Republic of Gamers steekt Zephyrus G14 in G16-laptops in nieuw jasje en voegt voor het eerst een OLED-scherm toe aan zijn gaminglaptops

Republic of Gamers heeft vandaag nieuwe versies van zijn ROG Zephyrus G14 en G16-laptops onthuld. Deze krachtige, draagbare gamingmachines hebben niet alleen van binnen een moderne upgrade gekregen met nieuwe, op AI gerichte chips van Intel, AMD en NVIDIA, maar ook aan de buitenkant laten ze zich op een nieuwe manier zien. Direct valt de strakke, aluminium behuizing op en waar de G14 eerder in het oog sprong door zijn AniMe Matrix ,een verzameling kleine ledlampjes waarmee gebruikers hun eigen afbeeldingen of animaties konden projecteren, is er nu gekozen voor een subtielere manier van verlichting: de zogeheten Slash Lighting-lichtstrook. Hier is het nog steeds mogelijk om een gepersonaliseerde animatie en een uniek patroon weer te geven, waardoor niemand met eenzelfde G14 of G16 hoeft rond te lopen. Om extra te benadrukken dat ROG een frisse look wil uitdragen zijn de laptops verkrijgbaar in de kleurstellingen Platinum White en Eclipse Grey.

De 2024-edities van de Zephyrus G14 en Zephyrus G16 maken nu dus gebruik van een volledig aluminium behuizing. Deze behuizing weegt vrijwel niets en is dunner is dan ooit tevoren: de G14 is slechts 1.59 cm dun en weegt 1.5 kg, terwijl de grotere G16 een dikte heeft van slechts 1.49 cm, met een gewicht van 1.85 kilogram. De nieuwe behuizing creëert een uitgemeten balans tussen het verminderen van gewicht, stevigheid en toegenomen ruimte. Het keyboard beslaat zo goed als de volledige breedte en bevat toetsen die groter zijn dan die van zijn voorgangers, evenals een grotere touchpad. Hierdoor kunnen gebruikers comfortabeler en eenvoudiger typen, en met meer precisie scrollen. Ook zijn er grotere, luidere speakers met verbeterde bastonen verwerkt in de laptops. De laptop wordt op een extreem efficiënte manier gekoeld met behulp van drie verschillende elementen: drie ventilatoren (tri-fan-technologie), vloeibaar metaal en een Vapor Chamber.

Als kers op de taart heeft ROG de Zephyrus G14 en G16 voorzien van een ROG Nebula-beeldscherm: geavanceerde OLED-panelen die bovendien profiteren van G-SYNC – een primeur binnen het laptopaanbod van Republic of Gamers. Het scherm van de Zephyrus G14 ondersteunt een resolutie tot 3K en ondersteunt 120Hz. De G16 verdubbelt deze verversingssnelheid en laat spelers genieten van 240Hz, in combinatie met een resolutie van 2.5K. De keuze voor OLED-technologie onderstreept Republic of Gamer’s voortdurende toewijding aan het leveren van cutting-edge gaming-hardware. Het OLED-scherm biedt gamers een adembenemend kleurenspectrum, diepe zwarttinten en een ongeëvenaard contrast, wat resulteert in beelden die tot leven lijken te komen. De Zephyrus G16 wordt vanaf half januari verwacht bij de Asus e-shop en bij diverse retailers. De Zephyrus G14 is vanaf begin februari beschikbaar.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password