Resident Evil Showcase levert nieuwe details Resident Evil 4 en Resident Evil Village

Tijdens de Resident Evil Showcase, presenteerde Capcom nieuwe beelden en updates voor Resident Evil Village Gold Edition en zijn Winters’ Expansion, plus een schat aan gruwelijke details over het vernieuwde Resident Evil 4. Tijdens het evenement werden ook nieuwe manieren getoond om de iconische survival horror-serie te beleven, inclusief PlayStation VR2- en Mac-versies van Resident Evil Village, en cloudversies van Resident Evil 2, Resident Evil 3, Resident Evil 7 biohazard en Resident Evil Village voor de Nintendo Switch.

Het verrotte feest wordt vervolgd met Resident Evil Re:Verse, een gratis multiplayer-ervaring voor alle Resident Evil Village-bezitters. Vroegtijdige toegang tot deze ervaring begint op maandag 24 oktober 2022 om 04.00 uur en loopt tot dinsdag 26 oktober om 08.00 uur. De volledige game verschijnt op 298 oktober 2022 en biedt cross-play op alle platformen. Toekomstige updates brengen meer content naar Resident Evil Re:Verse, waaronder extra survivors, wezens, stages, kostuums en challenge-missies. Om van de game te kunnen genieten, moeten spelers zich registreren voor een Capcom ID en dit account koppelen aan het platform waarop ze willen spelen.

Resident Evil 4-producer Yoshiaki Hirabayashi gaf voor het eerst een uitgebreide presentatie met gameplay uit het begin van het avontuur, plus een nieuwe verhaaltrailer met hints naar enkele verrassingen die nieuwe spelers en terugkerende fans te wachten staan. De beelden van Leon S. Kennedy’s angstwekkende ontmoeting met de Ganados onderstreept hoe het ontwikkelteam moderne design-technieken en state-of-the-art graphics gebruikt om de originele visie van de game zowel eer te betonen als te verdiepen. De eerste blik op de gevechten toonde slechts enkele nieuwe manieren waarop de Ganados aanvallen, opjagen en Leon insluiten met griezelige snelheid en bloeddorstigheid. Om de flinterdunne lijn tussen overleven en een gruwelijk lot te bewandelen, is Leons arsenaal aan wapens en vechtmogelijkheden nu uitgebreid met de mogelijkheid om vijandelijke aanvallen te pareren en keiharde afmaakacties met zijn mes uit te voeren.

Hirabayashi toonde ook voor het eerst hoe Resident Evil 4 geliefde personages en game-mechanics nieuw leven inblaast, dat laatste om spelers meer betekenisvolle keuzes te bieden. De Merchant maakt zijn triomfantelijke terugkeer met nieuwe handelswaren voor Leon, inclusief handige wapens en wapen-upgrades. Hij heeft ook interessantere beloningen voor vreemdelingen die met zeldzame edelstenen kunnen betalen. Daarnaast konden spelers een eerste blik werpen in Leons trouwe koffer, en hoe deze opbergplaats aanspoort tot intelligent gebruik van middelen, inclusief mogelijkheden om geneesmiddelen en munitie samen te voegen. Op een later moment worden meer voorbeelden gedeeld van hoe het Resident Evil 4-team gepassioneerd werkt aan het tot leven wekken van deze klassieker met Capcoms RE Engine, waarbij ze ernaar streven de kern-ervaring te behouden, maar dan verrijkt met nieuwe ideeën.

Naast de aankondiging dat pre-orders voor Resident Evil 4 vanaf vandaag beginnen, werd tijdens de Resident Evil Showcase ook onthuld dat een “Deluxe Edition” (alleen digitaal) en “Collector’s Edition” (alleen fysiek) beschikbaar komen wanneer de game op 24 maart 2023 wordt gelanceerd voor PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox Series X|S en pc via Steam. De “Deluxe Edition” bevat aanvullende in-game content, inclusief kostuums, wapens, een schatkaart en meer. De alleen fysiek verkrijgbare “Collector’s Edition” bevat alles van de “Deluxe Edition”, met daarbij een Leon-figure, fysieke kaart, artboek en meer. Wie de Standard Edition pre-ordert ontvangt diverse in-game beloningen, inclusief de  “Attaché Case: Gold” en “Special Charm: Handgun Ammo,”. Spelers die de Deluxe of Collector’s edities pre-orderen ontvangen de “Attaché Case: Classic” en “Special Charm: Green Herb”. Deze speciale items hebben bij in-game gebruik handige extra eigenschappen.

Over Resident Evil Village: Gold Edition
Resident Evil Village Gold Edition is een bundel van de originele game en de langverwachte Winters’ Expansion DLC, die beide lanceren op 28 oktober 2022. De Winters’ Expansion bevat een nieuwe manier om te genieten van de volledige campagne in “Third Person Mode,” plus “The Mercenaries Additional Orders,” een grote update voor het actievolle speltype “The Mercenaries” dat nieuwe speelbare personages introduceert, en tot slot komt er een vervolg op het verhaal in “Shadows of Rose,” dat het plot 16 jaar na de ontknoping van de hoofdgame oppakt. Resident Evil Village Gold Edition bevat ook een voucher voor het Resident Evil Village Trauma Pack.
 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password