Guns, Gore & Cannoli 2

Guns, Gore & Cannoli 2
Guns, Gore & Cannoli 2
Release Datum:Genre:Platform:, , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Je hoort het niet vaak, maar games worden ook in ons eigen land gemaakt. Jazeker, deze opvolger van Crazy Monkey Studios’ Guns, Gore & Cannoli is dus ook weer een creatie van eigen bodem. De eerste was een zeer vermakelijke game. Kan deze me ook zo beroeren?

Gangsters and Nazis

Het eerst wat je waarschijnlijk zal opvallen, is de charmante look en feel van de game. Het ademt perfect de sfeer uit van de jaren ’40. Ook de muziek, welke soms swingend en jazzy kan zijn maar op andere momenten een meer epische touch heeft, speelt perfect in op de algemene vibe. De sound effects zijn ook uitstekend gedaan, net als de voice acting. Alles voelt gewoon authentiek. Neem daar ook nog eens de charmante animaties bij, en je zal snel genoeg verliefd worden op het algemene design van deze game.

De game speelt zich 20 jaar af na zijn voorganger, en zoals eerder krijgen we Vinnie Cannoli onder de knoppen. We zijn in het jaar 1944 (en voor de mensen die goed zijn in geschiedenis, dit is dus gedurende W.O. II) waar Vinnie vastgehouden wordt door enkele gangsters. Deze gangsters behoren toe tot de bende van de Dark Don. Al snel kom je er achter dat de Dark Don samenwerkt met de Nazi’s. De Nazi’s willen Vinnie levend in handen krijgen. De reden hiervoor wordt terug gelinkt naar de vorige game. Een korte recap uit de vorige game: Thugtown werd getroffen door een mysterieuze ziekte, waar alleen Vinnie levend uit ontsnapt is. Door de ziekte veranderden mensen in zombies. Vinnie vocht toen zijn weg door hordes van zombies, het leger en een gangster bende.

Tijdens het spel speel je eerst in een achterbuurt in Amerika, maar al snel word je opnieuw de richting van Thugtown uitgestuurd. Dit zijn echter niet de enige locaties waar je doorheen zal gaan. Elke locatie voelt uniek en verfrissend aan. Je kan spelen met zowel Vinnie als andere avatars, dit verandert echter niets aan het verhaal zelf. 

Say hello to my little friend

De sfeer zit uiteraard dus alweer goed met meer gangsters en zombies. Maar kunnen we hetzelfde zeggen over de gameplay?
De gameplay zit zeker wel snor. Met keuze uit een arsenaal van zo een 13 wapens heb je genoeg keuze om al je vijanden het vuur aan de schenen te leggen.
De moves die je ter beschikking hebt zijn vrij simpel. Ik speelde deze op PC, dus bewegen was met A en D via keyboard. Op console, of als je voor een controller zou kiezen, zou dit met de linker stick zijn. De muis was voor mij de manier om te richten, en op controller zou dit met de rechter stick zijn. Je kan het dan een klein beetje vergelijken met een twin stick shooter game.

Je kan tot twee maal springen, wat het platformen wel leuk maakt, alsook het beschieten van vijanden die achter barricades schuilen. Er is auto fire, en in principe vind je genoeg ammunitie, maar blindelings in het rond schieten als Al Pacino in Scarface is toch niet aan te raden. Soms moet je kruipen, en kan je je sneller bewegen door te rollen.
Deuren kan je opentrappen, of stuk schieten. Oh, en vanwaar de naam Cannoli? Je vind her en der doosjes met cannoli in om je levenspunten bij te vullen. Ze zijn voldoende verspreid over de levels zodat de game niet te moeilijk, maar ook niet te gemakkelijk aanvoelt.

I’m gonna make him an offer he cannot refuse

De game is niet heel erg lang, ikzelf was er op een goeie 4 uur dan ook doorheen geraakt. Hier en daar was ik wel een paar keer doodgegaan. Gelukkig vind je her en der save points (in de vorm van een verkeerslicht, geniaal!) waardoor je nooit teveel progressie kwijt geraakt. Ik moet er wel bijzeggen dat ik de game gespeeld heb op de normale difficulty setting.
De game is zeer goed gebalanceerd, dus faire uitdagingen en moeilijkheidsgraden zorgen er wel voor dat je de perfecte speel sessie kan vormen.
Je kan er overigens voor kiezen om de uitdaging alleen aan te gaan, of je kan tot 3 spelers mee op sleeptouw nemen. Helaas werkte voor mij de online functionaliteit niet, maar de oorzaak hiervan zou wel eens kunnen zijn dat ik de Beta versie gespeeld heb. Lokale co-op is uiteraard ook mogelijk. En laat ik dat nu net nog toffer vinden. Veel te weinig games die dit nog doen helaas, waar je gezellig met vrienden vanuit dezelfde sofa gezamenlijk kan roepen en tieren naar het scherm.

De doorslaggevende factor is meestal de prijs. Voor een ambitieus project zoals dit, vind ik de huidige prijs op Steam (12,99 op moment van schrijven) echt wel een zeer mooie prijs. Je koopt hierbij geen kat in de zak, en zal ’s morgens ook niet wakker worden met een paardenkop in bed!

Conclusie

Met prachtige visuals, toffe animaties, geweldige muziek én passende voice acting brengt deze game een authentiek gevoel van een maffia gozer in de tijden van de 2de wereld oorlog. In de levendige omgevingen zal je naar hartelust een uitgebreid scala aan vijanden kunnen afmaken, waaronder zombies, nazis en gangsters.
Naast de sfeer zitten we ook met erg strakke gameplay die erg gemakkelijk te leren is, wat je naarmate de game vordert wel nodig zal hebben. Je hebt voldoende wapens om alleen, of met een team van maximum 4 spelers een horde aan zombies, nazis, gangsters en meer tot gort te schieten.
Het is misschien niet de langste game die ik gespeeld heb in de afgelopen tijd, maar ik heb mij van het begin tot het einde rot geamuseerd.

Good

  • Ambitieus project van eigen bodem
  • Prachtige visuals, animaties en overall design
  • Simpele maar effectieve gameplay

Bad

  • Online functionaliteit werkte niet voor mijn versie
  • Voor sommige kan de korte duur als negatief beschouwd worden
8.8

Geweldig

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Lost Password