Dragon’s Crown Pro

Dragon’s Crown Pro
Dragon’s Crown Pro
Release Datum:Genre:, Platform:, Ontwikkelaar:Uitgever:

Dragon’s Crown was al beschikbaar op de Playstation 3 en de Playstation Vita sinds 2013 en was daarop zeker een succes. Nu mogen we er ook op de Playstation 4 mee aan de slag. Dungeons zullen doorzocht worden en monsters geslacht, maar kan het spel ons weer bekoren?

Dragon’s Crown Pro is een 2D sidescroller waarin je met een beat ‘em up speelstijl op pad word gestuurd om grotten, kerkers en schepen te ontdekken, dit terwijl je elk monster dat in je wegstaat kennis laat maken met je wapen.  Vergezeld door narratief gezelschap kan je het koninkrijk van Hydeland gaan verkennen.

Je moet Hydeland en zijn dungeons natuurlijk niet op je eentje gaan ontdekken,  de keuze om AI hulp te gebruiken en drie computer gestuurde spelers mee te nemen is vrijwel onmiddelijk beschikbaar. Deze hulp kan welkom zijn maar ook hinderlijk. Zo is het ettelijke malen gebeurt dat er een pad word vrijgemaakt doorheen obstakels maar dat dit pad niet word gebruikt door de AI. Deze zal keer op keer schade nemen door tegen, bijvoorbeeld, een barricade te blijven lopen.

Het is mogelijk om te spelen zonder de AI’s meenemen, maar enkele vleeszakken zijn altijd welkom! Wanneer je enkele uren hebt doorbracht in Dragon’s Crown zal je de mogelijkheid unlocken om met andere spelers verder te gaan. Zo kan je met vrienden of random spelers samen dungeons clearen en loot verzamelen. Hopelijk op een iets meer gecontroleerde manier dan met de AI!

Dragon’s Crown Pro komt echt tot zijn recht wanneer je deze met andere speelt. Je kan tactisch tewerk gaan en je groep aanpassen zodat je bent voorbereid op elke situatie. Het brengt meer diepgang in de gameplay om zo alles uit het spel te halen.

Er zijn 6 characters waarmee je aan de slag kan die elk zijn eige class heeft en nut. Door deze te combineren naar je persoonlijke of je groeps voorkeur zal elke dungeons net iets anders aanvoelen, zeker wanneer je op de hoogste difficulty begint.

What’s the difference?

Grafisch heeft het spel een mooie poetsbeurt gekregen, de artstijl waarmee dit spel zich laat zien is betoverend  en combineer dit met de nu orkestraale muziek en je zal gegarandeerd verkocht zijn om hier meer dan enkele uren door te brengen.

Enkele dagen voor de PS4 release heeft de PS3 en de Vita versie een update gekregen die ook op de PS4 versie aanwezig is. Zo zullen we tegenover de vorige versies enkele quality of life changes ontvangen die zeker welkom zijn als ook enkele bug fixes.  De volledige lijst vind je hier.

https://atlus.com/dragons-crown-playstation-3-playstation-vita-receiving-patch-preparation-dragons-crown-pro/

Spijtig genoeg hebben deze updates nog niet alles inorde gebracht. Zo word er gesproken over de verbetering van het gedrag van de camera. Hier werd nog steeds hinder ondervonden, het spel kon niet beslissen of hij mijn character wilde volgen of een AI gestuurd character die achter een vijand liep.

De opties die zijn toegevoegd om health bars te verwijderen en schade nummers in kleinere hoeveelheid te tonen zijn dan weer super! Tijdens gevechten was het soms moeilijk om alles te volgen, maar dit kan zo mooi worden opgeruimd.

De grootste hinder word wel ondervonden in de menus en dit heeft dus geen overhaul gekregen tegenover de Playstation Vita en Playstation 3 versie. Informatie betreffende wapens en stats zijn niet altijd even duidelijk of zitten juist een paar extra clicks in het menu verder verstopt zonder enige reden. Het zal even duren om jezelf hier in te vinden, maar hopelijk kan hier nog aan gewerkt worden in een toekomstige update.

Conclusie:

Dragon’s Crown Pro is zeker een aanrader als je de originele game nog helemaal niet hebt gespeeld. Heb je deze nog liggen op de Playstation Vita of de Playstation 3 dan zal je dezelfde game spelen dankzij de update, enkel grafisch iets minder mooi natuurlijk. Spijtig dat ze dan toch net niet iets meer tijd hebben genomen om enkele ongemakkelijkheden verder op te lossen.

Good

  • Grafisch een plaatje
  • Betoverende muziek
  • Uren Replayability
  • Cross save - Playstation 4 / Playstation Vita

Bad

  • AI
  • Camera problemen
  • Onoverzichtelijke menus
6.5

Aardig

Godskrai is een zeer competitieve gamer die graag tot het uiterste gaat om een game onder de knie te krijgen. Hij hoopt dat we samen kunnen werken aan een beter toekomst voor gamers en de games.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password