REVEIL onthult showcase van sfeervolle gameplay

Ontwikkelaar Pixelsplit en uitgever Daedalic Entertainment hebben een diepgaande blik geworpen op de nieuwe gameplay van hun aankomende psychologische thriller REVEIL, die vanaf 6 maart 2024 te pre-orderen is voor pc, PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Indie-liefhebber CozyGamerKat praat met de ontwikkelaars over de ontwikkeling, het verhaal, de omgeving en het geluidsontwerp van REVEIL. Ondertussen delen de ontwikkelaars sfeervolle gameplay en een nooit eerder vertoonde ijzingwekkende achtervolgingsscène die je op het puntje van je stoel doet zitten.

In de video beleef je het begin van REVEIL en, verderop in het verhaal, een kort maar intens segment dat zich afspeelt in een later deel van het verhaal. Ga mee met de hoofdpersoon Walter Thompson als hij wakker wordt in zijn slaapkamer, om zich kort daarna te realiseren dat dit niet zijn thuis is – maar een plek waar verschillende herinneringen van hem met elkaar verweven raken. Walter gaat op zoek naar zijn dochter Dorie terwijl hij droomachtige scènes tegenkomt die allemaal lijken te draaien om het Nelson Bros Circus waar hij ooit werkte. Lukt het jou om het allemaal te begrijpen terwijl de realiteit uit elkaar valt?

REVEIL verschijnt op 6 maart 2024 op de pc, PlayStation 5 en Xbox Series X|S, terwijl later dit jaar een PlayStation 4-versie volgt. Vanwege hun beperkte middelen heeft het kleine indie-team besloten zich te richten op de ontwikkeling van deze eerder genoemde platforms en bevestigt het dat er geen Xbox One-versie van REVEIL meer gepland staat.
REVEIL Funhouse Editie

Als je het groots wilt aanpakken, ga dan voor de Big Top! Voor degenen die op zoek zijn naar een extra meeslepende voorstelling, lanceert REVEIL op dezelfde dag de Funhouse Edition. Deze editie zit boordevol extra content en media die verband houden met de game en het is bijna alsof je op de eerste rij in het midden van de show zit:

 

  • Vijf originele nummers die voor REVEIL zijn geschreven en geproduceerd en in eerdere trailers te horen waren.
  • Digitaal artbook gevuld met 41 pagina’s vol sfeer-angst
  • Een vrij te spelen zwart-wit camera-effect
  • Vrij te spelen commentaar van ontwikkelaars
  • Een toegift van vijf hoorspelen waarmee spelers dieper in de wereld en de overlevering van REVEIL kunnen duiken, opgenomen met de originele stemacteurs uit de game

De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password