervaring door assists

Bad

  • Moeilijk om te leren
  • Kale circuit racer
6

Aardig

Snapback is Rhythm game zot, dol op RPGs en fighting games en verslindt games met een goed verhaal. Met een uitgesproken mening gaat hij zijn reviews te lijf zodat jullie weten waar jullie aan beginnen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password