Resident Evil Revelations 2

Vorige week heb ik Resident Evil Revelations uitgespeeld en zoals ik in de backlog van vorige week al vertelde, jeukten mijn handen om meteen ook aan het tweede deel te beginnen. En zo geschiedde! Enkele dagen later heb ik dan ook Resident Evil Revelations 2 uitgespeeld. Net als de eerste Revelations had ik deze game tijdens een sale gekocht. Het is dan ook vanwege deze aankoop dat ik begonnen was aan de eerste Revelations. Ik kon toch moeilijk aan het tweede deel beginnen, als ik het eerste nog niet had gespeeld? Oorspronkelijk was ik van plan om na RE Revelations eerst nog even een andere game uit te spelen, maar tijdens het schrijven van het vorige Backlog-artikel begon het toch te kriebelen om meteen ook aan Revelations 2 te beginnen.

Daar heb ik dan ook geen enkel moment spijt van gehad. Ik was al erg enthousiast en onder de indruk van Revelations, maar het tweede deel slaagt erin om de vorige titel achter zich te laten. Je merkt het, ook van dit tweede deel heb ik enorm genoten. Sterker zelfs, ik vond deze zo mogelijk nog beter dan de vorige.

En geloof mij dat is een sterke prestatie, zeker voor een budget game, wat Revelations 2 in feite is. Deze keer had men goede voice actors in dienst, want in de eerste Revelations zaten er enkele bij die tenenkrommend slecht waren. Hier is dat gelukkig niet het geval, en dat draagt natuurlijk enorm bij tot de geloofwaardigheid van het verhaal, en tot de sfeer van deze game. En wat een sfeer! Revelations 2 nailed de klassieke Resident Evil sfeer en feel. Nergens en op geen enkel moment zal je je veilig wanen, want achter elke hoek kan een onaangename verrassing staan te wachten. Je zult in deze game dan ook altijd op je hoede blijven, want elk moment van onvoorzichtigheid kan genadeloos hard afgestraft worden.

Net zoals in Revelations, is ook deze game weer terug een echte survival-horror game, en geen actie game. Natuurlijk zitten er wel enkele spectaculaire actiemomenten in, maar de nadruk ligt toch weer op het overleven van de situatie. Meer nog zelfs dan in het eerste deel. Ook de sfeer is lekker donker en griezelig, precies zoals het hoort in een Resident Evil game. In tegenstelling tot de vorige game, zitten hier wel de klassieke zombies in zoals je deze kent. Natuurlijk zitten er ook andere gedrochten en varianten in, zoals bijvoorbeeld de Uroboros uit Resident Evil 5. Deze passen net als de gewone zombies perfect bij de game, want net als de gewone zombies zijn de Uroboros varianten erg belangrijk in het verhaal dat Resident Evil Revelations 2 vertelt.

In Revelations 2 neem je de controle over Claire Redfield, waarmee je eerder ook al kon spelen in Resident Evil 2 en Resident Evil Code Veronica. Claire Redfield is lid van de Antibio-terreurorganisatie Terra Save. Het verhaal begint bij een feestje van deze organisatie, waarin ze haar nieuwe partner ontmoet: Moira Burton, de dochter van een andere oude bekende uit deze reeks: Barry Burton. Helaas werd hun feestvreugde abrupt onderbroken, want één of andere duistere organisatie viel ongewenst het feest binnen, waarna deze dan ook meteen elke aanwezige ontvoerde en overbracht naar een afgelegen eiland… Het is op dat eiland dat Claire en Moira moeten zien te overleven, en proberen te ontsnappen.

Echter zal je in deze game niet enkel de controle kunnen nemen over Claire, maar voor de eerste keer ooit is ook Barry een speelbaar personage. Barry komt te weten dat zijn dochter (en Claire, natuurlijk) verdwenen zijn, en gaat erop uit om hen te redden. Hierdoor zal je tijdens de chapters steeds afwisselend met Claire en met Barry spelen. Zo kan je het verhaal van twee kanten beleven, en deze twee leveren beiden een compleet andere ervaring op. Met Claire en Moira moet je zien te overleven met het absolute minimum, want ze zijn tenslotte zonder voorbereiding op het eiland terecht gekomen. Ze zullen dus ook zelf wapens moeten vinden om te kunnen overleven. Barry daarentegen komt volledig voorbereid en bewapend op het eiland aan, waardoor het spel heel anders aanvoelt wanneer je zijn verhaal speelt. Hij is daar namelijk als bezorgde vader vol zelfvertrouwen om zijn dochter te redden van het eiland. Wel is het zo dat hij pas een half jaar later het eiland weet te vinden, waardoor jij al hun stappen zal moeten volgen. Hierdoor is het ook zo dat je de meeste locaties twee keer moet doorlopen. Het is echter zo dat wanneer je met Barry speelt de locatie toch net iets anders is en er andere items kunnen liggen, aangezien er al wat tijd is verstreken sinds Claire en Moira daar gepasseerd zijn. Hierdoor gaan de locaties gelukkig niet vervelen. Sterker zelfs, sommige acties die jij als Claire kan uitvoeren in de omgeving, kunnen ervoor zorgen dat de weg die Barry kan volgen verandert of het kan voorvallen dat Claire iets activeert, waardoor Barry wat later aan een bepaald wapen kan geraken, dat zonder de actie van Claire onbereikbaar zou blijven.

Zulke momenten zijn echter vrij zeldzaam zijn in de game. Zo is er ook slechts één moment waarin de keuze die je maakt invloed zal hebben op de rest van het verhaal (en eigenlijk enkel op het einde dan), want om het goede einde te bereiken zal je na een bepaalde bossfight een keuze kunnen maken die bepaalt of jij het goede of het slechte einde zal krijgen. Hierover geeft de game ook geen enkele hints, waardoor je dus ongewild het slechte einde kan activeren. Ikzelf had dit helaas voor, maar gelukkig kan je een chapter herspelen en zo toch nog voor het goede einde gaan, en dat heb ikzelf dan ook even gedaan. Wat ik verder ook wel een beetje jammer vond, is dat er amper puzzels aanwezig zijn en degene die er wel zijn, zijn dan ook erg simpel en snel op te lossen. Maar goed dat houdt natuurlijk wel het tempo in de game.

Waar ikzelf ook wel erg voor te vinden ben, is het feit dat de zombies de hoofdpersonages op erg geweldadige en brutale manier kunnen doden, en dit wordt ook grotendeels in beeld gebracht. Hierdoor kan je af en toe op een erg harde manier sterven en dat draagt natuurlijk weer enorm bij tot de sfeer van de game, want je wil toch koste wat het kost vermijden dat jij het zoveelste slachtoffer wordt op het eiland. Na een uurtje of 8 bereikte ik al snel het einde van Revelations 2, en kan ik oprecht vertellen dat ik ook van deze game enorm genoten heb. In de toekomst zal ik dan ook zeker en vast de game nog een tweede keer uitspelen. Net zoals de vorige Revelations kan ik ook dit tweede deel absoluut aanraden voor fans van Resident Evil en survival-horror games. Binnenkort maar eens beginnen aan de Resident Evil HD Remake, maar eerst Quantum Break!

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password