Retro Horror Thriller Chasing Static kruipt vandaag naar Consoles

Chasing Static, de retro psychologische horror game van de verwrongen geesten van ontwikkelaar Headware Games en uitgever Ratalaika Games S.L., komt vandaag uit de duisternis en op Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4 en Xbox One.

De terugkeer van Chris Selwood naar Noord-Wales is een sombere thuiskomst door het overlijden van zijn vader. Er is iets vreemds aan de landelijke bossen van Wales, en na een angstaanjagende botsing met een onzichtbare kracht, belandt Chris in een verwrongen visie op wat ooit vertrouwd was.

Terwijl iets Chris’ voorzichtige stappen achtervolgt, ligt zijn enige kans om antwoorden te vinden in de pagina’s van het dagboek van zijn overleden vader. Vol met cryptische notities, en hopelijk een manier om aan zijn huidige nachtmerrie te ontsnappen, moet Chris een reis beginnen die de laatste dagen van zijn vader weerspiegelt.

Scan en decodeer de vage geluiden en gefluisterde gesprekken van geesten met behulp van het Frequency Displacement Monitoring Device, in spookachtige omgevingen zoals verlaten gebouwen en sinistere pikzwarte bossen. Los puzzels op en ontdek de aanwijzingen om erachter te komen hoe deze dwalende geesten aan hun einde zijn gekomen.

Ontrafel een onnatuurlijk mysterie vanuit een first-person perspectief compleet met hi-fi sound design en volledige voice acting in een retro, low-poly esthetiek die doet denken aan de survival horror klassiekers van eind jaren ’90 en begin jaren ‘2000 met een verontrustend verhaal geïnspireerd door jaren ’80 Sci-Fi horror en hedendaagse surrealistische cinema.

“Zoveel mogelijk mensen de kans geven om Chasing Static te ervaren is een ongelooflijk gevoel dat ik niet kan beschrijven,” aldus Nathan Hamley, oprichter van Headware Games. “We hopen dat spelers op Nintendo, PlayStation en Xbox net zulke angstaanjagende ervaringen hebben als de velen die op PC hebben gespeeld.”

Chasing Static is nu verkrijgbaar op PlayStation 4 en 5, Nintendo Switch en Xbox Series X|S en Xbox One.

 

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password